Logga in
Dela den här sidan

Ansluta en kabelansluten Xbox 360-handkontroll till din dator

Översikt

Du kan använda en kabelansluten Xbox 360-handkontroll med en Windows-baserad dator. Den här sidan visar dig hur.

Ämnen

Ansluta handkontrollen på Windows 10

Följ de här anvisningarna för att installera din Xbox 360-handkontroll på Windows 10:

1. Koppla den kabelanslutna Xbox 360-handkontrollen till någon USB 2.0- eller 3.0-port på datorn.
  2. Windows 10 kommer automatiskt att installera drivrutiner för din handkontroll. När du får en avisering om att drivrutinerna har installerats kan du använda din handkontroll.
  3. Öppna ett spel eller Xbox-appen och testa handkontrollen genom att trycka på en knapp, dra i en avtryckare eller röra på en styrspak på handkontrollen.

Anmärkningar

• Om datorn inte kan hitta den kabelanslutna Xbox 360-handkontrollen kan du prova att koppla handkontrollen till en annan USB-port och försöka igen.
  • Om handkontrollen fortfarande inte fungerar kontrollerar du att Windows 10 är helt uppdaterat. Installera eventuella uppdateringar och prova igen.
  • Se din speldokumentation för information om hur du konfigurerar Xbox 360-handkontrollen för ett specifikt spel.
  • Drivrutiner för Xbox-handkontroller medföljer Windows 10, så du behöver inte ladda ned och installera någon annan programvara än Windows 10-uppdateringarna.

Om du har problem eller frågor kontaktar du Xbox-supporten.

Ansluta handkontrollen på Windows 8

Steg 1: Installera programvaran för Xbox 360-handkontroll för Windows på datorn

Obs! Du kan installera handkontrollens programvara på en Windows 8-dator genom att använda kompatibilitetsläget för Windows 7. Just nu finns ingen Windows 8-version av programvaran för Xbox 360-handkontroll för Windows.

Så här gör du:

1. Gå till Xbox 360-handkontroll för Windows. Välj den version av Windows 7 som stämmer överens med processorn på din dator:
    • Windows 7 (endast 32-bitars)
    • Windows 7 (endast 64-bitars)
  2. Från den nedrullningsbara listan Språk väljer du operativsystemets språk.
  3. Klicka på Ladda ned.
  4. Välj Save.
  5. Högerklicka på programmet Setup och välj Properties.
  6. På fliken Kompabilitet markerar du kryssrutan Kör det här programmet i kompabilitetsläge för och väljer sedan Windows 7 från den nedrullningsbara listan.
  7. Klicka på Verkställ och sedan på OK.
  8. Dubbelklicka på programmet Setup för att köra det. Konfigurationsprogrammet för Xbox 360-tillbehör installerar nödvändiga filer på datorn. Du kanske blir ombedd att starta om datorn när det är klart.

Steg 2: Anslut den kabelanslutna Xbox 360-handkontrollen till datorn

Koppla den kabelanslutna Xbox 360-handkontrollen till någon USB 2.0- eller 3.0-port på datorn.

Steg 3: Testa handkontrollen

1. Öppna dialogrutan Spelenheter.
    • För Windows 8

På datorns Start-skärm skriver du joy.cpl. I sökresultatet klickar du sedan på joy.cpl.

• För Windows 7

Klicka på Start på datorn och skriv sedan joy.cpl i Sök-fältet.

2. Välj Xbox 360 Controller och klicka sedan på Properties.
  3. Testa den kabelanslutna Xbox 360-handkontrollen genom att trycka på en knapp, dra i en avtryckare eller röra på en styrspak på handkontrollen.
  4. Om datorn inte kan hitta handkontrollen kan du prova att koppla den till en annan USB-port och försöka igen.

Se din speldokumentation för information om hur du konfigurerar Xbox 360-handkontrollen för ett specifikt spel.

Obs! Om du har problem eller frågor kan du kontakta Xbox-supporten.

Ansluta handkontrollen på Windows 7

Steg 1: Installera programvaran för Xbox 360-handkontroll för Windows på datorn

Du kan installera programvaran för Xbox 360-handkontroll för Windows på två olika sätt.

Installera med installations-CD:n

Så här installerar du programvaran med den installations-CD som medföljde Xbox 360-handkontrollen:

1. Sätt in installationsskivan i datorns CD- eller DVD-enhet. Om installationsprogrammet inte startar automatiskt går du till CD- eller DVD-enheten och kör det därifrån.
    2. Setup-skärmen klickar du på Installera. Konfigurationsprogrammet för Xbox 360-tillbehör installerar nödvändiga filer på datorn. Du kanske blir ombedd att starta om datorn när det är klart.

Installera genom att ladda ned programvaran

1. Gå till Xbox 360-handkontroll för Windows. I listan Vilket operativsystem använder du väljer du den version av Windows som körs på din dator.
    2. I listan Språk väljer du det språk som matchar operativsystemsinställningarna för region och språk. Om dina inställningar för region och språk till exempel är “Engelska (USA)” väljer du Engelska (USA) från listan för Språk.
    3. Klicka på Ladda ned.
    4. Välj Kör. Konfigurationsprogrammet för Xbox 360-tillbehör installerar nödvändiga filer på datorn. Du kanske blir ombedd att starta om datorn när det är klart.

Steg 2: Anslut den kabelanslutna Xbox 360-handkontrollen till datorn

Koppla den kabelanslutna Xbox 360-handkontrollen till någon USB 2.0- eller 3.0-port på datorn.

Steg 3: Testa handkontrollen

1. Öppna dialogrutan Spelenheter.
      • För Windows 8

På datorns Start-skärm skriver du joy.cpl. I sökresultatet klickar du sedan på joy.cpl.

• För Windows 7

Klicka på Start på datorn och skriv sedan joy.cpl i Sök-fältet.

2. Välj Xbox 360 Controller och klicka sedan på Properties.
    3. Testa den kabelanslutna Xbox 360-handkontrollen genom att trycka på en knapp, dra i en avtryckare eller röra på en styrspak på handkontrollen.
    4. Om datorn inte kan hitta handkontrollen kan du prova att koppla den till en annan USB-port och försöka igen.

Se din speldokumentation för information om hur du konfigurerar Xbox 360-handkontrollen för ett specifikt spel.

Obs! Om du har problem eller frågor kan du kontakta Xbox-supporten.