Så här köper eller hyr du Film och TV-innehåll på Xbox 360-konsolen

Lär dig köpa och hyra Film och TV-innehåll på din Xbox 360-konsol.

Om du har problem med att titta på videor med Film och TV läser du Felsöka Film och TV på Xbox 360.

Obs! Om du vill köpa eller hyra videor på Xbox 360 måste du:

• Vara inloggad på Xbox Live via bredbandsinternet (kabel, DSL eller LAN).
  • Kontrollera att ditt betalningssätt och din faktureringsinformation i ditt Microsoft-konto är uppdaterat.

På den här sidan

Så här gör du för att köpa eller hyra en film på din Xbox 360-konsol

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen och välj sedan Xbox startsida.
  2. Välj tv & filmer och sedan Film och TV.
  3. Välj filmer.
  4. Välj ett av alternativen för att bläddra bland tillgängliga titlar. Välj till exempel Featured.
  5. Bläddra bland titlarna och välj sedan en video du vill titta på.
  6. Om du vill titta på filmen väljer du Rent eller Buy.

Mer information om att hyra filmer på din Xbox 360-konsol

När du hyr en film via Film och TV är den tillgänglig i 14 dagar. Nedräkningen av de 14 dagarna börjar när du gör inköpet. När du startar uppspelningen av filmen börjar en annan klocka att ticka: du har 24 timmar på dig att titta på filmen så många gånger du vill.

Låt oss säga att du hyr en film kl 15:00 den 1 maj. Om du börjar titta på filmen kl 20:00 den 5 maj går din hyrperiod ut kl 20:00 den 6 maj.

Obs! Till skillnad från en film som du köper måste en hyrfilm spelas upp på den enhet den hyrdes på (till exempel en Xbox 360-konsol, en dator eller en Windows Phone).

Så här gör du för att köpa eller hyra ett TV-program på din Xbox 360-konsol

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen och välj sedan Xbox startsida.
  2. Välj tv & filmer och sedan Film och TV.
  3. Välj TV.
  4. Välj ett av alternativen för att bläddra bland tillgängliga titlar. Välj till exempel New Releases.
  5. Bläddra bland titlarna och välj sedan någonting du vill titta på.
  6. Välj ett köpalternativ, till exempel Buy Season Pass, eller See all episodes för att gå igenom och köpa enskilda avsnitt.

Titta på gratis tv-program på din Xbox 360-konsol

Film och TV ger dig ett brett urval av de senaste kostnadsfria tv-programmen i vår katalog. Du kan välja mellan 100 avsnitt och titta gratis.

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen och välj sedan Xbox startsida.
  2. Välj tv & filmer och sedan Film och TV.
  3. Välj TV.
  4. Välj Gratis TV.
  5. Bläddra bland titlarna och välj sedan någonting du vill titta på.
  6. Om du vill titta på videon väljer du Purchase.

Titta på HD TV-serier eller filmer på Xbox 360

Du kan ladda ned och spela upp hd-filmer och videor direkt från din Xbox 360-konsol till din HDTV via en HDMI-kabel, Xbox 360 komponent-HD AV-kabel eller Xbox 360 VGA HD AV-kabel. Full upplösning på 1080p kräver en 1080p-kompatibel HDTV som är HDCP-aktiverad, plus en HDMI-kabel eller Xbox 360 VGA HD AV-kabel.

Om ditt hemmanätverk är tillräckligt snabbt kan du även streama videor. Med Xbox 360-konsolens HDMI-anslutning eller Xbox 360 VGA HD AV-kabel kan du titta på upplösningar upp till 1080p. Med Xbox 360 komponent-HD AV-kabeln kan du titta med upplösningar upp till 720p eller 1080i.

Du kan även titta på SD-video (480p) på de flesta TV-apparater med följande: Xbox 360 komponent-HD AV-kabel, Xbox 360 VGA HD AV-kabel, Xbox 360 komposit-AV-kabel eller Xbox 360 S-Video AV-kabel. Vilken kabel du ska använda beror på tv-apparatens AV-ingång.

Streama och ladda ned videor på Xbox 360

När du köper eller hyr en video från Film och TV kanske du måste välja om du vill streama eller ladda ned den.

Streama för att titta nu

Streaming är ett bra alternativ om du har ett snabbt nätverk och en snabb internetanslutning och vill titta på videon direkt. Även om alla internetanslutningar stöder nedladdning av video kräver Film och TV minst internetanslutning via bredband (kabel, DSL eller LAN), särskilt om du vill streama videor.

Obs! Film och TV kör ett anslutningstest innan en video streamas. Då kontrolleras om din anslutning kan hantera streamad video. Eftersom nätverkshastigheten kan variera med nätverksaktiviteten (inklusive bakgrundsnedladdningar) genomför Film och TV det här testet varje gång du streamar.

Om ditt nätverk inte är tillräckligt snabbt för att streama videon kommer Film och TV att meddela detta innan du bekräftar betalningen. Om ditt nätverk är för långsamt för HD-streaming kanske du kan streama SD-versionen eller helt enkelt ladda ned titeln i stället.

Ladda ned och titta senare

Nedladdning fungerar bra om du har en långsammare internetanslutning, när du vill vara säker på att få bästa möjliga bildkvalitet från början till slut eller när din dator eller enhet kommer att vara offline när du tittar på videon.

Oavsett om ett nätverk är trådbundet eller trådlöst varierar nedladdningshastigheten mellan olika regioner, Internetleverantörer och individuella nätverk. Om du vill optimera nedladdningshastigheten använder du en internetanslutning via bredband och en trådbunden (i stället för trådlös) anslutning till Film och TV.