Konfigurera och använda Viaplay-appen på Xbox 360

På den här sidan

Systemkrav för appen

Följande krävs för att använda Viaplay-appen:

• Vara inloggad på ett Xbox Live-konto
  • Minst 70 MB ledigt utrymme
  • En Viaplay-prenumeration

Ladda ned Viaplay-appen

1. Logga in med din Xbox Live-aktiverade gamertag.
  2. Gå till Apps och välj Browse Apps.
  3. Leta efter Viaplay.

Välj Viaplay för att ladda ned och installera appen. Om du vill starta Viaplay-appen senare går du till apps, My Apps och sedan Viaplay.

Koppla konsolen till Viaplay-konto

1. Starta Viaplay-appen och logga in med den e-postadress och det lösenord som har kopplats till din Viaplay-prenumeration.

Obs! Gå till viaplay.se/xbox för att skapa ett konto, om du inte redan är Viaplay-prenumerant.

2. Ange din inloggningsinformation och välj sedan Login.

Du behöver du inte logga in igen, såvida du inte loggar ut från Viaplay-appen på din konsol.

Titta på Viaplay

1. Gå till apps, välj My Apps och sedan Viaplay.
  2. När du startar Viaplay-appen ombeds du att logga in med den e-postadress och det lösenord som har kopplats till din Viaplay-prenumeration. När appen är aktiverad kommer du inte att behöva logga in igen.

Obs! Om du inte redan är Viaplay-prenumerant kan du hoppa över inloggningen genom att välja Preview. Då kan du navigera runt i appen, men du kan inte spela upp något innehåll. Du kommer att ombes logga in om du försöker spela upp innehåll.

3. Från Start-navet kan du:
    • Titta på något av de program som visas i mitten av navet.
    • Använda Featured för att visa rekommendationer.
  4. Om du behöver fler alternativ går du till:
    • Search – för att leta efter specifikt innehåll
    • TV – för att titta på TV-program och nyheter
    • Movies – för att titta på dina favoritfilmer
    • Sports – för att visa en programtablå för direktsända sportevenemang som Viaplay erbjuder
    • My Viaplay – för att logga ut från din prenumeration samt för att hitta viktig konto- och supportinformation
  5. Välj någonting du vill titta på och välj sedan Play.

Koppla bort konsolen från ditt Viaplay-konto

Gör så här om du vill koppla bort konsolen från ditt Viaplay-konto:

1. Gå till My Viaplay-navet.
  2. Välj Logout.

Du är fortfarande i appen, men du kommer inte att kunna spela upp något innehåll. Om du väljer ett program som du vill titta på ombeds du att logga in.

Administrera ditt Viaplay-konto

Om du behöver kontohjälp kontaktar du Viaplay:

Använda trygghetsinställningar för att kontrollera åtkomsten till innehåll

Om du har använt Trygghetsinställningarna för att bestämma vilka program som kan ses via Xbox Live på din konsol följer Viaplay-appen alla inställningar du har gjort. Om du har spärrat stötande innehåll kommer stötande innehåll att markeras med barnklassificeringslogotypen i appen och användaren måste då ange ditt lösenord för att komma åt innehållet. Mer information om hur du begränsar tillgången till innehåll i Xbox Live finns i Ställ in föräldrakontroller för Xbox 360 och Xbox Live.