Så här felsöker du en Xbox 360 universell fjärrkontroll

Översikt

När du använder Xbox 360 universell fjärrkontroll kan ett eller fler av följande problem inträffa:

• DVD-funktionerna fungerar inte.
  • Videoklippet har dålig bildkvaliteten eller fungerar inte.
  • Ljudkvaliteten är dålig eller ljudet fungerar inte.
  • Knapparna fungerar inte.
  • Fjärrkontrollen fungerar inte tillfredsställande när du använder den med din Xbox 360-konsol.
  • TV-koden fungerar inte.

Om du upplever något av dessa problem läser du motsvarande avsnitt i den här artikeln.

DVD-funktionerna fungerar inte

Vissa DVD-spelare kanske inte stöder alla uppspelningsfunktioner för Xbox 360 DVD. Några funktioner som vanligtvis berörs är följande:

• Textning
  • Flerspråkiga ljudspår
  • Flera visningsvinklar
  • Uppspelning i slow motion

Mer information om vilka funktioner som stöds finns i produktionsdokumentationen till aktuell dvd. I sällsynta fall kanske vissa dvd:er inte fungerar som de ska. Dessa problem inträffar vanligtvis på grund av variationer i tillverkningsprocessen eller vid programvarukodningen av dvd-videoprogramvaran.

Bild- eller ljudkvaliteten är dålig eller videon/ljudet fungerar inte.

Kontrollera att AV-kabeln är korrekt ansluten. Mer information om inställningar och AV-felsökning hittar du i installationshandboken för Xbox 360 eller anvisningarna för AV-kabeln.

Knapparna fungerar inte

• Se efter störningar. Ta bort alla föremål som kan blockera fjärrkontrollens eller konsolens ir-port. Detta innefattar även metalliska eller metallmålade frontplåtar på konsolen.
  • Byt ut frontplåten om ir-porten på frontplåten är skadad.
  • Sätt i nya batterier i fjärrkontrollen för att se om problemet beror på batterierna. Ta bort batterierna från fjärrkontrollen, tryck på alla knappar två gånger och ersätt sedan batterierna.

Fjärrkontrollen fungerar inte tillfredsställande när du använder den med din Xbox 360-konsol

• Se till att fjärrkontrollen har nya batterier.
  • Rikta fjärrkontrollen direkt mot den infraröda sensorn bredvid minneskortsplats A.
  • Kontrollera att den infraröda sensorn inte är blockerad eller övertäckt.
  • Se till att avståndet mellan handkontrollen och den infraröda sensorn är mindre än 3 m.
  • Dra för gardiner och stäng persienner under dagtid för att minska infrarött ljus från omgivningen.

TV-koden fungerar inte

Följ de här anvisningarna för att söka efter rätt TV-kod:

1. Slå på TV:n och rikta sedan fjärrkontrollen mot TV:n.
  2. Tryck på och håll ned TV-knappen och OK-knappen samtidigt under två sekunder. Alla knapparna på fjärrkontrollen blinkar i två sekunder. Sedan ska endast de numeriska TV-knapparna (1–12) vara tända.
  3. Tryck på CH+-knappen eller CH--knappen för att skicka en rad avkommandon till TV:n. Fortsätt trycka på CH+-knappen eller CH--knappen tills TV:n stängs av.
  4. Obs! Ge TV:n tid att svara på kommandot efter att du tryckt på varje knapp. En del TV-apparater tar mer tid på sig att reagera på avstängningskommandot än andra.

5. Tryck på TV-knappen för att spara koden och avsluta. Alla knapparna på fjärrkontrollen blinkar tre gånger för att bekräfta koden.

Obs! Om du, efter att ha angett en TV-kod, upptäcker att fjärrkontrollen inte fungerar som den ska testar du en annan kod från samma TV-tillverkare. Eller sök efter en annan kod.

Du kan endast använda Xbox 360 universell fjärrkontroll med Xbox 360-konsolen, TV-apparater eller en Windows XP Media Center-dator. Du kan inte använda Xbox 360 universell fjärrkontroll med videobandspelare, hårddiskinpelare (DVR), DVD-spelare eller annan ljudutrustning.

Om du behöver hjälp med felsökning av ett problem med din Xbox 360 universell fjärrkontroll kontaktar du Xbox-supporten. Mer information om hur du gör det finns på webbplatsen Xbox-support.

Viktigt! Lämna inte in Xbox 360-konsolen eller dess tillbehör hos din återförsäljare för reparation eller service om inte Xbox-supporten ber dig göra det.

Mer support

Mer information om hur du kontaktar Xbox-supporten direkt finns på webbplatsen Xbox-support.