Felet "Det har inträffat ett fel" och en röd lampa visas på Kinect-sensorn till Xbox 360

Lampan på din Kinect-sensor lyser rött.

En röd lampa kan vara tänd framtill på en Kinect-sensor.

Du kanske också får ett av följande felmeddelanden:

Det har inträffat ett fel med Kinect-sensorn (C000022D)

Det har inträffat ett fel med Kinect-sensorn (C00000C2)

Det har inträffat ett fel med Kinect-sensorn (C000009c)

Det innebär att sensorn kanske inte är rätt ansluten till din Xbox 360-konsol eller att konsolprogramvaran behöver uppdateras.

Lösningar

Lösning 1: Uppdatera konsolprogramvaran

1. Sätt i en Kinect-spelskiva.
En Xbox med konsolens skivfack öppet och en skiva som sätts in.
  1. Starta spelet från Xbox Dashboard.
  2. Om konsolens programvara behöver uppdateras visas följande meddelande:

Uppdatering krävs: En uppdatering har hittats. To apply this update, you must restart your console.

3. Välj Ja, starta om för att installera uppdateringen.

Lösning 2: Kontrollera att kablarna är korrekt anslutna

Xbox 360 E-konsol

1. Stäng av konsolen.
    Viktigt! Ta bort strömsladden/USB-adapterkabeln om Kinect-sensorn levererades med en sådan.
  2. Koppla in sensorkabeln i AUX-porten på konsolens baksida.
En hand kopplar in Kinect-kabeln i konsolens AUX-port.
  1. Starta konsolen.

Xbox 360 S-konsol

1. Stäng av konsolen.
  2. Koppla bort sensorn från konsolen och koppla sedan in sensorkabeln i AUX-porten på konsolens baksida.
    Viktigt! Ta bort strömsladden/USB-adapterkabeln om Kinect-sensorn levererades med en sådan.
En hand kopplar in Kinect-kabeln i konsolens AUX-port.
  1. Starta konsolen.

Xbox 360-konsol i originalutförande

Obs! På en Xbox 360-konsol i originalutförande kan lampan nära mitten på kabeln vara röd.

Två händer ansluter Kinect-sensorns strömsladdar till konsolen och ett vägguttag.
  1. Stäng av konsolen.
  2. Se till att strömsladden är ansluten till ett fungerande vägguttag.
  3. Se till att USB-kontakten är inkopplad på konsolens baksida.

Lampan nära mitten på kabeln bör lysa grönt.
En tänd grön lampa framhävs nära mitten på Kinect-kabeln.

Lyser ingen grön lampa? Kontrollera att kabeln fungerar korrekt genom att koppla adaptern till ett annat vägguttag. Om lampan fortfarande inte lyser grönt måste kabeln bytas ut. Du kan beställa en ersättningskabel från Xbox onlineservicecenter (logga in med ditt Microsoft-konto). Konsolregistrering kanske krävs.

1. Starta konsolen.

Begära en reparation

Om lösningarna ovan inte löste problemet måste Kinect-sensorn repareras. Se Få Xbox-konsolen eller Kinect-sensorn reparerad.