Konfigurera och använda appen HDD Eraser på Xbox 360

Appen HDD Eraser används för att formatera flashminnet och hårddisken på Xbox 360 så att allt utom operativsystemet tas bort. Den här appen tar bort alla användardata permanent och fullständigt, så att ingen kan återskapa eller komma åt din personliga information på hårddisken eller i flashminnet efter att du har använt appen.

På den här sidan

Systemkrav för appen

Du behöver följande för att kunna använda appen HDD Eraser:

• Vara inloggad på ett Xbox Live-konto
  • Minst 12 MB ledigt utrymme

Ladda ned appen HDD Eraser

1. Logga in på konsolen med din Xbox Live-aktiverade gamertag.
  2. Gå till apps och välj sedan Browse Apps.
  3. Bläddra efter och välj HDD Eraser om du vill ladda ned och installera appen. När den har laddats ned ändras panelen Download till Play Now. Välj Play now om du vill använda appen.

Om du vill starta appen HDD Eraser senare går du till video, My Video Apps och sedan HDD Eraser.

Köra HDD Eraser

Gå till Browse Apps på navet Apps. Välj See All på navet Social, välj HDD Eraser och välj till sist Play now.

1. När appen har startats får du i ett antal steg bekräfta att du vill ta bort alla data från flashminnet och hårddisken. Välj A om du vill gå vidare.
  1. På en andra varningsskärm står det att alla data på Xbox 360-konsolen tas bort. Välj A igen om du vill gå vidare.
  1. Appen HDD Eraser beräknar hur mycket data som kommer att tas bort.

Därefter visas en uppskattning av hur lång tid det tar att ta bort alla data och nollställa enheten så att inga data går att komma åt igen. Välj A om du vill gå vidare.

1. För att se till att du inte råkar köra appen HDD Eraser, ombeds du att trycka ned en knappkombination för att starta raderingen. Tryck på Y-knappen på handkontrollen, sedan på A-knappen och till sist på X-knappen för att starta processen.

När processen väl har startat går den inte att avbryta. Stäng inte av konsolen eller försök avbryta processen när den har satt igång.

Viktigt! Om du kopplar bort konsolen från elnätet eller om strömmen går mitt under formateringen, blir hårddisken oformaterad och går inte att använda av Xbox 360-konsolen. Om det inträffar använder du formateringsfunktionen på menyn System Settings för att bygga upp filsystemet på hårddisken igen. När det är klart kan konsolen använda hårddisken igen. Anvisningar om hur du formaterar en lagringsenhet för Xbox 360-konsolen finns i avsnittet Formatera en lagringsenhet på sidan Xbox 360-lagring.