Åtgärda anslutnings- och prestandaproblem för SmartGlass på mobila enheter

Den här artikeln beskriver hur du felsöker anslutnings- och prestandaproblem för SmartGlass på mobila enheter.

Lösningar

SmartGlass-appen svarar långsamt eller du får ett meddelande om långsam anslutning

Lösning 1: Telefoner och surfplattor

Din telefon eller surfplatta kan anslutas till konsolen via ett mobilt nätverk. Bäst prestanda får du dock om den är ansluten till samma trådlösa nätverk som konsolen. Du måste logga in på Xbox Live både på konsolen och mobilenheten. Du kan ansluta via:

• Ett lokalt nätverk eller hemmanätverk (rekommenderas).
  • Ett 3G- eller 4G-mobilnätverk.

SmartGlass-appen fungerar bäst över en snabb och tillförlitlig anslutning.

Lösning 2: Windows 8.1-datorer

Mer information om hur du felsöker anslutningen mellan din Windows 8.1-dator och Xbox Live hittar du i Ansluta till Xbox Live från en dator.

Obs! Xbox SmartGlass prestanda beror på nätverksanslutningens hastighet. Den beror också på processorkraften hos din surfplatta eller dator.

SmartGlass-appen hittar inte eller kan inte ansluta till konsolen

Lösning 1: Använd samma Microsoft-konto

Använd samma Microsoft-konto som det du använder för Xbox Live gamertag. Om du använder ett annat Microsoft-konto kan SmartGlass inte ansluta till konsolen. Om du inte vet vilket Microsoft-konto som hör till ditt Xbox Live-konto läser du Hitta Microsoft-kontots e-postadress eller lösenord.

Lösning 2: Aktivera SmartGlass på Xbox 360

Läs Konfigurera och använda SmartGlass på Xbox 360 om du vill konfigurera Xbox 360-konsolen för en SmartGlass-enhet.

Lösning 3: Ändra ströminställning på konsolen

Om du vill återansluta SmartGlass-appen på din konsol behöver du ändra ströminställning. Läs Xbox One SmartGlass kan inte ansluta till konsolen när du spelat ett spel.