Felsöka Groove på Xbox 360

Om du har problem med att använda Groove på Xbox 360-konsolen kan det bero på ett appfel eller på en inställning på konsolen.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

Lösning 1: Avinstallera och installera om appen

1. Öppna Settings från Xbox Dashboard och välj sedan System.
  2. Välj Storage.
  3. Välj den primära lagringsenheten.
  4. Välj Games and Apps.
  5. Hitta och välj objekt som rör Groove.
  6. Välj Delete.
  7. Öppna Apps från Xbox Dashboard och välj sedan Browse Apps.
  8. Välj appen Groove.
  9. Välj Confirm Download för att ladda ned och installera appen.

Lösning 2: Testa Xbox Live-tjänsten

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Välj Settings, System Settings och sedan Network Settings.
  3. Välj namnet på ditt trådlösa nätverk eller välj Wired Network för en kabelanslutning.
  4. Välj Test Xbox Live Connection.
  • Om du kan ansluta till Xbox Live fungerar konsolen.
  • Om du inte kan ansluta till Xbox Live kommer anslutningstestet att visa dig var i anslutningsprocessen felet uppstår och vilken typ av fel det är. Anteckna den här informationen och försök sedan lösa problemet med Lösning på Xbox Live-anslutningsfel.

Lösning 3: Ta bort och ladda ned profilen igen

Gör så här för att ta bort den skadade profilen:

1. Gå till Settings och välj System.
  2. Välj Storage.
  3. Välj All Devices.
  4. Välj Gamer Profiles.
  5. Välj den gamertag du vill ta bort.
  6. Välj Delete.
  7. Välj Delete Profile Only. Då tas profilen bort, men sparade spel och achievements finns kvar.

Ladda ned Xbox Live-profilen på det här sättet:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Välj Download Profile.

Obs! Om du inte ser Download Profile är du förmodligen inloggad. Tryck på X och logga ut från din profil.

3. Ange det Microsoft-konto som hör till din Xbox Live-aktiverade gamertag.

Obs! Om ditt konto är ett Xbox Live-barnkonto måste en förälder ange sitt Microsoft-konto för att det ska gå att ladda ned profilen.

4. Välj lagringsenhet för din profil (t.ex. Hard Drive). Nedladdningen av din profil påbörjas. När din profil har laddats ned kan du välja om du vill att ett lösenord för Microsoft-kontot ska krävas för inloggning till din profil.

Obs! Alternativet Remember Password är som standard inaktiverat, vilket innebär att du uppmanas att ange lösenordet för ditt Microsoft-konto när du loggar in med din Xbox Live-profil på den här konsolen. Lämna rutan omarkerad om du vill ange ditt lösenord för Microsoft-kontot när du loggar in till din profil på den här konsolen.

Lösning 4: Återställ systemuppdateringar och installera sedan om dem

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Gå till Settings och välj System Settings.
  3. Välj Storage.
  4. Tryck på knapparna i följande ordning: VK, HK, X, VK, HK, X.
  5. Välj alternativet att återställa alla systemuppdateringar som har installerats. Konsolen startas om automatiskt och laddar sedan ned uppdateringarna igen.