USB-enheten fungerar inte när den ansluts till en Xbox 360-konsol

Obs! Mer information om hur du använder ett USB-flashminne som minnesmodul på din Xbox 360-konsol finns i Använda USB-flashminne med Xbox 360. Om du vill felsöka problem med USB-flashminnen kan du läsa Xbox 360-lagring.

En USB-enhet som är ansluten till din Xbox 360-konsol fungerar kanske inte som väntat på grund av dessa skäl:

• Enheten är inte kompatibel med Xbox 360.
  • USB-kabeln är inte korrekt ansluten eller trasig.
  • Xbox 360-konsolen identifierade inte enheten när den startade.
  • USB-enheten kräver extern strömförsörjning eller är trasig.
  • Överströmsskyddet har tillfälligt avaktiverat Xbox 360-konsolens USB-port.
  • USB-porten på Xbox 360-konsolen är trasig.

USB-portar på Xbox 360

Det finns två USB-portar på Xbox 360-konsolens baksida (se bilden) och en på framsidan:

Ritad bild på en del av Xbox 360-konsolens baksida som visar portarna Component, HDMI, Ethernet och USB

Så här tar du bort en USB-lagringsenhet från USB-porten på framsidan av en Xbox 360-konsol:

En bild på en Xbox 360-konsol med en USB-lagringsenhet som kopplas bort från framsidan

Lösningar

Lös problem med USB-enheter genom att försöka med följande lösningar.

Obs! Testa USB-enheten efter varje lösning och se om den fungerar. Försök med nästa lösning om en inte leder någon vart.

Lösning 1: Kontrollera att enheten är kompatibel med Xbox 360

De följande enheterna är kompatibla med Xbox 360-konsolen:

• Officiella Xbox 360-tillbehör
  • De flesta USB-tangentbord
  • De flesta digitalkameror
  • De flesta bärbara mediespelare
  • Flertalet masslagringsenheter

Kontrollera med tillverkaren om enheten är kompatibel med Xbox 360.

Lösning 2: Felsöka USB-enheten

Felsök USB-anslutningen om USB-enheten är kompatibel med Xbox 360:

1. Starta om Xbox 360-konsolen.
  2. Koppla bort enheten från USB-porten och stäng sedan av konsolen. Starta konsolen igen efter 5–10 sekunder. Efter att du startat om konsolen ansluter du enheten till USB-porten igen.
  3. Stäng av konsolen, ta bort strömsladden från vägguttaget, sätt i strömsladden igen och starta sedan konsolen igen.
  4. Koppla bort alla onödiga enheter från konsolen.
  5. Ta reda på om USB-enheten kräver separat strömförsörjning. Om den gör det kopplar du in strömförsörjningen.
  6. Anslut USB-enheten till en annan USB-port på konsolen. Om enheten fungerar i en annan USB-port kanske Xbox 360-konsolen behöver service.

Om problemet ändå kvarstår kontaktar du Xbox-supporten.

Mer information

USB-portar på Xbox 360 skyddas av ett överströmsskydd för att minska risken för skada. Strömmen kan öka plötsligt om den USB-enhet som är ansluten till konsolen försöker dra för mycket ström från USB-porten. Om detta händer stängs USB-porten tillfälligt av för att undvika att skador uppstår. Den återställs sedan när enheten har kopplats bort.