Ansluta en kabelansluten Xbox 360-handkontroll till din dator

Översikt

Du kan använda en kabelansluten Xbox 360-handkontroll med en Windows-baserad dator. Den här sidan visar dig hur.

Steg 1: Installera programvaran för Xbox 360 handkontroll för Windows på datorn

Installera programvaran för Xbox 360 handkontroll för Windows på Windows 8

Följ dessa steg:

1. Xbox 360 handkontroll för Windows väljer du den version av Windows 7 som matchar processorn på din dator. (Just nu finns ingen Windows 8-version av programvaran för Xbox 360 handkontroll för Windows.)
    • Windows 7 (endast 32-bitars)
    • Windows 7 (endast 64-bitars)
  2. Från den nedrullningsbara listan Language väljer du operativsystemets språk.
  3. Klicka på Download.
  4. Välj Save.
  5. Högerklicka på programmet Setup och välj Properties.
  6. På fliken Kompabilitet markerar du kryssrutan Kör det här programmet i kompabilitetsläge för och väljer sedan Windows 7 från den nedrullningsbara listan.
  7. Klicka på Verkställ och sedan på OK.
  8. Dubbelklicka på programmet Setup för att köra det. Konfigurationsprogrammet för Xbox 360-tillbehör installerar nödvändiga filer på datorn. Obs! Du kanske ombeds starta om datorn.

Installera programvaran för Xbox 360 handkontroll för Windows på Windows 7

• Använd installationsskivan. För att installera programvaran genom att använda den installations-CD som följde med Xbox 360-handkontrollen följer du dessa steg:
    1. Sätt in installationsskivan i datorns CD- eller DVD-enhet.
      Om installationsprogrammet inte startar automatiskt går du till CD- eller DVD-enheten och kör installationsprogrammet.
    2. Setup-skärmen klickar du på Install. Konfigurationsprogrammet för Xbox 360-tillbehör installerar nödvändiga filer på datorn. Obs! Du kanske ombeds starta om datorn.
  • Ladda ned och installera programvaran. Följ dessa steg:
    1. Vid Xbox 360 Controller for Windows i listan What operating system are you using väljer du den Windows-version som körs på din dator.
    2. I Language-listan väljer du det språk som matchar operativsystemsinställningarna för region och språk. Om dina inställningar för region och språk till exempel är “Engelska (USA)” väljer du Engelska (USA) från listan för Språk.
    3. Klicka på Download.
    4. Välj Run. Konfigurationsprogrammet för Xbox 360-tillbehör installerar nödvändiga filer på datorn. Obs! Du kanske ombeds starta om datorn.

Steg 2: Anslut den kabelanslutna Xbox 360-handkontrollen till datorn

Koppla den kabelanslutna Xbox 360-handkontrollen till någon USB 2.0-port på datorn.

Steg 3: Testa handkontrollen

1. Öppna dialogrutan Game Controllers:

I Windows 8:

• På datorns Start-skärm skriver du joy.cpl. I sökresultatet klickar du sedan på joy.cpl.

I Windows 7:

• Klicka på Start på datorn och skriv sedan joy.cpl i Sök-fältet.
  2. Välj Xbox 360 Controller och klicka sedan på Properties.
  3. Testa den kabelanslutna Xbox 360-handkontrollen genom att trycka på en knapp, en avtryckare eller röra på en styrspak på handkontrollen.
  4. Om inte datorn kan hitta den kabelanslutna Xbox 360-handkontrollen provar du att koppla handkontrollen till en annan USB-kontakt och försöker igen.

Hänvisa till din speldokumentation för information om hur du konfigurerar Xbox 360-handkontrollen för ett specifikt spel.

Obs! Om du upplever problem eller har frågor kontaktar du Xbox-supporten genom att använda länken ”Kontakta oss” längst ned på den här sidan.