Titta på Xbox-videor på din Xbox 360-konsol

Översikt

När du köper eller hyr en video från Film och TV kan du titta på videon via Xbox 360-konsolen på en TV eller bildskärm med standarddefinition (SD) eller högdefinition (HD).

Obs! När du hyr en video från Film och TV kan du bara titta på den på den enhet för vilken den hyrdes (din konsol, dator eller Windows Phone).

Enheter

TV eller bildskärm

Om du vill titta på högdefinitionsvideor i HD-kvalitet på en HD-TV eller -bildskärm måste du spela upp dem på HD-kompatibel maskinvara med HDMI-, komponent- eller VGA-videokablar.

Det finns två enkla sätt att titta på en hd-video som du köpt eller hyrt från Film och TV på en kompatibel hd-tv:

• Ansluten till en Xbox 360-konsol. Ladda ned videon från Film och TV-butiken till din Xbox 360-konsol och spela upp videon på din HDTV med en HDMI-kabel, Xbox 360 komponent-HD AV-kabel eller Xbox 360 VGA HD AV-kabel.

Full upplösning på 1080p är endast möjligt med en Xbox 360-konsol och kräver en 1080p-kompatibel HD-TV som är HDCP-aktiverad, plus en HDMI-kabel eller Xbox 360 VGA HD AV-kabel.

Om ditt hemmanätverk är tillräckligt snabbt kan du även strömma videor. Med Xbox 360-konsolens HDMI-anslutning eller Xbox 360 VGA HD AV-kabel kan du titta med upplösningar upp till 1080p. Med Xbox 360 komponent-HD AV-kabeln kan du titta med upplösningar upp till 720p eller 1080p.

• SD-video. Du kan titta på SD-video på de flesta tv-apparater med något av följande tillbehör:
    • Xbox 360 komponent-HD AV-kabel
    • Xbox 360 VGA HD AV-kabel
    • Xbox 360 komposit-AV-kabel eller Xbox 360 S-Video AV-kabel.

Vilken kabel du ska använda beror på TV-apparatens AV-ingång.

Skärmupplösning

Flera faktorer påverkar upplösningen när du tittar på en video som du köper eller hyr från Film och TV-butiken, bl.a. bildkvaliteten på själva videon (HD eller SD), videospelarens kapacitet, kablarna som används för att transportera bildsignalen från enheten till skärmen och skärmens kapacitet.