Xbox 360-handkontroller, headsets och trådlösa tillbehör

Felsökning

Den trådlösa handkontrollen kan inte ansluta till konsolen eller tappar anslutningen ofta

Den trådburna handkontrollen fungerar inte

Koppla från och återanslut handkontrollernas USB-kontakt ordentligt till konsolkontakten.

Du hittar mer information och felsökningstips i avsnittet Ansluta en handkontroll till din Xbox 360. Om detta inte åtgärdar problemet måste handkontrollen bytas ut.

Handkontrollen vibrerar inte

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Gå till Inställningar och välj sedan Inställningar.
  3. Välj Vibration.
  4. Kontrollera att Aktivera vibration är markerat.

Om handkontrollen fortfarande inte vibrerar kan du testa med att uppdatera konsolens programvara.

Xbox 360 Play and Charge-kitet laddas inte när det är anslutet till en trådlös handkontroll

Detta kan bero på något av följande:

• Batteriets laddningsgräns är nådd.
  • Det har uppstått ett problem med laddningskabeln.
  • Det har uppstått ett problem med batteriet.

Försök att fastställa vilken del av laddningssystemet som orsakar problemet.

Xbox 360 trådlös handkontroll

Prova att använda nya AA-batterier eller ett annat uppladdningsbart batteripaket för Xbox 360 för att kontrollera om det är något fel på handkontrollen. Om handkontrollen fungerar med andra batterier så beror problemet inte på handkontrollen.

Xbox 360 Play & Charge-kabel

Prova att ladda batteriet med en annan Play & Charge-kabel. Om batteriet laddas som det ska med en annan laddningskabel betyder det att den ursprungliga laddningskabeln inte fungerar.

Xbox 360 uppladdningsbart batteripaket

• Rengör de fyra guldfärgade kontakterna på batteripaketet och på den trådlösa handkontrollen med en bomullstrasa och rengöringssprit.
  • Prova ett annat Xbox 360 uppladdningsbart batteripaket med laddningskabeln. Om det andra batteriet laddas som det ska betyder det att det ursprungliga batteriet inte fungerar.

När du lokaliserat orsaken till problemet byter du ut de trasiga delarna.

Obs! Uppladdningsbara batterier blir till slut utslitna. Hur länge ett uppladdningsbart batteri håller beror på hur ofta du använder batteriet och hur ofta du laddar det. Om du använder batteriet ofta håller det inte lika länge som om du använder det mer sällan.

Det trådburna headsetet fungerar inte

Koppla från och återanslut headsetet ordentligt till handkontrollens kontakt.

Se Felsökning av trådbundet Xbox 360-headset om detta inte löser problemet.

Felsöka problem med trådlösa headset

Klicka på det trådlösa headset du har för att få hjälp:

En ritad bild på Xbox 360 trådlöst headset
En ritad bild på Xbox 360 trådlöst headset med Bluetooth

Ett trådlöst tillbehör ansluter inte till din Windows-dator

Försök med detta:

• Kontrollera att tillbehöret är ett officiellt licensierat trådlöst Xbox 360-tillbehör.
  • Byt ut batterierna eller ladda den trådlösa enheten.
  • Ta bort trådlösa 2,4 GHz-enheter i närheten för att kontrollera om de orsakar störningen.
  • Koppla från trådlösa enheter som är anslutna till datorn.
  • Se till att mottagaren är ansluten till en USB 2.0-port med tillräcklig strömförsörjning (lampan på mottagaren är tänd när den är ansluten).
  • Anslut mottagaren igen:
    1. Anslut Xbox 360 trådlös spelmottagare till datorn.
    2. Installera mottagarprogramvaran, antingen genom att klicka på Installera programvaran automatiskt när du uppmanas att göra det eller från installations-CD:n.
    3. Anslut det trådlösa Xbox 360-tillbehöret till datorn.

Problem med andra Xbox-tillbehör

Information om hur du felsöker problem med andra Xbox-tillbehör, t.ex. Xbox 360 Chatpad, Xbox 360 trådlös mikrofon och trådlöst hastighetshjul för Xbox 360, finns under Läs om Xbox 360-tillbehör.

Garantiinformation för Xbox-tillbehör

Garantiinformation om Xbox 360-tillbehör finns på sidan Vanliga frågor om Garanti och service.

Begära en reparation