Konfigurera och använda Xbox Live Vision-kameran med Xbox 360

Översikt

En ritad bild av en Xbox Live Vision-kamera

Om du kopplar en Xbox Live Vision-kamera till din Xbox 360-konsol kan du använda videochatt, bifoga bilder i meddelanden och lägga till bilder i din profil.

Du kan använda videochatt med Vision-kameran eller en Kinect-sensor om du har ett Xbox Live-medlemskap.

Konfigurera Xbox Live Vision-kameran

Du konfigurerar Vision-kameran genom att ansluta den till Xbox-konsolen och ange dina inställningar för säkerhet och sekretess online.

Så här ansluter du Vision-kameran till konsolen

1. Starta Xbox 360-konsolen.
  2. Koppla in Xbox Live Vision-kameran till en USB-port på konsolens framsida. Lampan på kameran blinkar om kameran är ansluten.
En ritad bild av en Xbox Live Vision-kamera kopplad till en USB-port på Xbox 360-konsolens framsida
  1. Placera kameran på ett stabilt underlag, riktad mot dig. Om du vill ha ljud kan du ansluta ett Xbox 360-headset.
  2. Gå till Settings på konsolen, välj System och sedan Xbox Live Vision. Tv:n eller bildskärmen visar vad kameran ser.
  3. Fokusera kameran. Vrid objektivet åt höger för att flytta fokus utåt, och vrid den åt vänster för att flytta fokus inåt.
En ritad bild av en Xbox Live Vision-kamera med pilar runt objektivet som indikerar fokusering
Så här anger du inställningar för sekretess och säkerhet online

Artikeln Onlinesäkerhet och sekretessinställningar hjälper dig att styra åtkomsten till videokommunikation. Du kan till exempel blockera videokommunikation för barnkonton och begränsa videochatt till enbart kompisar.

Använd Xbox Live Vision-kameran och Video Kinect om du vill videochatta.

Använd Vision-kameran med Video Kinect om du vill ha videosamtal med dina Xbox Live- kompisar. Se till att du konfigurera Video Kinect innan du använder den med Vision-kameran.

Så här startar du en Video Kinect-konversation
  1. Logga in på Xbox Live.
  2. Gör något av följande:
    • Gå tillMy Friends, välj den kompis du vill videochatta med och välj sedan Video Kinect.
    • Gå till Apps och välj My Apps. Välj Video Kinect, More Friends och sedan en kompis.

Video Kinect-sessionen börjar när din kompis accepterar din inbjudan till videochatt.

Obs! När både en Xbox Live Vision-kamera och en Kinect-sensor är ansluten till en Xbox 360-konsol kan bara en av dem vara aktiv i taget. Mer information finns i Använda en Xbox Live Vision-kamera och en Kinect-sensor.

Ta en spelarbild med Xbox Live Vision-kameran

Du kan ta spelarbilder med en Vision-kamera. Personerna i din kompislista ser din spelarbild.

Så här tar du och bifogar en personlig spelarbild
  1. Gå till Settings på konsolen och välj Profile.
  2. Välj Edit Gamer Profile.
  3. Välj Gamer Picture.
  4. Välj Take Personal Picture (Ta personlig bild).
  5. Ta en bild genom att välja kameraknappen.
  6. Välj Accept Picture (Godkänn bild).
  7. Välj Change Personal Picture om du vill använda den nya bilden.

Rengöra Xbox Live Vision-kameran

Rengör kameran bara med en torr eller lätt fuktad trasa. Om du använder rengöringsmedel eller försöker rengöra kontakterna kan kameran skadas. För linserna ska du bara använda en mjuk, luddfri trasa eller linspapper.

Relaterade problem