Trådlöst hastighetshjul för Xbox 360

Så här konfigurerar och använder du det

Med det trådlösa hastighetshjulet för Xbox 360 kan du uppleva realistisk, noggrann styrning och känna varje gupp i vägen som skakningar. Det trådlösa hastighetshjulet har intuitiva knappar och avtryckare som ger dig kommandot:

• Intuitiv styrning med rörelsesensorer
  • Avtryckarknappar för acceleration och inbromsning
  • Knappar för spelspecifika funktioner:
    • A-, B-, X-, Y-knappar
    • Styrknapp
    • Guide-, start- och back-knappar

• Skakande feedback

Trådlöst hastighetshjul

Konfiguration

Funktioner för och konfigurering av det trådlösa hastighetshjulet

Titta på videon Funktioner för och konfigurering av det trådlösa hastighetshjulet." Obs! Den här videon finns bara på engelska.

Steg 1: Installera programvaran för det trådlösa hastighetshjulet

Det enklaste sättet att installera programvarudrivrutinerna för det trådlösa hastighetshjulet för Xbox 360 är att ansluta till Xbox Live. Om konsolen är ansluten till Xbox Live är du klar för steg 2.

Om konsolen inte är ansluten till Xbox Live gör du något av följande:

• Sätt in skivan med programvarudrivrutiner eller den spelskiva som medföljde det trådlösa hastighetshjulet för Xbox 360. När du uppmanas att uppdatera konsolen väljer du att uppdatera programvaran (om du inte får uppmaningen är programvaran den senaste). Efter uppdateringen går du till steg 2.
  • Uppdatera konsolprogramvaran. Efter uppdateringen är du klar för steg 2.
Steg 2: Sätta i batterier

Sätt i alkaliska AA-batterier (medföljer ratten) eller fulladdade uppladdningsbara NiMH-batterier (nickelmetallhydrid) i det trådlösa hastighetshjulet. Så här gör du:

Bilden visar ett finger som trycker på batterifrigörningsknappen och en pil indikerar borttagning av batteriluckan från hastighetshjulet.
  1. Vänd hastighetshjulet upp och ned.
  2. Öppna batteriluckan genom att trycka på batterifrigörningsknappen.
  3. Sätt i två nya AA-batterier och vänd de positiva (+) och negativa (–) ändarna enligt bilden i batterifacket. För bästa prestanda rekommenderar vi att inte använda uppladdningsbara AA-batterier.
  4. Sätt tillbaka batteriluckan och tryck den på plats.

Obs! Det trådlösa hastighetshjulet laddar inte uppladdningsbara batterier. Du måste ladda upp laddningsbara batterier i en laddare.

Steg 3: Ansluta hastighetshjulet till konsolen

Så här ansluter du hastighetshjulet och konsolen:

1. Starta konsolen.
  2. Tryck på och håll ned Start- eller Guide-knappen på hjulet tills lampan blinkar.
  3. Tryck på och släpp upp anslutningsknappen på konsolen.
Bilden visar anslutningsknappen på Xbox 360 i originalutförande samt Xbox 360 E- och Xbox 360 S-konsolerna.
  1. Tryck på och släpp upp anslutningsknappen på hastighetshjulet inom 20 sekunder.
En pil pekar på anslutningsknappen på baksidan av hastighetshjulet.

Lampan på hjulets högra handtag blinkar medan den ansluter till konsolen. När hjulet är anslutet till konsolen lyser ett segment på hjulets mittersta ring of light (det här kan ta upp till 10 sekunder).

Så här använder du det trådlösa hastighetshjulet för Xbox 360

Hastighetshjulets kontroller

Det trådlösa hastighetshjulet för Xbox 360 har knappar, lampor och avtryckare på handtagen och i mitten av hjulet.

Kontroller i mitten

I mitten av hastighetshjulet hittar du Start-, Back- och Guide-knappen. En ljusring omger Guide-knappen. En position på ring of light tänds när du ansluter hastighetshjulet till konsolen. Varje efterföljande hastighetshjul eller handkontroll som ansluts till konsolen (upp till fyra stycken) är tilldelad en position på ring of light.

Start- och Back-knappen fungerar på samma sätt som på din Xbox-handkontroll.

Du slår på konsolen genom att trycka på Guide-knappen. När den är påslagen visas Xbox Guide när du trycker på Guide-knappen. Du stänger av konsolen genom att trycka på och hålla ned Guide-knappen i tre sekunder och sedan bekräfta ditt val.

Handtagskontroller

På handtagen hittar du accelerations- och bromsavtryckare samt A-, B-, X- och Y-knappar.

• Genom att krama avtryckaren för acceleration på högra handtaget får du ditt fordon att gå snabbare.
  • Genom att krama avtryckaren för bromsen på vänstra handtaget får du ditt fordon att sakta ned.
  • A-, B-, X- och Y-knapparna fungerar på samma sätt som på din Xbox-handkontroll.
  • Styrknappen fungerar på samma sätt som på din Xbox-handkontroll.

Starta och använda hastighetshjulet

När du använder hastighetshjulet med bilspel fungerar den som en ratt och ignorerar oönskade rörelser. Hastighetshjulet stöder kast, gir och rullning men det stöds inte av alla spel. I spelens handböcker ser du vilka åtgärder som stöds av dem.

Starta hastighetshjulet:

1. Tryck på och håll ned Start- eller Guide-knappen på hjulet tills lampan blinkar.
  2. Vänta tills hjulet tilldelats en position på ring of light.

Hjulet är klart för användning.

Om lampor fortsätter att blinka runt Guide-knappen läser du Konfiguration eller Felsöka problem på den här sidan.

Spelkompatibilitet

Använda hastighetshjulet med racingspel

Titta på videon "Använda hastighetshjulet med racingspel". Obs! Den här videon finns bara på engelska.

Det trådlösa hastighetshjulet för Xbox 360 fungerar med de flesta Xbox-racingspel. Vissa funktioner kan vara begränsade i speltitlar som använder kantknappar eftersom hjulet inte har kantknappar. Se spelens handböcker för information om kantknapparnas funktion eller om spelet tillåter ommappning av handkontrollfunktionerna.

Spela Forza 4 med hastighetshjulet

Titta på videon "Spela Forza 4 med hastighetshjulet". Obs! Den här videon finns bara på engelska.

Felsöka problem med hastighetshjulet

Det går inte att starta ratten

Se till att den har nya alkaliska AA-batterier eller fulladdade uppladdningsbara NiMH-batterier (nickelmetallhydrid). Se Konfiguration för mer information.

Fyra lampor blinkar på ratten

När fyra lampor lyser runt Guide-knappen följt av ett växelvis blinkande innebär det att hjulet inte är anslutet till konsolen.

Om det är första gången du ansluter hjulet till konsolen läser du informationen under Konfiguration ovan.

Om du har anslutit hjulet till konsolen tidigare gör du följande:

1. Tryck på och håll ned Start- eller Guide-knappen på hjulet tills lampan blinkar.
  2. Hjulet ska sluta blinka och tilldelas en position på ring of light.

Försök med följande om lampan blinkar längre än 15 sekunder:

• Flytta hastighetshjulet närmare konsolen.
  • Se till att konsolen och hastighetshjulet är minst en meter från stora metallföremål, t.ex. arkivskåp och kylskåp.
  • Metalldekorationer eller klistermärken på konsolen eller hastighetshjulet kan störa prestandan. Ta bort dekorationer och försök ansluta igen.
  • Se till att framsidan av konsolen är riktad mot hastighetshjulet och inte mot en närliggande vägg.
  • Trådlösa 2,4 GHz-telefoner, trådlösa LAN-nätverk, trådlösa videosändare, mikrovågsugnar och en del mobiltelefoner kan störa det trådlösa hastighetshjulet. Pröva att slå av eller dra ur kontakten på dessa trådlösa enheter för att se om hjulet ansluter till konsolen.