Kabelanslutna och trådlösa Xbox 360-handkontroller

Xbox 360-handkontrollen

Handkontrollens layout och knappar

Funktionerna är märkta med nummer och bokstäver på framsidan av Xbox 360-handkontrollen så de att motsvarar tabellen nedan som beskriver dem.
1 Höger styrspak 8 Start-knappen
2 Styrknapp 9 Höger avtryckare
3 Vänster styrspak 10 Höger kantknapp
4 Bakåtknapp A A-knappen (grön knapp)
5 Vänster kantknapp B B-knappen (röd knapp)
6 Vänster avtryckare X X-knappen (blå knapp)
7 Guide-knappen Y Y-knappen (gul knapp)

Guide-knappen och av/på-knappens lampor

Håll in Guide-knappen om du vill stänga av och sätta på handkontrollen och tryck på knappen om du vill öppna Xbox Guide (meny med alternativ) när konsolen är på.

Ett lampa lyser runt Guide-knappen på handkontrollen och runt av/på-knappen på konsolen. När du ansluter en handkontroll till konsolen blir en belyst position grön, vilket indikerar att en handkontroll är ansluten. När du till exempel ansluter den första handkontrollen till en konsol lyser den övre vänstra positionen:

En närbild på handkontrollen visar Guide-knappen med den övre vänstra kvadraten tänd.
Den övre vänstra delen bredvid av/på-knappen till en Xbox 360-konsol i originalutförande är tänd.

Du kan ansluta upp till fyra handkontroller till konsolen.

På Xbox 360-konsolen i originalutförande och Xbox 360 S-konsolen är varje handkontroll tilldelad en av de fyra belysta positionerna. Den första handkontrollen tilldelas den övre vänstra positionen, därefter tilldelas den övre högra, den nedre vänstra och till sist den nedre högra positionen.

När du använder handkontrollen med en Windows 10-enhet öppnar du spelfältet med Guide-knappen om du trycker på den medan du spelar. Undantag: Vid spelstreaming via Xbox-appen för Windows 10 kommer du tillbaka till Xbox-appens Startsida om du trycker på den här knappen.

Obs! Det finns en enda grön lampa runt av/på-knappen på Xbox 360 E-konsolen. Du kan dock fortfarande fastställa handkontrollens tilldelade position genom att titta på ring of light runt handkontrollens Guide-knapp.

En närbild på handkontrollen visar Guide-knappen med den övre vänstra kvadraten tänd.
Ring of light är tänd runt av/på-knappen på en Xbox 360 E-konsol.

Ansluta en handkontroll

Information om hur du ansluter en kabelansluten eller trådlös handkontroll till Xbox 360-konsolen finns i avsnittet Ansluta en handkontroll till Xbox 360.

Inbyggd dragutlösning

Xbox 360-handkontrollens inbyggda dragutlösning är frånkopplad.

Den kabelanslutna Xbox 360-handkontrollen har en inbyggd dragutlösning. Den inbyggda dragutlösningen på handkontrollens sladd är en säkerhetsfunktion som minskar risken för att Xbox 360-konsolen välter om någon drar i sladden. Du kan minska den här risken ytterligare genom att undvika att handkontrollens kablar trasslar ihop sig.

Expansionsport

Med expansionsporten på Xbox 360 trådlös handkontroll kan du ansluta andra tillbehör, t.ex. ett Xbox 360-headset.

Obs! Expansionsporten finns under styrknappen och höger styrspak på handkontrollen.

Xbox 360 handkontroll för Windows

Med Xbox 360-handkontroll för Windows kan du använda en kabelansluten Xbox 360-handkontroll med en dator som kör Microsoft Windows. Information om hur du gör detta finns i avsnittet Så här konfigurerar du din Xbox 360-handkontroll för Windows. Information om hur du konfigurerar handkontrollen för ett specifikt spel finns i den medföljande speldokumentationen.

Om du fortfarande har problem med Xbox-handkontrollen går du till avsnittet ”Relaterade problem” nedan. Om du behöver mer hjälp kontaktar du Xbox-supporten.