Så här konfigurerar du Xbox 360 trådlös nätverksadapter N

Översikt

Xbox 360 trådlös nätverksadapter N är kompatibel med både Xbox 360-konsolen i originalutförande och med Xbox 360 S-konsolen. Om den trådlösa åtkomstpunkten är långt ifrån konsolen kan du förbättra signalstyrkan och bandbredden genom att ansluta en nätverksadapter till en Xbox 360 S-konsol.

Obs! Om du använder den här adaptern inaktiveras Xbox 360 S-konsolens interna trådlösa funktion.

Du måste installera en programvaruuppdatering på Xbox 360-konsolen för att kunna använda Xbox 360 trådlös nätverksadapter N. Om du har anslutit till Xbox Live efter den 28 oktober 2009 bör den här programvaruuppdateringen redan vara installerad på konsolen, och det enda du behöver göra är att konfigurera de trådlösa inställningarna. Information om hur du gör det finns i avsnittet Trådlös anslutning till Xbox Live.

Om du inte har anslutit till Xbox Live sedan den 28 oktober 2009 måste du använda installationsskivan som medföljde Xbox 360 trådlös nätverksadapter N för att installera den nödvändiga programvaran på Xbox 360-konsolen.

Installera programvaran för en trådlös nätverksadapter N

1. Om en Xbox 360 trådlös nätverksadapter N är ansluten till konsolen, kopplar du från den.

2. Sätt i installationsskivan som medföljde Xbox 360 trådlös nätverksadapter N i Xbox 360-konsolen.

1. Stäng av konsolen.

2. Starta konsolen igen. Programvaruuppdateringen bör starta automatiskt. Om uppdateringen inte startar automatiskt kan det bero på att programvaran redan är installerad.

Obs! Om ett felmeddelande om blandade media visas läser du avsnittet Felmeddelande om blandade media nedan.

3. När du uppmanas att installera programvaran väljer du Yes, update now.

4. Om en nätverkskabel är ansluten till konsolens baksida kopplar du från den.

5. När installationen är färdig ansluter du Xbox 360 trådlös nätverksadapter N i USB-porten på konsolens baksida. (Information om hur du ansluter och konfigurerar den trådlösa adaptern finns i avsnittet Trådlös anslutning till Xbox Live.)

6. Ta ur installationsskivan från skivenheten.

7. Stäng av konsolen och starta den igen.

Felmeddelande om blandade media

Om ett felmeddelande om blandade media visas kan det bero på att funktionen för automatisk uppspelning är inaktiverad. Så här aktiverar du funktionen:

1. Gå till Settings på konsolen och välj System.

2. Välj Console Settings.

3. Välj Auto-Play.

4. Välj Enable.

5. Upprepa stegen för installation av en trådlös adapter (ovan).

Om felmeddelandet om blandade media fortfarande visas väljer du Disc som startalternativ. Så här gör du:

1. Gå till Settings på konsolen och välj System.

2. Välj Console Settings.

3. Välj Startup and Shutdown (Uppstart och avstängning).

4. Välj Startup (Uppstart).

5. Välj Disc.

6. Upprepa stegen för installation av en trådlös adapter (ovan).

Konfigurera den trådlösa adaptern

När du har installerat den nödvändiga programvaran fortsätter du och konfigurerar den trådlösa adaptern. Se Trådlös anslutning till Xbox Live.

Viktigt! Försök inte att reparera den trådlösa nätverksadaptern. Lämna inte in Xbox 360-konsolen eller konsoltillbehör till en återförsäljare för reparation eller service såvida inte Xbox-supporten ber dig att göra det. Försök inte att ta isär, laga eller modifiera Xbox 360-konsolen, nätaggregatet eller tillbehör. Detta kan leda till allvarlig skada eller dödsfall från en elektrisk stöt eller brand. Av säkerhetsskäl upphäver sådana åtgärder garantin.