Stöd för USB-flashminne för Xbox 360

Använda ett USB-flashminne för lagring av Xbox-innehåll

Du kan använda ett USB-flashminne som Xbox 360-lagringsenhet och lagra upp till 32 GB med Xbox-innehåll. Du kan ...

• köpa ett förformaterat Xbox 360-flashminne på 8 eller 16 GB från SanDisk. Det här officiella Xbox 360 USB-flashminnet från SanDisk är förkonfigurerat för att fungera med Xbox 360-konsolen.
  • Obs! SanDisk marknadsför för närvarande inga förformaterade flashminnen på 32 GB.

ELLER

• Formatera ett USB-flashminne som en Xbox-lagringsenhet.
picture

Ett USB-flashminne är ett bra sätt att överföra sparade spel eller gamertags till en annan konsol. Med den senaste konsolprogramvaran kan du dock lagra dina sparade spel i molnet och ladda ned din profil till vilken konsol som helst. Information om de här nya funktionerna finns i Lagra sparade spel i molnet och Ladda ned, flytta eller ta bort din Xbox Live-profil.

Obs! Ett USB-flashminne kan användas för att flytta 32 GB av innehållet till en annan konsol. Om du behöver flytta mer än 32 GB av innehållet till annan konsol använder du överföringskabel för Xbox 360-hårddisk.

I tabellen nedan hittar du de typer av innehåll som kan lagras på olika typer av Xbox-lagringsenheter.

Xbox-innehåll

Xbox
360-hårddisk

USB-minnesenhet

Xbox 360-minnesenhet

Xbox-speldata

Ja

Ja

Ja

Teman, ikoner, avatarobjekt, spelinnehåll, demonstrationer och trailers

Ja

Ja

Ja

Arkadtitlar

Ja

Ja

Ja

Facebook- och Twitter-sidor

Ja

Ja

Ja

Xbox 360-spel

Ja

Ja

Ja

Xbox 360-spel på begäran

Ja

Ja

Ja

Filmer

Ja

Ja

Nej

Musikfiler (mp3, wma)

Ja

Nej

Nej

Spel för Xbox i originalutförande

Ja

Nej

Nej

USB-flashminnen

Minimikrav för USB

Om du vill använda ett USB-flashminne med konsolen måste det uppfylla följande krav:

• Minst 1 GB lagringskapacitet.
  • Formaterad med filsystemformatet Windows FAT32. Macintosh- och Linux-format fungerar inte.

Obs! Om du använder ett USB-flashminne som inte uppfyller de lägsta prestandakraven kan det kraftigt påverka konsolens prestanda.

Formatera ett USB-flashminne

Innan du formaterar ett USB-flashminne som en Xbox-lagringsenhet kontrollerar du att du har den senaste uppdateringen av konsolprogramvaran.

Du kan formatera upp till 32 GB av lagringsutrymmet på USB-flashminnet för Xbox-lagring.

Obs! Om meddelandet ”Can’t configure” visas betyder det att USB-flashminnet inte uppfyller minimikraven för USB.

Följ de här anvisningarna om du vill formatera ett USB-flashminne:

1. Sätt in USB-flashminnet i en USB-port på framsidan av konsolen.
  2. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
picture
  1. Välj settings och sedan System Settings.
  2. Välj Storage eller Memory.
picture
  1. Välj USB Storage Device.
picture
  1. Välj endera Configure Now eller Customize för att formatera USB-flashminnet för Xbox-innehåll.

Obs! Om det inte finns minst 1 GB ledigt utrymme på USB-flashminnet är alternativen på den här skärmen inte tillgängliga. I så fall måste du använda ett annat USB-flashminne.

picture

Configure Now: Raderar USB-flashminnet och konfigurerar 32 GB för Xbox-lagring

1. Välj Configure Now och bekräfta att du vill ta bort alla data på USB-flashminnet.

Customize: Konfigurerar en del av USB-flashminnet (upp till 32 GB)

1. Välj Customize.
  2. Flytta reglaget Reserved Storage för att ange hur mycket utrymme som ska användas för Xbox-lagring.

Obs! 512 MB är reserverat för systemanvändning.
picture
  1. Välj Configure.
  2. Konsolen testar USB-flashminnet för att kontrollera att det fungerar med konsolen. Om USB-flashminnet klarar testet kan du använda det.

Obs! Om USB-flashminnet inte kommer upp i rekommenderad hastighet kan spelprestanda och -kvalitet påverkas. Om du vill avbryta och försöka med ett annat USB-flashminne väljer du Cancel.

3. USB-flashminnet är klart att användas och visas som en USB-lagringsenhet.
picture

Du kan nu använda ditt USB-flashminne som vilken Xbox-lagringsenhet som helst. Information om hur du kopierar och flyttar innehåll mellan lagringsenheter finns i avsnittet Kopiera, flytta eller ta bort Xbox 360-innehåll. Du kan endast sätta in två USB-flashminnen samtidigt i Xbox 360-konsolen.

Obs! Information som lagras av Xbox 360-konsolen på ett USB-flashminne kan inte visas eller användas på en dator.

USB-varningar och fel

Jag får ett meddelande som säger ”Performance Warning”. Vad innebär detta?

Om ditt USB-flashminne inte uppfyller minimikraven för USB kan du uppleva betydande prestandaproblem när du spelar spel på ett flashminne eller sparar innehåll till flashminnet.

Jag får ett meddelande som säger ”Can't Configure”. Vad innebär detta?

Din USB-lagringsenhet fungerar inte och kan inte användas för att lagra Xbox 360-innehåll. Byt ut USB-lagringsenheten mot en som uppfyller minimikraven för USB:

• Minst 1 GB lagringskapacitet
  • Filsystemformatet Windows FAT32

Obs! Om enheten är formaterad i Windows med FAT16 eller NTFS kanske du kan formatera om den i Windows med FAT32. Macintosh- och Linux-format fungerar inte.

Vanliga frågor

Varför stöder Xbox 360 endast 32 GB med USB-lagring?

Ett lagringsutrymme på 32 GB på USB-flashminnen är en enorm ökning jämfört med fabrikskonfigurationen av Xbox 360-minnesenheten. Om du behöver ytterligare lagringsutrymme bör du skaffa en Xbox 360-hårddisk. Mer information finns i Lagringsalternativ för Xbox 360.

Varför finns det inte totalt 32 GB tillgängligt utrymme på min USB-enhet?

Xbox 360 reserverar 512 MB av lagringsutrymmet för systemanvändning.

Vilka andra lagringsalternativ finns det?

Xbox 360-hårdisk på 320 GB är det bästa alternativet för mediefantaster. Då har du massor av utrymme för spel, TV-serier och filmer i HD, spel på begäran, speldemon och speltillägg, musik och mycket mera. För vissa spel krävs fortfarande en hårddisk för att spela systemlänkspel eller spel för flera spelare på Xbox Live. Vi rekommenderar att du använder en hårddisk vid spel med flera spelare.

What are other users saying about these topics?

To see what other users are saying about these topics, or to ask your own questions, go to our Xbox Support Forums and view the following conversations:

Observera att innehållet på Xbox-supportforumen endast finns på engelska. Du kan översätta innehållet på Xbox-supportforumen till annat språk genom att klistra in webbadressen i ett webbaserat översättningsverktyg, till exempel Bing Translator.