Ansluta en handkontroll till Xbox 360

Lär dig hur du ansluter en trådlös eller kabelansluten handkontroll till Xbox 360-konsolen.

Ansluta en trådlös Xbox-handkontroll

1. Starta konsolen.
  2. Tryck på och håll ned Guide-knappen på handkontrollen tills handkontrollen startar.
picture
  1. Tryck på och släpp upp anslutningsknappen på konsolen.
Xbox 360 E-konsol
picture
Xbox 360 S-konsol Xbox 360-konsol i originalutförande
picture picture
  1. Tryck på och släpp upp anslutningsknappen på handkontrollen inom 20 sekunder.
picture
  1. Lamporna runt konsolens av/på-knapp slutar blinka när handkontrollen ansluta till konsolen.

På Xbox 360 S-konsolen tilldelas varje ansluten handkontroll en av fyra positioner. Varje position visas som ett upplyst avsnitt runt konsolens av/på-knapp och handkontrollens Guide-knapp.

En grön lampa på 360 E-konsolens framsida visar att handkontrollen är ansluten. Kolla ljusringen runt Guide-knappen på handkontrollen för att avgöra spelarpositionen.

picture picture
picture

Kontrollera batterierna om handkontrollen inte startar. Sätt in nya AA-batterier åt rätt håll i batterifacket.

Du kan också driva handkontrollen med ett Xbox 360 Play & Charge-kit eller ett Xbox 360-snabbladdnings-kit. Läs mer om Xbox-handkontroller och laddare.

Gör på samma vis om du vill ansluta fler handkontroller. Du kan ansluta upp till fyra handkontroller. Varje ansluten handkontroll visas som en ett upplyst avsnitt runt konsolens av/på-knapp och runt Guide-knappen mitt på handkontrollen.

• Du kopplar från en trådlös handkontroll genom att trycka på och hålla ned Guide-knappen i tre sekunder och sedan stänga av handkontrollen.
  • När du stänger av konsolen ansluts handkontrollen igen nästa gång du startar konsolen.
  • Handkontrollen kan bara anslutas till en konsol i taget. Du kan ansluta handkontrollen till en annan konsol, men då försvinner anslutningen till den tidigare anslutna konsolen.

Ansluta en kabelansluten Xbox-handkontroll

picture

Koppla den kabelanslutna Xbox 360-handkontrollen till en av de två USB-portarna på Xbox 360-konsolens framsida. Dra i kontakten när du kopplar från handkontrollen, inte i kabeln.

picture

Kabeln på Xbox 360-handkontrollen har en inbyggd dragutlösning. Om någon drar i kabeln minskar den inbyggda dragutlösningen risken för att Xbox 360-konsolen ramlar i golvet.

Felsökning av trådlös handkontroll

Se Xbox 360 trådlös handkontroll kopplas från eller kan inte ansluta om den trådlösa handkontrollen kopplar från eller inte kan ansluta till konsolen.

Försök med följande lösningar om den trådlösa handkontrollen inte startar eller stängs av:

Lösning 1: Byt batterierna

Sätt i nya alkaliska AA-batterier i Xbox 360 trådlösa handkontrollen och slå sedan på den.

Lösning 2: Försök med ett annat batteripaket

Om du har en till Xbox 360 trådlös handkontroll tar du batteripaketet från den handkontrollen och kopplar det till din handkontroll. Försök sedan starta handkontrollen. Om handkontrollen fungerar med ett annat batteripaket kan det vara fel på det ursprungliga. Om garantin fortfarande gäller för handkontrollen kan du beställa ett nytt batteripaket från Xbox-supporten. Mer information finns i avsnittet Kontakta oss längst ned på den här sidan.

Om garantin inte gäller kan du köpa ett nytt batteripaket från en återförsäljare.

Lösning 3: Försök med ett uppladdningsbart batteripaket

Om du eller en kompis har ett uppladdningsbart batteripaket för Xbox 360 ansluter du det till handkontrollen. Om handkontrollen fungerar med det uppladdningsbara batteripaketet kan du köpa ett nytt från en återförsäljare eller beställa ett batteripaket från Xbox-supporten. Mer information finns i avsnittet Kontakta oss längst ned på den här sidan.

Vad säger andra användare om dessa ämnen?

Om du vill se vad andra användare säger om dessa ämnen eller ställa egna frågor går du till våra Xbox-supportforum och läser följande samtal:

Observera att innehållet på Xbox-supportforumen endast finns på engelska. Du kan översätta innehållet på Xbox-supportforumen till annat språk genom att klistra in webbadressen i ett webbaserat översättningsverktyg, till exempel Bing Translator.

Observera att innehållet på Xbox-supportforumen endast finns på engelska. Du kan översätta innehållet på Xbox-supportforumen till annat språk genom att klistra in webbadressen i ett webbaserat översättningsverktyg, till exempel Bing Translator.