Konfigurera, använda och felsöka Xbox 360 Big Button-kontrollen

En bild visar de fyra Xbox 360 Big Button-kontrollerna och den infraröda mottagaren med kabel.

Lösningar

Konfigurera Xbox 360 Big Button-kontrollen

Konfigurationen är enkel. Sätt i batterier i Big Button-kontrollen och anslut spelkontrollen till Xbox 360-konsolen.

Sätta i batterier

1. Avlägsna batteriluckan.
  2. Sätt i två nya alkaliska AA-batterier (LR6). Undvik att använda uppladdningsbara AA-batterier för bästa prestanda.
  3. Sätt tillbaka batteriluckan.

Ansluta Big Button-kontrollen

Du kan ansluta upp till fyra Big Button-kontroller till en konsol samtidigt.

1. Anslut kabeln för den infraröda mottagaren i en ledig USB-port på Xbox 360-konsolen
Pilen visar vilken port på Xbox 360 E-konsolen den infraröda mottagaren ska anslutas till. Pilen visar vilken port på Xbox 360 S-konsolen den infraröda mottagaren ska anslutas till.
  1. Placera mottagaren så att det inte finns något i vägen mellan användarna av Big Button-kontroller och mottagaren. Var och en av de fyra Big Button-kontrollerna har en unik färg som motsvarar ett tecken på skärmen. De konfigureras automatiskt i följande bestämda ordning:

• Den första spelaren är grön.
    • Den andra spelaren är röd.
    • Den tredje spelaren är blå.
    • Den fjärde spelaren är gul.

Obs! När den infraröda mottagaren är ansluten till konsolen, lyser lamporna runt konsolens av/på-knapp grönt. Övriga trådlösa handkontroller påverkas inte när du ansluter mottagaren.

Starta och stänga av konsolen och Big Button-kontrollen.

Så här startar du konsolen och Big Button-kontrollen

Rikta Big Button-kontrollen mot den infraröda mottagaren och tryck på och håll ned Xbox Guide-knappen  eller Start-knappen. Mottagaren ansluter till var och en av de Big Button-kontroller som den känner av.

Ett finger trycker på Xbox Guide-knappen på Big Button-kontrollen.

Så här stänger du av konsolen och big button-kontrollen

Rikta Big Button-kontrollen mot den infraröda mottagaren och tryck på och håll ned Xbox Guide-knappen  i tre sekunder.

Anmärkningar

• Big Button-kontrollen fungerar nästa gång du sätter på konsolen förutsatt att kabeln för den infraröda mottagaren fortfarande är ansluten.
  • Big Button-kontrollen fungerar bara inom 7–8 meter från konsolen. Föremål som är i vägen mellan spelkontrollen och den infraröda mottagaren stör Big Button-kontrollens funktion.

Använda Xbox 360 Big Button-kontrollen

Knappar på spelkontrollen

Bilden visar Xbox 360 Big Button-kontrollen.

Big Button fungerar som en styrknapp på handkontrollen. Använd den här knappen och A- , B- , X- , Y- , Tillbaka-, Xbox Guide- och Start-knapparna för att flytta runt på och styra Xbox Dashboard.

Använda Big Button-kontrollen med andra handkontroller

Big Button-kontrollen påverkar inte andra kabelanslutna eller trådlösa handkontroller. Du kan använda Big Button-kontrollen med andra kabelanslutna eller trådlösa kontroller för att spela i lag.

Om en trådlös kontroll till exempel har tilldelats avsnitt 1 på av/på-knappen påverkar både den trådlösa kontrollen och den gröna Big Button-kontrollen den gröna spelaren i spelet. På motsvarande sätt är den andra kabelanslutna eller trådlösa kontrollen kopplad till rött, den tredje till blått och den fjärde till gult.

Rengöra Big Button-kontrollen

Rengör med en torr eller lätt fuktad trasa. Om du använder rengöringsmedel eller om du försöker rengöra kontakterna kan kontrollen skadas.

Felsöka problem med Xbox 360 Big Button-kontrollen

Viktigt! Xbox 360 Big Button-kontrollen är endast för användning med en Xbox 360-konsol som har en infraröd mottagare för Xbox 360 Big Button-kontrollen ansluten.

Xbox 360 Big Button-kontrollen är utformad för att automatiskt ansluta till Xbox 360-konsolen när du trycker på någon knapp. Testa följande om handkontrollen inte ansluter:

• Se till att konsolen är påslagen. Om konsolen är påslagen lyser lampan mitt på av/på-knappen grönt.
Ett pekande finger och en pil pekar på av/på-knappen på Xbox 360 E-konsolen. Ett pekande finger och en pil pekar på av/på-knappen på Xbox 360 S-konsolen.
  • Kontrollera att kabeln till den infraröda mottagaren är ordentligt ansluten till någon av Xbox 360-konsolens USB-portar.
En pil visar vilken port på Xbox 360 E-konsolen den infraröda mottagaren ska anslutas till. En pil visar vilken port på Xbox 360 S-konsolen den infraröda mottagaren ska anslutas till.
  • Anslut den infraröda mottagaren till en annan USB-port på Xbox 360-konsolen.
  • Se till att R6-batterierna i Xbox 360 Big Button-kontrollen är fulladdade och rätt isatta.
  • Om Xbox 360-konsolens strömsladd är ansluten till ett överspänningsskydd eller en förlängningssladd testar du att ansluta strömsladden direkt i vägguttaget. Om konsolen inte är ansluten direkt till vägguttaget kanske inte USB-porten får tillräckligt med ström.

Om du har undersökt dessa faktorer och handkontrollen fortfarande inte fungerar prövar du följande:

• Rikta handkontrollen direkt mot den infraröda mottagaren.
  • Se till att den infraröda mottagaren inte blockeras och att det inte finns några föremål mellan handkontrollen och den infraröda mottagaren.
  • Se till att avståndet mellan handkontrollen och den infraröda mottagaren är mindre än 75 cm.
  • Dra för gardiner och stäng persienner när du använder handkontrollen och den infraröda mottagaren under dagtid för att minimera mängden ljus som träffar mottagaren.

Viktigt! Försök inte på något sätt ta isär, laga eller ändra Xbox 360-konsolen, strömförsörjningen eller Xbox-tillbehören. Detta kan leda till allvarliga skador eller dödsfall till följd av elektriska stötar eller brand, och sådana ingrepp upphäver garantin.

Om ingen av dessa åtgärder löser problemet

Om lösningarna ovan inte löste problemet måste konsolen repareras. Se Få Xbox-konsolen eller Kinect-sensorn reparerad.

Relaterade problem