Xbox 360 trådlös handkontroll kopplas från eller kan inte anslutas

Översikt

Din Xbox 360 trådlös handkontroll kan inte ansluta till eller upprätthålla en stabil anslutning med konsolen och följande felmeddelande visas:

Anslut handkontrollen igen

Dessutom blinkar de fyra gröna lamporna på den trådlösa handkontrollen oavbrutet.

Det här beror på något av följande:

• Batterierna i Xbox 360 trådlös handkontroll är dåliga, eller så behöver det uppladdningsbara batteripaketet för Xbox 360 laddas.
  • En annan trådlös enhet, till exempel en mikrovågsugn, trådlös telefon eller trådlös router, orsakar störningen.
  • Metalliska objekt som finns mellan konsolen och de trådlösa handkontrollerna orsakar störningen. Det kan vara en frontplåt i krom eller metallavdelare, hyllor eller dörrar till medieförvaringen.

Obs! Alla licensierade frontplåtar till Xbox 360-konsolen har störningstestats och de påverkar inte licensierade trådlösa enheter.

• Fyra handkontroller är redan anslutna till konsolen.

Lösningar

Lösning 1: Byt ut batterierna eller ladda batteripaketet

Gör något av följande:

• Om du inte har ett laddningsbart batteripaket sätter du i nya AA-batterier.

Följ de här stegen för att sätta i nya engångsbatterier i den trådlösa handkontrollens AA-batteripaket:

1. Tryck på fliken längst upp på AA-batteripaketet och ta sedan bort paketet från handkontrollen genom att dra nedåt.
En bild visar hur du tar bort batteripaketet från en Xbox 360 trådlös handkontroll.
    1. Sätt i två nya AA-batterier (LR6). Vänd dem så att de positiva (+) och negativa (–) ändarna placeras enligt bilden på batteripaketets undersida.
    2. Skjut in AA-batteripaketet i handkontrollen och tryck fast det på plats.
  • Om du har ett Xbox 360 uppladdningsbart batteripaket:
    1. Ta ur batteripaketet och sätt in det i handkontrollen igen, och kontrollera att det är anslutet på rätt sätt.
    2. Tryck på och håll ned Guide-knappen på handkontrollen.

Uppe i vänstra hörnet anger batterimätaren den aktuella batterinivån.

1. Ladda batteripaketet om nivån är låg.
  • Om du har ett Xbox 360 Play & Charge Kit:
    1. Kontrollera att batteripaketet är anslutet till handkontrollen på rätt sätt och inkopplat i någon av konsolens USB-portar.

Om problemet kvarstår provar du steg 2.

1. Kontrollera USB-portarna på konsolen:
      1. Koppla laddningskabeln till respektive USB-port på konsolen, en i taget. Det finns USB-portar på konsolens fram- och baksida.
      2. Om handkontrollen fungerar med en USB-port men inte en annan provar du ett annat tillbehör i den USB-port som inte fungerar med handkontrollen.
      3. Om USB-porten inte fungerar med något tillbehör kanske Xbox 360-konsolen måste repareras. Kontakta Xbox-supporten.

Om USB-portarna fungerar men du ändå har anslutningsproblem provar du steg 3.

1. Stäng av vibrationsfeedback (skakning) på handkontrollen. Om du spelar spel med vibrationsfeedback under laddning, tar det längre tid att ladda handkontrollen och batteripaketet kan ta slut snabbare än vad det laddar. Så här stänger du av vibration:
      1. Tryck på Guide-knappen  på handkontrollen.
      2. Välj Inställningar.
      3. Välj Preferences.
      4. Välj Vibration.
      5. Avmarkera kryssrutan Aktivera vibration.

Lösning 2: Starta om konsolen

Stäng av konsolen, vänta en minut och starta den sedan igen.

Lösning 3: Prova med en annan handkontroll

Om du har tillgång till en annan handkontroll provar du om den fungerar. Om så är fallet kan det vara fel på den första handkontrollen. Om inte kan det vara ett problem med konsolen.

Om du har tillgång till en annan konsol provar du handkontrollen med den för att se om den fungerar. Genom att göra så kan du ta reda på om det är problem med handkontrollen eller konsolen.

Lösning 4: Arrangera om spelområdet eller flytta konsolen till en annan plats

Om problemet uppstår med flera handkontroller provar du att arrangera om spelområdet eller flytta konsolen till en annan plats eller ett annat rum.

Handkontrollen fungerar inom 10 meter från konsolen. Objekt som placeras mellan handkontrollen och konsolen kan minska räckvidden. Objekt som använder trådlös teknik (till exempel en trådlös telefon) kan störa den trådlösa handkontrollen. Ta bort eller flytta objekten eller de trådlösa enheterna som kan störa den trådlösa handkontrollen eller konsolen. Bland annat följande:

• Mikrovågsugnar
  • Trådlösa telefoner
  • Trådlösa routrar
  • Frontplåtar i krom
  • Metallavdelare
  • Hyllor
  • Dörrar till medieförvaringen

Obs! Alla licensierade frontplåtar till Xbox 360-konsolen har störningstestats och de påverkar inte licensierade trådlösa enheter.

Lösning 5: Synka handkontrollen med konsolen igen

Handkontrollen kan ha förlorat anslutningen till konsolen. Om du vill synka handkontrollen med konsolen igen läser du Ansluta en handkontroll till Xbox 360.

Lösning 6: Koppla från alla handkontroller och headset

Om alla fyra lamporna runt av/på-knappen på konsolen lyser grönt och handkontrollen har fyra blinkande gröna lampor, kan fyra handkontroller redan vara anslutna till konsolen. Koppla från alla handkontroller och försök sedan ansluta handkontrollen med problem.

• Du kopplar från en trådlös handkontroll genom att trycka på och hålla ned Guide-knappen  i tre sekunder och sedan stänga av handkontrollen.
  • Du kopplar från ett trådlöst headset genom att stänga av det.
  • Du kopplar från en kabelansluten handkontroll eller ett headset genom att koppla ur kabeln från konsolen.

Lär dig hur du ansluter en handkontroll till din Xbox 360.

Lösning 7: Byt ut handkontrollen

Om handkontrollen fortfarande inte fungerar kanske den måste bytas ut. Du kan beställa en ny Xbox 360-handkontroll från Enhetssupporten. Du måste registrera din konsol för att ersätta en handkontroll under garantitiden. Se Vanliga frågor om garanti och service för att kontrollera längden på din garanti.