Kinect-röstigenkänning och chatt på Xbox 360

Översikt

Med Kinect-röstigenkänning kan du styra Xbox 360-konsolen med hjälp av röstkommandon.

Kinect-röstigenkänning

Om röstigenkänning

Mikrofon-ikonen indikerar att du kan tala för att interagera med Kinect.

Börja genom att säga ”Xbox” och läs sedan upp något av alternativen som visas på skärmen.

Nationella inställningar som stöds

Med Kinect kan du styra Xbox 360-konsolen med hjälp av rösten.

Taligenkänning stöds i följande länder och på följande språk:

Länder Språk
Australien Engelska
Brasilien Portugisiska
Kanada Engelska
Kanada Franska
Frankrike Franska
Tyskland Tyska
Irland Engelska
Italien Italienska
Japan Japanska
Mexiko Spanska
Nya Zeeland Engelska
Spanien Spanska
Schweiz Franska
Schweiz Tyska
Storbritannien och Nordirland Engelska
USA Engelska

Gå tillbaka hit för uppdateringar av röstigenkänningsstöd i fler länder.

Obs! Bing Voice Search stöds i följande länder och på följande språk:

Länder Språk
Australien Engelska
Kanada Engelska
Tyskland Tyska
Irland Engelska
Nya Zeeland Engelska
Spanien Spanska
Schweiz Franska
Schweiz Tyska
Storbritannien och Nordirland Engelska
USA Engelska

Orden på skärmen visas på det språk som angetts för ditt Xbox Live-konto eller det språk som ställts in på din Xbox 360-konsol.

Så här hittar du språk och nationella inställningar på konsolen

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen, gå till Settings (Inställningar) och välj sedan System Settings (Systeminställningar).
  2. Välj Console Settings (Konsolinställningar) och sedan Language and Locale (Språk och nationella inställningar).

Obs! När du är ansluten till Xbox Live använder Kinect det språk som angetts för ditt Xbox Live-konto.

Lär dig hur du ändrar språk för din konsol och ditt Xbox Live-konto.

Komma igång

Innan du börjar kontrollerar du att konsolens programvara är uppdaterad genom att logga in på Xbox Live.

Kontrollera följande för bästa resultat:

Sensorn är klar att använda

Om lampan på sensorn lyser grönt betyder det att sensorn är ansluten och klar att använda.

Kontrollera att taligenkänning är aktiverat. Läs mer.

Sensorn är korrekt placerad

• Placera sensorn minst 0,3 m från högtalare. Om TV-volymen är hög kan du behöva öka avståndet mellan sensorn och högtalarna till 0,9 m eller mer.
  • Placera inte sensorn i direkt solljus.
  • Placera inte sensorn på konsolen, annan elektronisk utrustning eller på något som vibrerar.

Minimera bakgrundsljud

• Försök minimera mängden omgivande ljud och brus.
  • Undvik att placera sensorn i närheten av vindljud, t.ex. en fläkt eller en ventil.

Tala tydligt

Tala tydligt med din vanliga röst.

Vi rekommenderar att du kör ljudjusteringsfunktionen om ...

• Kinect inte uppfattar dina röstkommandon.
  • Du har problem att bli hörd när du chattar.
  • Kinects röstkontroller aktiveras när du inte vill det.
  • Du har flyttat Kinect.
  • Du har flyttat eller har fler eller färre högtalare i rummet.

Starta Kinect-ljudjustering

Använd Kinect-ljudjusteringsfunktionen för att kalibrera ljudet för spelområdet. Använd ljudjusteringsfunktionen om du flyttar Kinect, kopplar in fler högtalare eller om något av följande problem uppstår:

• Kinect-röstkommandona fungerar inte som de ska.
  • Andra spelare kan inte höra dig.
  • Andra spelare hör ett eko när du går med i ett spel eller en chattsession.

Innan du börjar ser du till att inget kabelanslutet headset är inkopplat i någon av handkontrollerna.

1. Tryck på Guide-knappen.
  1. Gå till Settings och välj sedan Kinect Tuner.
  2. Välj Audio och följ anvisningarna på skärmen.

Information om hur du chattar med kompisar finns i Chatta och kommunicera med Xbox Live.