Konfigurera appen Machinima på Xbox 360

Översikt

Med appen Machinima kan användarna ta del av Machinima-nätverkets spelfokuserade tv-program och spelvideos via Xbox-konsolen.

På den här sidan

Systemkrav för appen

För att kunna använda appen Machinima måste du

• vara inloggad på ett Xbox Live-konto
  • ha minst 75 MB ledigt utrymme.

Ladda ned appen Machinima

1. Logga in på konsolen med din Xbox Live-gamertag.
  2. Gå till apps och välj Browse Apps eller Search Apps.
  3. Bläddra eller sök efter appen Machinima.
  4. Välj Machinima för att ladda ned och installera appen.
  5. När du har laddat ned kan du starta appen och visa information om tillgängligt innehåll.

Om du vill starta appen Machinima senare går du till Video, My Video Apps och sedan Machinima.

Titta på Machinima

1. Gå till Video, My Video Apps och välj Machinima.
      Från start-navet kan du titta på alla programmen som visas i mitten av navet.
    2. Navigera till något av följande nav för att bläddra i innehåll:
      • search – Bläddra bland och välj innehåll relaterat till dina favoritspeltitlar.
      • mine – Första gången det här navet visas måste du registrera din Xbox 360-konsol med Machinima (se avsnittet ”Registrera din konsol med Machinima”). När du gjort detta och går till det här navet visas ditt specifika innehåll.
      • game videos – Bläddra bland och välj innehåll relaterat till dina favoritspel.
      • shows – Bläddra och välj webbprograminnehåll.
      • directors – Bläddra bland och välj innehåll relaterat till dina favoritregissörer.
      • settings – Bekräfta eller ändra inställningar för den här appen.
    3. Markera någonting du vill titta på och välj sedan Play.

Registrera konsolen med Machinima

För att kunna utnyttja mine-navet fullt ut måste du registrera din Xbox 360-konsol med Machinima. Gör så här:

1. Gå till Video, My Video Apps och välj Machinima.
    2. Från Start-navet navigerar du till och väljer mine-navet.
    picture
    1. Välj register. Skärmen registration visas.
      På skärmen registration visas ett meddelande som ber dig registrera konsolen och en registreringskod direkt efter meddelandet.
    picture
    1. På datorn:

a. Gå till Anslut till Machinima på Xbox genom att logga in med ditt Facebook-konto.
    b. Logga in på Machinima med din Facebook-kontoinformation.

picture

c. I Facebook väljer du Go to App.
    d. Välj Allow för att aktivera Machinima-integrering.
    e. När du slutfört föregående steg skickas du tillbaka till Machinima.com där du ombeds ange den registreringskod som visades i steg 3.

picture

Obs! När du registrerar konsolen med Machinima länkas din gamertag, dina Machinima- och Facebook-konton.

Om fel inträffar när du försöker registrera konsolen med Machinima skickar du ett e-postmeddelande till xboxsupport@machinima.com.

Använda trygghetsinställningar för att kontrollera åtkomsten till innehåll

Om du använder Trygghetsinställningarna för att bestämma vad du delar via Xbox Live följer appen Machinima alla inställningar du gjort. Om du till exempel förhindrar att barnförbjudna TV-program (TV-MA) visas via Xbox 360-konsolen markeras dessa program i appen Machinima med ikonen ”Restricted video”. För att låst material ska kunna spelas upp måste en vuxen ändra koden för Trygghetsinställningar.

Mer information om hur du kan begränsa Xbox Live med Trygghetsinställningar finns i Föräldrakontrollen för Xbox 360-konsolen.