Xbox 360 trådlös handkontroll kopplas från eller kan inte ansluta

Problem

Xbox 360 trådlös handkontroll kan inte ansluta eller upprätthålla en stabil anslutning till konsolen och följande felmeddelande visas:

Anslut handkontrollen igen

Dessutom blinkar de fyra gröna lamporna på den trådlösa handkontrollen oavbrutet.

Det här kan bero på någon av följande anledningar:

• Batterierna i Xbox 360 trådlös handkontroll är dåliga, eller så behöver det uppladdningsbara batteripaketet för Xbox 360 laddas.
  • En annan trådlös enhet, till exempel en mikrovågsugn, trådlös telefon eller trådlös router, orsakar störningen.
  • Metalliska objekt som finns mellan konsolen och de trådlösa handkontrollerna orsakar störningen. Det kan vara en frontplåt i krom eller metallavdelare, hyllor eller dörrar till medieförvaringen.
    Obs!
    Alla licensierade frontplåtar till Xbox 360-konsolen har störningstestats och de påverkar inte licensierade trådlösa enheter.
  • Fyra handkontroller är redan anslutna till konsolen.

Lösningar

Försök med lösningarna i följande ordning. Om en lösning inte fungerar, försöker du med nästa lösning.

Lösning 1: Starta om konsolen och försök sedan att ansluta handkontrollen igen

1. Stäng av konsolen, vänta en minut och starta sedan konsolen igen.
  2. Tryck på och håll ned Guide-knappen på handkontrollen tills handkontrollen startar.
picture
  1. Tryck på och släpp upp anslutningsknappen på konsolen.
picture
  1. Tryck på och släpp upp anslutningsknappen på handkontrollen inom 20 sekunder.
picture
  1. När lamporna runt av/på-knappen på konsolen slutar blinkar bör handkontrollen vara ansluten.

Lösning 3: Byt ut batterierna eller ladda batteripaketet

Gör något av följande:

• Om du inte har ett laddningsbart batteripaket sätter du i nya AA-batterier.
  • Om du har ett Xbox 360 uppladdningsbart batteripaket:
    1. Ta ur batteripaketet och sätt in det i handkontrollen igen, och kontrollera att det är anslutet på rätt sätt.
    2. Tryck på och håll ned Guide-knappen på handkontrollen. Uppe till vänster på Guide-knappen anger batterimätaren den aktuella batterinivån.
    3. Ladda batteripaketet om nivån är låg.
  • Om du har ett Xbox 360 Play & Charge-kit:
    1. Kontrollera att batteripaketet är anslutet till handkontrollen på rätt sätt och inkopplat i någon av konsolens USB-portar. Om du kontrollerat båda dessa saker men fortfarande har problem försöker du med steg 2.
    2. Kontrollera USB-portarna på konsolen:
      1. Koppla laddningskabeln till respektive USB-port på konsolen, en i taget. Det finns USB-portar på konsolens fram- och baksida.
      2. Om handkontrollen fungerar med en USB-port men inte en annan, försöker du med ett annat tillbehör i USB-porten som inte fungerar med handkontrollen.
      3. Om USB-porten inte fungerar med ett tillbehör kanske Xbox 360-konsolen måste repareras. Kontakta Xbox-supporten och be om hjälp. Mer information finns i hjälpavsnittet längst ned på den här sidan.

Om USB-portarna fungerar men du ändå har anslutningsproblem försöker du med steg 3.

3. Stäng av vibrationsfeedback (skakning) på handkontrollen. Om du spelar spel med vibrationsfeedback under laddning, tar det längre tid att ladda handkontrollen och batteripaketet kan ta slut snabbare än vad det laddar. Så här stänger du av vibration:  Koppla laddningskabeln till respektive USB-port på konsolen, en i taget. Det finns USB-portar på konsolens fram- och baksida.
      1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen och gå sedan till Settings.
      2. Välj Preferences.
      3. Välj Vibration.
      4. Avmarkera kryssrutan Enable Vibration.

Lösning 4: Ta bort alla objekt mellan handkontrollen och konsolen

Handkontrollen fungerar inom 10 meter från konsolen. Objekt som placeras mellan handkontrollen och konsolen kan minska räckvidden. Objekt som använder trådlös teknik (till exempel en trådlös telefon) kan störa den trådlösa handkontrollen. Ta bort eller flytta objekten eller de trådlösa enheterna som kan störa den trådlösa handkontrollen eller konsolen. Här är några saker som kan orsaka problem:

• Mikrovågsugnar
  • Trådlösa telefoner
  • Trådlösa routrar
  • Frontplåtar i krom
  • Metallavdelare
  • Hyllor
  • Dörrar till medieförvaringen

Obs! Alla licensierade frontplåtar till Xbox 360-konsolen har störningstestats och de påverkar inte licensierade trådlösa enheter.

Lösning 5: Koppla från alla handkontroller och headset

Om alla fyra lamporna runt av/på-knappen på konsolen lyser grönt och handkontrollen har fyra blinkande gröna lampor, kan fyra handkontroller redan vara anslutna till konsolen. Koppla från alla handkontroller och försök sedan ansluta handkontrollen med problem.

• Du kopplar från en trådlös handkontroll genom att trycka på och hålla ned Guide-knappen i tre sekunder och sedan stänga av handkontrollen.
  • Du kopplar från ett trådlöst headset genom att stänga av det.
  • Du kopplar från en kabelansluten handkontroll eller ett headset genom att koppla ur kabeln från konsolen.

Läs mer om att ansluta spelenheter.

Lösning 6: Byt ut handkontrollen

Om handkontrollen fortfarande inte fungerar kanske den måste bytas ut. Du kan beställa en ny Xbox 360-handkontroll från Xbox Online Service Center. Du måste registrera din konsol för att ersätta en handkontroll under garantitiden. Se Xbox 360-reparation: Vanliga frågor för att kontrollera längden på din garanti.