Video Kinect på Xbox 360

Konfigurera Video Kinect

Du kan använda Video Kinect för att videochatta i realtid med dina Xbox Live-kompisar.

För att använda Video Kinect behöver du …
  • En Kinect-sensor eller en Xbox Live Vision-kamera och ett headset.
  • Ett Xbox Live-medlemskap (ett Xbox Live-guldmedlemskap krävs för Xbox 360).

Konfigurera Video Kinect

Du kan hitta och konfigurera Video Kinect från någon av följande platser:

• Gå till Social, välj Friends, välj den kompis du vill videochatta med, använd styrknappen för att gå åt höger och välj sedan Invite to Video Kinect.
  • Tryck på Guide-knappen, välj Chat & IM och sedan Video Kinect.
  • Gå till Apps, välj Browse Apps, välj Social och sedan Video Kinect.

Använda Video Kinect

1. Logga in på Xbox Live på konsolen.
  2. Gå till apps.
  3. Välj Browse Apps, Social och sedan Video Kinect.
  4. Välj More Friends och välj seden vem du vill chatta med.

Du kan bara chatta med en kompis i taget.

Acceptera en Video Kinect-inbjudan
När någon bjuder in dig till en videochatt visas ett meddelande på din TV. Så här accepterar du inbjudan och pratar med en kompis:
  1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Välj Messages.
  3. Välj meddelandet från din kompis.
  4. Välj Accept Video Kinect Invite för att börja chatta.

Video Kinect-alternativ
Du visar Video Kinect-alternativen genom att trycka på Y-knappen på handkontrollen:

• Auto Zoom: läser dina rörelser och placerar dig i skärmens mitt (den här inställningen är aktiverad som standard).
  • Kinect-guiden: öppnar Kinect-guiden.
  • Pausa: pausar videochatten.
  • Avbryt: avbryter videochatten.

Felsöka Video Kinect

Jag kan inte starta en Video Kinect-chatt

Om Xbox-konsolen har problem med att ansluta till Xbox Live kan du testa din anslutning:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen, gå till Settings och välj sedan System Settings.
  2. Välj Network Settings.
  3. Välj Wired Network eller namnet på ditt trådlösa nätverk (om du uppmanas att göra det).
  4. Välj Test Xbox Live Connection. Läs Lösning på Xbox Live-anslutningsfel om du får problem med anslutningen.

Video Kinect hackar eller så fungerar inte videouppspelningen

Video Kinect fungerar bäst när rummet har bra belysning. Prova att öka belysningen i rummet om videouppspelningen hackar. En annan möjlighet är att din internetanslutning inte är tillräckligt snabb. Video Kinect fungerar bäst om både du och din kompis har en snabb internetanslutning (minst 540 kbit/s). För bästa prestanda rekommenderas en upp- och nedladdningshastighet på 700 kbit/s. Se artikeln Lösning på låga prestanda i Xbox Live om du behöver hjälp.

Video fungerar men det finns inget ljud

Om du använder en Kinect-sensor för att chatta måste du koppla från alla kabelanslutna eller trådlösa headset. Video Kinect fungerar bäst om både du och din kompis har en bredbandsanslutning till internet. Läs artikeln Felsöka problem med Xbox Live-chatt om du fortfarande har problem.

Video Kinect är spärrat för den här profilen

Video Kinect kan inte startas om en profil med föräldrakontrollen är inloggad på konsolen (användningen av Video Kinect med barnkonton är begränsad som standard). Läs artikeln Onlinesäkerhet och sekretessinställningar för barnkonton på Xbox 360 om du vill ändra inställningarna för onlinesäkerhet.

”Xbox Live Gold Membership required”

Om din gamertag har ett Xbox Live-guldmedlemskap och det här meddelandet visas avslutar du och startar om Video Kinect.

Alla kompisar visas inte

• Du ser bara Xbox Live-kompisar när de är online.
  • Har du mer än ett Microsoft-konto? I så fall prövar du att logga in med det andra kontot och ser om dina kompisar är associerade med det kontot. Läs artikeln Support för Microsoft-kontot om du vill ändra det Microsoft-konto som hör till din gamertag.

Har du fortfarande problem?

Om inget av ovanstående löser problemet tar du bort och installerar om Video Kinect. Gör så här:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen, gå till Settings och välj sedan System Settings.
  2. Välj Storage.
  3. Välj din lagringsenhet.
  4. Välj Games.
  5. Välj Video Kinect.
  6. Markera varje objekt i listan och välj Delete.
  7. När Video Kinect-objekten har tagits bort går du tillbaka till Kompislistan.
  8. Välj Invite to Video Kinect och ladda ned Video Kinect igen.