Installera eller ta bort en Xbox 360-hårddisk

Översikt

Lär dig hur du lägger till och tar bort en Xbox 360-hårddisk på din Xbox 360-konsol.

Så här gör du

Xbox 360 E-konsol

Xbox 360 E-konsolen, 250 GB, har en intern hårddisk som kan tas bort och ersättas. Xbox 360 E-konsolen, 4 GB, har ett internt flashminne som inte kan tas bort. En intern hårddisk för Xbox 360 E-konsolen, 4 GB, kan köpas separat.

Sätta i en hårddisk i Xbox 360 E-konsolen

1. Stäng av konsolen.
  2. Placera konsolen vågrätt.
  3. På höger sida av konsolen letar du reda på hårddiskluckans frigöringsknapp som finns nära konsolens baksida.
  4. Skjut frigöringsknappen diagonalt (nedåt och mot konsolens framsida) samtidigt som du drar i luckan så att den öppnas.
En bild på en hand som öppnar hårddiskluckan på en Xbox 360 E-konsol
  1. Sätt tillbaka hårddisken på dess plats, och tryck till den så att det klickar.
En bild på en hand som sätter in en hårddisk i hårddiskfacket på en Xbox 360 E-konsol
  1. Sätt tillbaka hårddiskluckan.
  2. Starta konsolen.

Ta bort en hårddisk från en Xbox 360 E-konsol

1. Stäng av konsolen.
  2. Placera konsolen vågrätt.
  3. Leta reda på frigöringsknappen för hårddiskluckan som finns på höger sida av konsolen. Den finns nära konsolens baksida.
  4. Skjut frigöringsknappen diagonalt (nedåt och mot konsolens framsida) samtidigt som du drar i luckan så att den öppnas.
En hand som öppnar hårddiskluckan på en Xbox 360 E-konsol
  1. Ta ut hårddisken genom att dra i fliken.
En hand drar i fliken på en Xbox 360-hårddisk för att ta ut den ur hårddiskfacket på en Xbox 360 E-konsol
  1. Sätt tillbaka hårddiskluckan innan du slår på konsolen igen.

Xbox 360 S-konsol

Xbox 360 S-konsolen, 250 GB, har en intern hårddisk som kan tas bort och ersättas. Xbox 360 S-konsolen, 4 GB, har ett internt flashminne som inte kan tas bort. Den interna hårddisken kan köpas separat.

Sätta i en hårddisk i Xbox 360 S-konsolen

1. Stäng av konsolen.
  2. Placera konsolen vågrätt.
  3. På höger sida av konsolen letar du reda på hårddiskluckans frigöringsknapp som finns nära konsolens baksida.
  4. Skjut frigöringsknappen mot konsolens framsida, samtidigt som du drar i luckan så att den öppnas.
En hand som öppnar hårddiskluckan på en Xbox 360 S-konsol
  1. Sätt tillbaka hårddisken på dess plats, och tryck till den så att det klickar.
En hand sätter in en hårddisk i hårddiskfacket på en Xbox 360 S-konsol
  1. Sätt tillbaka hårddiskluckan.
  2. Starta konsolen.

Ta bort en hårddisk från en Xbox 360 S-konsol

1. Stäng av konsolen.
  2. Placera konsolen vågrätt.
  3. Leta reda på frigöringsknappen för hårddiskluckan som finns på höger sida av konsolen. Den finns nära konsolens baksida.
  4. Skjut frigöringsknappen mot konsolens framsida, samtidigt som du drar i luckan så att den öppnas.
En hand som öppnar hårddiskluckan på en Xbox 360 S-konsol
  1. Ta ut hårddisken genom att dra i fliken.
En hand drar i fliken på en Xbox 360-hårddisk för att ta ut den ur hårddiskfacket på en Xbox 360 S-konsol
  1. Sätt tillbaka hårddiskluckan innan du slår på konsolen igen.

Xbox 360-konsol i originalutförande

Obs! När du hanterar en Xbox 360-hårddisk ska du inte vidröra hårddiskfackets eller hårddiskens kontakter med fingrarna eller metallobjekt.

Ansluta en hårddisk till en Xbox 360-konsol i originalutförande
  1. Stäng av konsolen.
  2. Placera hårddiskens baksida mot hårddiskfackets baksida.

Obs! Om konsolen inte haft en hårddisk tidigare måste du ta bort hårddiskfackets lucka innan du ansluter hårddisken.

En Xbox 360-konsol i originalutförande med en hårddisk klar att klickas på plats
  1. Tryck hårddiskens framkant nedåt tills den klickar på plats.
En bild visar hur du sätter fast hårddisken på en Xbox 360-konsol i originalutförande.

Ta bort en hårddisk från en Xbox 360-konsol i originalutförande

1. Stäng av konsolen.
  2. Leta reda på hårddisken på konsolens ovansida (eller på vänster sida, beroende på hur konsolen är placerad).

Obs! Alla Xbox 360-konsoler har inte hårddisk.

En pil pekar på hårddisken på en Xbox 360-konsol i originalutförande.
  1. Tryck på frigöringsknappen på hårddisken.
En pil pekar på hårddiskens frigöringsknapp på en Xbox 360-konsol i originalutförande.
  1. Lyft bort hårddisken från konsolen.

Se till att konsolen hittar hårddisken

Se till att konsolen hittar hårddisken när du har anslutit den. Så här gör du:

1. Tryck på Guide-knappen  på handkontrollen, gå till Inställningar och välj sedan Systeminställningar.
  2. Välj Lagring eller Minne.
  3. Se till att Hard Drive visas i listan över Storage Devices. Om så inte är fallet, försöker du med att ta bort och ansluta hårddisken igen till konsolen.