Konfigurera och använda Netflix-appen på Xbox 360

På den här sidan

Systemkrav för appen

Följande krävs för att använda Netflix-appen:

• Vara inloggad på ett Xbox Live-konto
  • Ett obegränsat Netflix-medlemskap med streaming. Du kan använda ditt befintliga konto eller öppna ett nytt konto på konsolen.
  • Minst 75 MB ledigt lagringsutrymme.
  • En snabb internetanslutning.

Hämta Netflix-appen

1. Logga in på konsolen med din Xbox Live-gamertag.
  2. Gå till apps och välj Browse Apps eller Search Apps.
  3. Bläddra eller sök efter Netflix-appen.
  4. Välj Netflix och sedan Download.
  5. Ladda ned och installera appen genom att välja Bekräfta köp.

Om du vill starta Netflix-appen senare går du till apps, My Apps och sedan Netflix.

Logga in på Netflix

Gå till apps, My Apps och sedan Netflix.

1. Gör något av följande:
    • Välj Sign in om du redan är medlem av Netflix.
    • Följ anvisningarna för att skapa ett Netflix-konto och starta en gratis provperiod om du inte är medlem av Netflix.
picture
  1. Logga in med dina inloggningsuppgifter för Netflix (e-postadress och lösenord). Om du har glömt bort inloggningsuppgifterna för Netflix öppnar du en webbläsare på datorn eller enheten, besöker signup.netflix.com/loginhelp och följer anvisningarna.

Du kan nu omedelbart streama Netflix-material till Xbox 360-konsolen.

Om du vill starta Netflix-appen senare går du till apps, My Apps och sedan Netflix.

Obs! Alla Netflix-konton har inte obegränsad streaming. För information om ditt Netflix-konto går du till Your Account & HelpNetflix.com.

Titta på Netflix

1. Logga in med din Xbox Live-gamertag.
  2. Gå till apps, My Apps och sedan Netflix.
  3. Bläddra eller sök i Netflix-biblioteket eller din kö.

Obs! Du kan skapa profiler för alla familjemedlemmar på films.netflix.com/YourAccount. När du har skapat flera profiler ombeds du att välja vem som tittar varje gång du loggar in på Netflix på Xbox 360. Varje person har separata inställningar.

picture
  1. Välj det objekt som du vill titta på och tryck sedan på Play.
picture

Du kan även lägga till och ta bort objekt från Netflix Instant-kön. Gör så här:

Så här lägger du till objekt i din Netflix-kö:

1. Gå till apps, My Apps och sedan Netflix.
  2. Välj ett objekt som du vill titta på.
  3. Välj Add to My List.

Så här tar du bort ett objekt från din Netflix-kö:

1. Öppna My List.
  2. Välj det objekt som du vill ta bort.
  3. Välj Remove from My List.

Logga ut eller ta bort kopplingen mellan Netflix-kontot och Xbox 360-konsolen

1. Tryck på knappen Föregående på handkontrollen på startsidan i Netflix-appen. (Det är den lilla knappen till vänster om guideknappen.)
  2. Välj ikonen med kugghjulet på den skärm som visas (se nedan).
picture
  1. Välj Sign out längst ned till vänster på nästa skärm.
picture

Få tillgång till Netflix ”Just for Kids”-filmer och TV-program

Med Netflix “Just for Kids”-funktion kan du och dina barn använda Netflix-appen på din Xbox-konsol och utforska en katalog med filmer och TV-program som är lämpliga för barn som är 12 år och yngre. Du kan utforska barnvänliga titlar efter genre (t.ex. Girl Power, Talande djur och Superhjältar) eller efter karaktärer (Characters-kanalen innehåller mer än 100 populära karaktärer som t.ex. Svampbob Fyrkant, Dora Utforskaren och Thomas och vännerna).

För att få åtkomst till Netflix ”Just for Kids” måste du installera Netflix-appen på din Xbox-konsol, om du inte redan har gjort det.

Komma åt Netflix Just for Kids

1. Logga in på Xbox Live med din gamertag.
  2. Gå till apps, My Apps och sedan Netflix.
  3. Välj Netflix Kids på skärmen Select your Netflix experience.
  4. Bläddra eller sök efter biblioteket Netflix Just for Kids eller välj din favoritfigur.
  5. Välj det objekt som du vill titta på och tryck sedan på Play.
picture

Titta på film med ditt barns favoritkaraktärer

Så här söker du efter filmmaterial med en specifik figur:

1. Öppna kanalen Characters i Netflix Just for Kids.
  2. Bläddra dig fram till den figur barnet vill se.
  3. Välj en figur genom att nämna dess namn för Kinect eller genom att trycka på A på handkontrollen. Videon spelas upp direkt. Du kan söka i biblioteket efter innehåll med figuren du har valt, och om du tittat på innehåll med figuren tidigare kommer filmen automatiskt att spelas upp där du senast slutade titta.
picture

Hoppa över eller återgå till skärmen Select your Netflix experience

Select your Netflix experience-skärmen visas automatiskt när du startar Netflix-appen. Men Netflix-appen slutar automatiskt att visa den skärmen som standard efter att du har startat appen nio gånger i rad utan att öppna Just for Kids. Då kommer du i stället direkt till Netflix bläddringssida.

Om det sker och du vill återgå till skärmen Select your Netflix experience, trycker du på B-knappen på handkontrollen för att avsluta appen från bläddringsfönstret. Då kommer du tillbaka till skärmen Select your Netflix experience Om du väljer Netflix Kids visas skärmen Select your Netflix experience än en gång nästa gång du startar Netflix-appen.

Använd trygghetsinställningar för att kontrollera åtkomsten till innehåll

Om du använder Trygghetsinställningarna för att bestämma vilka filmer och TV-program som kan visas via Xbox Live på konsolen följer Netflix-appen de inställningarna. Om du till exempel förbjuder vissa filmer eller TV-program med innehåll som är olämpligt för yngre tittare från att visas på din konsol markeras dessa program i Netflix-appen med ikonen ”restricted”. Om begränsat innehåll ska kunna spelas upp måste en vuxen ange lösenordskoden för Trygghetsinställningar.

Mer information om hur du kan begränsa tillgången till Xbox Live-innehåll med Trygghetsinställningar finns i Ställa in föräldrakontroller för Xbox 360.