Ansluta en handkontroll till Xbox 360

Lösningar

Lär dig hur du ansluter en trådlös eller kabelansluten handkontroll till Xbox 360-konsolen.

Ansluta en trådlös Xbox-handkontroll

1. Starta konsolen.
  2. Tryck på och håll ned Guide-knappen på handkontrollen tills handkontrollen startar.
picture
  1. Tryck på och släpp upp anslutningsknappen på konsolen.
Xbox 360 E-konsol
picture
Xbox 360 S-konsol Xbox 360-konsol i originalutförande
picture picture
  1. Tryck på och släpp upp anslutningsknappen på handkontrollen inom 20 sekunder.
picture
  1. När lamporna runt av/på-knappen på konsolen slutar blinkar är handkontrollen ansluten.

På Xbox 360 S-konsolen tilldelas varje ansluten handkontroll en av fyra positioner. Varje position motsvarar ett upplyst avsnitt runt konsolens av/på-knapp och handkontrollens Guide-knapp. En grön lampa på 360 E-konsolens framsida indikerar att handkontrollen är ansluten. För att avgöra spelarpositionen som hör till ditt tillbehör kollar du på ring of light som omger Guide-knappen på handkontrollen.

picture picture
picture

Kontrollera batterierna om handkontrollen inte startar. Sätt i nya AA-batterier och se till att de sitter åt rätt håll i batterifacket.

Du kan också använda Xbox 360 Play & Charge-kit eller Xbox 360-snabbladdnings-kit för att driva handkontrollen. Läs mer om Xbox-handkontroller och laddare.

Om du vill ansluta fler handkontroller följer du samma steg igen. Du kan ansluta upp till fyra handkontroller till konsolen. Varje ansluten handkontroll tilldelas en position som motsvarar de upplysta avsnitten som visas runt konsolens av/på-knapp och runt Guide-knappen som finns mitt på handkontrollen.

• Du kopplar från en trådlös handkontroll genom att trycka på och hålla ned Guide-knappen i tre sekunder och sedan stänga av handkontrollen.
  • När du stänger av konsolen ansluts handkontrollen igen nästa gång du startar konsolen.
  • Handkontrollen kan bara anslutas till en konsol i taget. Du kan ansluta handkontrollen till en annan konsol, men anslutningen till den tidigare anslutna konsolen försvinner då.

Ansluta en kabelansluten Xbox-handkontroll

picture

Koppla den kabelanslutna Xbox 360-handkontrollen till en USB-port på Xbox 360-konsolen. Det finns två USB-portar på konsolens framsida. Dra i kontakten när du kopplar från handkontrollen, inte i kabeln.

picture

Kabeln på Xbox 360-handkontrollen har en inbyggd dragutlösning. Den inbyggda dragutlösningen på handkontrollens kabel är en säkerhetsfunktion som minskar risken för att Xbox 360-konsolen välter om någon drar i kabeln.

Felsökning av trådlös handkontroll

Om den trådlösa handkontrollen kopplar från eller inte kan ansluta till konsolen, se Xbox 360 trådlös handkontroll kopplas från eller kan inte ansluta.

Försök med följande lösningar om den trådlösa handkontrollen inte startar eller stängs av:

Lösning 1: Byt batterierna

Sätt i nya alkaliska AA-batterier i Xbox 360 trådlösa handkontrollen och slå sedan på den.

Lösning 2: Försök med ett annat batteripaket

Om du har en till Xbox 360 trådlös handkontroll tar du batteripaketet från den handkontrollen och kopplar det till din handkontroll. Starta sedan handkontrollen.

Om handkontrollen fungerar med ett annat batteripaket kan det vara fel på det ursprungliga batteripaketet. Om garantin fortfarande gäller för handkontrollen kan du beställa ett nytt batteripaket från Xbox-supporten. Mer information finns i hjälpavsnittet längst ned på den här sidan.

Om garantin inte gäller kan du köpa ett nytt batteripaket från en återförsäljare.

Lösning 3: Försök med ett uppladdningsbart batteripaket

Om du eller en kompis har ett Xbox 360 uppladdningsbart batteripaket ansluter du det till handkontrollen och försöker sedan använda den. Om handkontrollen fungerar med det uppladdningsbara batteripaketet kan du köpa ett nytt batteripaket från en återförsäljare eller beställa ett batteripaket från Xbox-supporten. Mer information finns i hjälpavsnittet längst ned på den här sidan.

What are other users saying about these topics?

To see what other users are saying about these topics, or to ask your own questions, go to our Xbox Support Forums and view the following conversations:

Observera att innehållet på Xbox-supportforumen endast finns på engelska. Du kan översätta innehållet på Xbox-supportforumen till annat språk genom att klistra in webbadressen i ett webbaserat översättningsverktyg, till exempel Bing Translator.