Felet ”Kinect-sensorn får inte tillräckligt med ström” visas och en röd lampa tänds på Xbox 360 Kinect

Detaljbild på Kinect-sensor för Xbox 360 med röd lampa tänd.

Följande felmeddelande visas och en röd lampa lyser på din Kinect-sensor för Xbox 360:

Kinect-sensorn får inte tillräckligt med ström (C0051202)

Det kan innebära att din Kinect-sensor inte är rätt ansluten eller att programvaran för din Xbox 360-konsol behöver uppdateras.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar. Om en lösning inte fungerar går du till nästa.

Lösning 1: Uppdatera programvaran för Xbox 360-konsolen

Så här gör du:

1. Sätt i en Kinect-spelskiva.
En spelskiva sätts in i en Xbox 360.
  1. Starta spelet från Xbox Dashboard.
  2. Om konsolens programvara behöver uppdateras visas följande meddelande:

Uppdatering krävs: En uppdatering har hittats. Du måste starta om konsolen om du vill använda uppdateringen.

3. Välj Ja. starta om för att installera uppdateringen.

Lösning 2: Kontrollera kablarna

Så här gör du:

• Xbox 360 E-konsol
    1. Stäng av konsolen.
      Viktigt! Ta bort strömsladden/USB-adapterkabeln om Kinect-sensorn levererades med en sådan.
    2. Koppla in sensorkabeln i AUX-porten på konsolens baksida.
En Kinect-sensor kopplas till en Xbox 360 E-konsol.
    1. Starta konsolen.
  • Xbox 360 S-konsol
    1. Stäng av konsolen.
    2. Koppla bort sensorn från konsolen och koppla sedan in sensorkabeln i AUX-porten på konsolens baksida.
En Kinect-sensor kopplas till en Xbox 360 S-konsol.

Viktigt! Ta bort strömsladden/USB-adapterkabeln om Kinect-sensorn levererades med en sådan.

1. Starta konsolen.
  • Xbox 360-konsol i originalutförande
    1. Stäng av konsolen.
    2. Kontrollera att strömsladden är ansluten till ett fungerande vägguttag och att USB-kontakten är isatt på konsolens baksida.
Kinect-sensorkabeln kopplas till en Xbox 360-konsol i originalutförande och strömkabeln kopplas till ett vägguttag.

Lampan nära mitten på delningskabeln ska lysa grönt.

Detaljbild på en Kinect-delningskabel till en Xbox 360 i originalutförande som visar var den gröna lampan sitter.

Lyser ingen grön lampa? Kontrollera att kabeln fungerar genom att koppla den till ett annat vägguttag. Om lampan fortfarande inte lyser grönt måste kabeln bytas ut. Du kan beställa en ersättningskabel från Xbox Online Service Center (logga in med ditt Microsoft-konto). Konsolregistrering kanske krävs.

1. Starta konsolen.

Lösning 3: Begära en reparation online

Om de föregående lösningarna inte åtgärdade problemet måste din Kinect-sensor repareras. Se Få Xbox-konsolen eller Kinect-sensorn reparerad.