Felsökning av trådburet Xbox 360-headset

När du använder Xbox 360 trådburet headset kanske du upplever något av följande problem:

• Inget ljud hörs i hörluren.
  • Andra spelare kan inte höra dig.
  • Ett eko eller brus hörs när du spelar.

Dessa problem kan uppstå om:

• Anslutningsporten är smutsig.
  • Sekretess- eller trygghetsinställningarna inte konfigurerats korrekt.
  • Ditt trådbundna Xbox 360-headset är trasigt.

Obs! Du kan bara använda det trådburna Xbox 360-headsetet med licensierade Xbox 360-enheter. Du kan inte använda headsetet med andra enheter. Xbox 360-konsolen skickar inga spelljud eller musik via det trådburna Xbox 360-headsetet.

Lösningar

Försök åtgärda problemen med följande lösningar.

Inget ljud hörs i hörluren till ditt trådburna Xbox 360-headset

Kontrollera och rengör din Xbox-enhet

Så här gör du:

1. Kontrollera att headset, kabel och kontakt inte har några synliga defekter.
  2. Kontrollera att det inte finns smuts och damm på headsetets kontakt. Använd en bomullstrasa och rengöringssprit för att rengöra headsetets kontakt.
  3. Kontrollera att din Xbox 360-handkontroll fungerar som den ska. Kontrollera att det går att sätta på och stänga av konsolen med handkontrollen.
  4. Sätt in den trådburna Xbox 360-headsetkontakten i expansionsporten som finns under styrknappen och höger styrspak på handkontrollen.

Testa headsetet:

Det gör du genom att spela in och lyssna på ett nytt röstmeddelande:

1. Tryck på Guide-knappen  på Xbox 360-handkontrollen
  2. Välj Meddelanden och tryck sedan på A-knappen .
  3. Välj Skapa nytt och tryck sedan på A-knappen .
  4. Välj Meddelande och tryck sedan på A-knappen .
  5. Välj en gamertag och tryck på A-knappen .
  6. Välj Lägg till röst och tryck sedan på A-knappen .
  7. Sätt på dig ditt trådbundna Xbox 360-headset.
  8. Välj inspelningsknappen (cirkelikonen) och tryck sedan på A-knappen  för att spela in ett meddelande.
  9. Tala tydligt i mikrofonen och spela in din röst i 5 till 15 sekunder.
  10. Välj stopp-knappen (fyrkantikon) och tryck sedan på A-knappen  för att stoppa inspelningen.
  11. Välj uppspelningsknappen (högerpilen) och tryck sedan på A-knappen .
  12. Lyssna på inspelningen:
    • Om du kan höra det inspelade meddelandet fungerar ditt headset som det ska. Om ditt headset fortfarande inte fungerar som det ska när du använder det på Xbox Live kan du behöva konfigurera Trygghetsinställningarna. Gå till nästa avsnitt.
    • Om du inte kan höra det inspelade meddelandet kan det hända att mikrofonen är avstängd eller att hörlursvolymen är för låg. Kontrollera att kontrollerna är korrekt anpassade.

Konfigurera trygghetsinställningarna

Obs! Om du registrerar en barnprofil på konsolen gör trygghetsinställningarna att innehavaren av vuxenprofilen kan kontrollera vem som kan kommunicera med barnprofilen på Xbox Live. Med trygghetsinställningarna kan du aktivera kommunikation för barnets profil. Standardinställningen för spelare under 17 år är Endast kompisar.

Följ anvisningarna för att konfigurera trygghetsinställningarna:

1. Logga in med det Xbox Live-konto som du har problem med.
  2. Välj Inställningar och sedan Sekretess.
  3. Välj Ändra inställningar.
  4. Välj Anpassa.
  5. Under Aktivitet väljer du Röst och text och antingen Alla eller Endast kompisar.

Se till att volymen är rätt inställd för det trådbundna Xbox 360-headsetet

• Öka headsetets volym. Det gör du genom att rotera volymreglaget på headsetkabelns kontakt.
  • Kontrollera att volymnivån är rätt inställd och att volymen inte stängts av under Personliga inställningar . Så här gör du:
    1. Tryck på Guide-knappen  på Xbox 360-handkontrollen.
    2. Rulla åt höger till Inställningar.
    3. Välj Inställningar.
    4. Välj Röst.
    5. För att stänga av alternativet Ljud av väljer du Ljud av och trycker sedan på A-knappen .
    6. Om volymen inte är avstängd höjer du den. Välj volymfältet och tryck sedan på styrknappen eller vänster styrspak.

Om dessa åtgärder inte löser problemet kanske du behöver byta ut ditt trådburna Xbox 360-headset.

Andra spelare kan inte höra dig

Om andra spelare inte kan höra dig ska du se till att mikrofonswitchen inte är inställd på Ljud av. Mikrofonswitchen sitter på Xbox 360-headsetets kontakt.

Obs! Läs spelhandboken för att avgöra om du måste trycka på en knapp för att kommunicera med andra spelare när du spelar.

Om mikrofonswitchen inte är inställd på Ljud av kontrollerar du att volymnivån är rätt inställd och att volymen inte stängts av under Personliga inställningar. Så här gör du:

1. Tryck på Guide-knappen  på Xbox 360-handkontrollen.
  2. Rulla åt höger till Inställningar.
  3. Välj Inställningar.
  4. Välj Röst.
  5. Kontrollera att alternativet Ljud av inte aktiverats. För att stänga av alternativet Ljud av väljer du Ljud av och trycker sedan på A-knappen .
  6. Höja volymen. Detta gör du genom att markera volymfältet och sedan trycka på styrknappen  eller vänster styrspak .

Om dessa åtgärder inte löser problemet kanske du behöver byta ut ditt Xbox 360-headset.

Ett eko eller brus hörs när du spelar

Obs! Eko-effekten kommer från personen som pratar och inte från personen som hör ekot. Om du till exempel bara hör ett eko när någon annan pratar beror problemet på headsetanslutningen hos den som pratar och inte på din egen.

Följande omständigheter kan orsaka eko eller brus under spel:

• Mikrofonen fångar upp ljud och brus från omgivningen. Detta innefattar röstöverföringar från hörluren.
  • Headsetkontakten är inte helt insatt i handkontrollen.
  • Du använder Xbox 360 trådlös handkontroll och enhetens batteri är dåligt laddat.

Om du eller andra spelare hör ett eko eller brus när ni spelar provar du följande:

• Sänk volymen på din TV eller stereo.
  • Koppla bort headsetet från handkontrollen och återanslut det igen.
  • Rengör pluggen på headsetkabeln med en ren trasa och återanslut sedan headsetet till handkontrollen.
  • Testa headsetet genom att ansluta det till en annan handkontroll, om möjligt.
  • Om du använder Xbox 360 trådlös handkontroll byter du AA-batterierna eller laddar de laddningsbara batterierna för Xbox 360.