Så här loggar du in på separata appar med olika Microsoft-konton

Logga in på separata Xbox-appar med olika Microsoft-konton

Så här loggar du in på separata Xbox-appar med olika Microsoft-konton. Du kanske vill göra detta om du vill logga in på en Xbox-app (till exempel Xbox Music) med ett annat Microsoft-konto än det du använder för en annan Xbox-app (till exempel Xbox Video).

Steg 1: Skapa ett lokalt konto på din dator

1. Logga in på din Windows 8- eller Windows 8.1-dator, tryck eller klicka sedan på snabbknappen Search.
  2. Skriv användarkonton och tryck eller klicka sedan på Lägg till, ta bort eller hantera användarkonton.
  3. Under Hantera andra konton trycker eller klickar du på Lägg till ett konto.
  4. Under Hur kommer den här personen att logga in trycker eller klickar du på Logga in utan ett Microsoft-konto (rekommenderas inte).
  5. Under Lägg till en användare trycker eller klickar du på Lokalt konto.
  6. Lägg till användarnamn, lösenord och lösenordsledtråd för det lokala kontot, tryck eller klicka på Nästa och sedan på Slutför.
  7. Starta om datorn.

Steg 2: Logga in på datorn med ditt nya lokala konto

1. På inloggningsskärmen trycker eller klickar du på vänsterpilen som visas bredvid ditt namn och din bild.
  2. Tryck eller klicka på det lokala konto du just skapat.
  3. Logga in med lösenordet du angav för det här kontot.

Steg 3: Logga in på en Xbox-app och välj det Microsoft-konto som du vill använda för det kontot.

1. På startskärmen trycker eller klickar du på en Xbox-app (till exempel Xbox Music).
  2. I det övre högra hörnet trycker eller klickar du på Logga in.
  3. Under Växla till ett Microsoft-konto på den här datorn trycker eller klickar du på Logga in i varje app separat i stället (rekommenderas inte).
  4. Under Lägg till ditt Microsoft-konto anger du e-postadressen och lösenordet för det Microsoft-konto du vill använda för den här appen.
    Obs! Du kan välja vilket som helst av dina Microsoft-konton för att logga in på den här Xbox-appen, men när du väl har valt det kan du inte ändra till ditt nya lokala konto. Du kan dock använda ett annat Microsoft-konto för någon annan Xbox-app.