Beskrivning av Xbox 360 HDMI-kabel

Översikt

Den här sidan beskriver Xbox 360 HDMI-kabeln som kan användas med Xbox 360 E-konsolen, Xbox 360 S-konsolen och Xbox 360-konsolen i originalutförande.

Lösningar

Beskrivning

Xbox 360 HDMI-kabeln ansluter Xbox 360-konsolen till en HDTV som är utrustad med en HDMI-port. HDMI-kabeln kan enbart användas med en Xbox 360-konsol som är utrustad med en HDMI-port.

Obs! HDMI-kablar som inte är framtagna av Microsoft fungerar inte med en HDMI-utrustad Xbox 360-konsol.

En bild visar en HDMI-kabel med ena änden ansluten till en TV och den andra till Xbox 360.

Grundläggande funktioner

Xbox 360 HDMI-kabeln transporterar bild med upplösning på upp till 1080p och Dolby Digital 5.1-ljud i en enda kabel. Kabeln kan kedjekopplas: Du kan koppla kabeln till andra HDMI-kompatibla enheter, t.ex. en ljudavkodare som sedan kopplas till HDTV:n. Eller så kan du koppla in kabeln direkt i TV:n.

När du använder HDMI ska du normalt sett inte behöva justera upplösningen på din Xbox 360 Dashboard. Konsolen identifierar skärmens optimala upplösning via HDMI-kabeln och anpassar upplösningen automatiskt.

Extra ljudadapter

Xbox 360 HDMI AV Kit innefattar en andra kabel, Xbox HDMI-ljudadapter.

Obs! Xbox 360-ljudadapter är inte kompatibel med Xbox 360 E-konsolen.

Enheten liknar en liten AV-dosa som bara har RCA-uttag med stereoljud och en optisk S/PDIF-port eller TOSLINK-port.

Två stift på en kabel pekar mot RCA-uttagen på Xbox 360-ljudadaptern.

Ljudadapterkabeln kan användas tillsammans med HDMI-kabeln. Om båda kablarna är inkopplade skickar Xbox 360-konsolen ljud via ljudadaptern och bild via HDMI-kabeln. Detta ger dig flexibilitet om du vill ansluta HDMI-porten till din HDTV och om du vill skicka ljud till en enhet utan HDMI.

Obs! Xbox 360 S-konsolen har ett TOSLINK-uttag på baksidan av konsolen. Med den här konsolen behöver du inte använda ljudadaptern för digitalt ljud. Båda anslutningsmetoderna fungerar dock på samma sätt.

Mer information

Obs!

• Om du har en ljudmottagare med ett optiskt ljudingång kopplar du din optiskta ljudkabel till HDMI-ljudadaptern (genom att använda en TOSLINK-kontakt).
  • Det finns en TOSLINK-ingång baksidan av Xbox 360 S-konsolen. I det här fallet behöver du inte använda ljudadaptern för digitalt ljud. Båda anslutningsmetoderna fungerar dock på samma sätt.
  • Om du har en ljudmottagare med analog ljudingång, ansluter du ljudkabeln till HDMI-ljudadaptern.