Konfigurera och använda appen Internet Explorer på Xbox 360

På den här sidan

Systemkrav för appen

Om du vill använda appen Internet Explorer på Xbox 360-konsolen måste du

• vara inloggad på ett Xbox Live-konto
  • ha minst 150 MB ledigt lagringsutrymme.

Installera Internet Explorer

1. Gå till Appar från Xbox-startsidan och välj Bläddra igenom appar.
  2. Sök efter Internet Explorer.
  3. Välj Internet Explorer för att ladda ned appen. När hämtningen är klar startas appen Internet Explorer automatiskt.

Om du vill starta Internet Explorer senare går du till Appar, Mina appar och sedan Internet Explorer.

Konfigurera Internet Explorer-inställningar

När du kör Internet Explorer första gången kommer du uppmanas att konfigurera inställningarna. För att få åtkomst till inställningarna följer du dessa steg:

1. Tryck på Y för att visa webbhubben.
  2. Peka på ikonen Inställningar i adressfältet.

Du kan välja mellan följande inställningar:

Aktivera SmartScreen-filter som skydd mot osäkra webbplatser

SmartScreen-filter hjälper till att upptäcka nätfiskewebbplatser (bedrägeri på webben). När du surfar på webben analyserar filtret webbsidor. Om en webbsida verkar osäker visar SmartScreen ett varningsmeddelande. SmartScreen-filtret testar också webbplatserna som du besöker mot en dynamisk lista över rapporterade nätfiskewebbplatser och webbplatser med skadlig programvara. Om en matchning hittas meddelar SmartScreen att sidan har blockerats av säkerhetsskäl.

Skicka min webbhistorik till Microsoft för att bidra till att förbättra Microsofts produkter och tjänster

Du kan välja att skicka din webbhistorik till Microsoft för att bidra till att förbättra Microsofts produkter och tjänster. Detta alternativ är inaktiverat som standard.

Använda webbplatser som formaterats för mobilenheter

Du kan konfigurera Internet Explorer så att du får mobilversionen av de webbsidor som du besöker. Den här inställningen kan vara till hjälp om du besöker webbsidor som ser konstiga ut på din TV, eller om sidan använder Flash, Java, Silverlight eller andra insticksprogram som inte stöds av Internet Explorer på Xbox.

Visa webbinnehåll på TV-apparatens hela skärmyta

Vissa webbplatser är inte anpassade för bredbildsskärmar. De kan ha vita remsor eller fält på sidan när de visas på en HDTV. Om du använder en bredbands-HDTV gör detta alternativ att webbplatsen zoomas in och att remsorna minskar i storlek.

Tillåt webbplatser att lagra cookies på min Xbox

Du kan inaktivera denna inställning om du vill förhindra att webbplatser lagrar information. Men detta alternativ kan leda till att du inte kan logga in på webbplatser.

Rensa webbhistorik

Du kan rensa din webbhistorik när som helst. Så här gör du:

1. Tryck på Y för att visa webbhubben.
  2. Peka på ikonen Inställningar i adressfältet.
  1. Peka på Ta bort historik, tryck på A och välj Ja.

Använda webbhubben och spara favoriter

Tryck på Y för att få åtkomst till webbhubben när du vill i appen Internet Explorer. Klicka på adressfältet eller tryck på Y för att öppna tangentbordet på skärmen och ange en webbadress.

När du besöker en webbsida som du vill spara som favorit trycker du på Y för att öppna webbhubben och väljer sedan ikonen Favorit i adressfältet högst upp. Du kan redigera eller ta bort dina favoriter från webbhubben genom att välja din lista med favoriter och sedan peka på en favorit och trycka på X-knappen för att redigera den.

Dina favoriter visas även i Mina stift på Xbox-startsidan så att du kommer åt dem snabbt.