Använda Kinect-rörelser när du sitter ned

Bästa praxis

Du måste stå upp när du spelar de flesta Kinect-spel. Du kan emellertid använda rörelser för att styra Xbox Dashboard när du sitter ned. Lär dig hur du använder Kinect med Xbox Dashboard.

Felsökning av sittande rörelser

Den senaste konsolprogramvaran har förbättringar för bättre handspårning när du sitter ned. Om Kinect har svårt att spåra dina rörelser provar du några av tipsen nedan.

Sitt rakt

Sitt rakt och vänd framåt så att Kinect kan se händer, axlar och huvud. Vänd handflatorna mot sensorn när du använder rörelser.

Om du har en djup fåtölj eller en stol med högt ryggstöd kan Kinect ha problem att skilja mellan den och dina armar och axlar. Genom att sitta rakt och vänd framåt i stolen förbättrar du spårningen.

Håll ditt spelområde fritt

Se till att det inte finns några föremål mellan dig och sensorn. Om du till exempel har en fotpall eller ett bord med föremål på mellan dig och sensorn kan det hindra Kinect från att se dig.

Optimera placeringen av sensorn

Se till att din Kinect-sensor är placerad 1,8–2,4 m från dig.

Placera sensorn 0,6–1,8 m från golvet. Det bästa är om sensorn placeras högst 15 cm ovanför eller nedanför TV:n.

Obs! Eftersom Kinect bara behöver kunna se ditt huvud, dina armar och din överkropp när du sitter ned kan du sitta närmare sensorn än när du står upp och spelar.

Kör Kinect-justering

Så här gör du:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  1. Gå till Settings (Inställningar) och välj sedan Kinect Tuner (Kinect-justering).
  2. Välj Tracking och följ anvisningarna på skärmen.

Testa att stå upp

Om du fortfarande har problem med rörelser när du sitter ned kan du prova att stå upp för att se om rörelserna fungerar då.