Konfigurera och använda 8tracks-appen på Xbox 360

Översikt

Med 8tracks-appen får du obegränsad tillgång till 8tracks-kanalerna och exklusivt innehåll live och på begäran via Xbox Live och din Xbox 360-konsol. Lyssna på miljontals låtar och spellistor som lagts dit av människor över hela världen.

På den här sidan

Systemkrav för appen

För att använda 8tracks-appen på din konsol behöver du:

• Vara inloggad på ett Xbox Live-konto
  • Minst 125 MB ledigt utrymme.

Ladda ned 8tracks-appen

1. Logga in på konsolen med din Xbox Live-gamertag.
  2. Gå till apps och välj sedan Browse Apps.
  3. Bläddra eller sök efter 8tracks.
  4. Välj 8tracks för att ladda ned och installera appen. Efter nedladdningen startar appen automatiskt och du kan söka igenom och visa information om tillgängligt innehåll.

Om du vill starta 8tracks-appen senare går du till music, My Music Apps och sedan 8tracks.

Lyssna på 8tracks

Om du vill lyssna på 8tracks går du till music, My Music Apps och sedan 8tracks.

• Från home-navet kan du söka efter innehåll med ett kategorifilter – STAFF PICKS, FEATURED, NEWEST, AND TRENDING.
  • Testa search och explore för andra sökalternativ.
  • Välj någonting du vill lyssna på och välj sedan Play. (Du behöver inte logga in för att spela upp 8tracks-innehåll, men läs om fördelarna med att skapa en profil och logga in i nästa avsnitt.)

Skapa en 8tracks-profil

Du behöver inte skapa en profil eller logga in för att använda 8tracks. Men genom att skapa en 8tracks-profil kan du spara dina favoritblandningar, följa bra DJ:ar och fortsätta där du slutade på alla dina enheter.

Så här skapar du en profil:

1. Från Profile-navet väljer du endera Sign up now eller LOG IN för att komma till inloggningsskärmen.
  1. På inloggningsskärmen visas en kod. Ange den koden på 8tracks-webbplatsen om du vill aktivera din Xbox 360-konsol som en 8tracks-enhet.
  1. I en webbläsare på en dator eller annan Internet-kompatibel enhet och går du till 8tracks.com/xbox för att logga in och skapa ett nytt konto.
  1. När du har loggat in eller skapat ett nytt konto anger du koden från Xbox-skärmen och länkar din profil till ditt 8tracks-konto.
  1. När du bekräftat koden visas meddelandet “Lyckades!” på webbplatsen och på din Xbox-skärm.

Koppla bort din gamertag från 8tracks-appen

Om du någon gång vill avlänka din gamertag från ditt 8tracks-konto gör du så här:

1. I 8tracks-appen på din konsol går du till profile-navet och väljer LOG OUT.
  1. Du ombeds bekräfta att du vill avlänka din gamertag från ditt 8tracks-konto. Välj continue.

Använd trygghetsinställningar för att kontrollera åtkomsten till innehåll

Om du använder trygghetsinställningarna för att bestämma vilken typ av innehåll som kan nås via Xbox Live på konsolen följer 8tracks-appen de här inställningarna. Om du till exempel använder föräldrakontrollerna för att begränsa åtkomsten till explicit innehåll visas ikonen ”restricted” vid detta innehåll i 8tracks-appen. Om begränsat innehåll ska kunna spelas upp måste en vuxen ange lösenordskoden för Trygghetsinställningar.

Mer information om hur du begränsar tillgången till innehåll i Xbox Live med familjeinställningarna finns i Ställa in klassificeringskontrollen för Xbox 360 och Xbox Live.