Använda ljudjustering på din Kinect-sensor för Xbox 360

Översikt

Ljudjusteringen för Kinect för Xbox 360 kan hitta och rätta till problem med ljudet. Kör justeringen om du flyttar Kinect, kopplar in fler högtalare eller upplever något av följande problem:

• Kinect inte uppfattar dina röstkommandon.
  • Du hörs inte när du chattar.
  • Kinect svarar på röstkommandon som du inte vill ha.

Du kan också sätta på och stänga av Kinect-chattmikrofonen från Kinect-ljudjustering.

Starta Kinect-ljudjustering

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Gå till Settings och välj sedan Kinect Tuner.
  3. Välj Ljud.

Använda Kinects ljudjusteringsfunktion

Kinect-ljudjustering testar bakgrundsljudet, högtalarvolymen, mikrofonkalibreringen och Kinects möjlighet att höra dig i spelmiljön. Du kan också sätta på och stänga av chattmikrofonen från Kinect-ljudjustering. Nedan beskrivs dessa funktioner jämte förslag på hur du rättar till eventuella problem som upptäcks av Kinect-ljudjusteringen.

Bakgrundsbrus

I det här testet lyssnar Kinect på nivån på bakgrundsljudet. Försök med följande om det är för mycket bakgrundsbrus:

• Stäng av alla andra ljudenheter.
  • Be personerna i rummet att vara tysta.
  • Flytta Kinect bort från vibrationskällor som datorer, DVD-spelare, högtalare och spelkonsoler.
  • Flytta Kinect bort från ljudkällor som öppna fönster, fläktar och luftkanaler.

Högtalarvolym

I det här testet spelar Kinect upp ett ljud och lyssnar på dina högtalare. Om högtalarvolymen är för låg, vrider du upp den och försöker igen.

Mikrofonkalibrering

I det här testet mäter Kinect ljudet som fångas upp av mikrofonen från respektive högtalare, enskilt och kombinerat. Det här testet gör att Kinect kan lyssna på dig och ignorera ljudet från spel och video.

1. Tysta ner eventuellt bakgrundsljud.
  2. Öka volymen till den högsta nivå du normalt använder när du spelar spel eller tittar på TV.
  3. Stå eller sitt där du brukar spela spel eller titta på TV.
  4. Stå still och lyssna efter två toner.
  5. Om volymen är för låg vrider du upp den och försöker igen.

Röstnivåer

I det här testet kontrollerar Kinect att det går att höra dig. Försök med följande om du talar för lågt:

• Välj Begin Speaking (Börja prata) och upprepa texten med tydlig röst.
  • Flytta närmare Kinect.

Chattmikrofon

Välj om du vill använda Kinect som en chattmikrofon.