Ansluta Xbox 360-konsolen till en ljudanläggning

Översikt

Gå igenom informationen nedan och lär dig hur du ansluter din Xbox 360 E-, Xbox 360 S- eller Xbox 360-konsol i originalutförande till en ljudanläggning.

Obs! Om du ansluter konsolen direkt till en TV med en HDMI-kabel, behöver du också ha följande om du vill ansluta till en ljudanläggning​:

• Xbox 360 E-konsol:
    En vanlig stereoljudkabel som ansluter din TV direkt till din ljudanläggning. Information om hur du skickar ljud till en extern källa hittar du i bruksanvisningen till din TV eftersom kabelkraven kan variera beroende på tillverkare.
  • Xbox 360 S-konsolen:
    • En digitalljudkabel (S/PDIF eller TOSLINK)
      eller
    • o En vanlig stereoljudkabel och en HDMI-ljudadapter.
      Obs! Xbox 360 S har en inbyggd S/PDIF-port (optiskt ljud) för digitalljudkabeln. En HDMI-ljudadapter kanske krävs för ditt system.
  • Xbox 360-konsol i originalutförande:
    • En digitalljudkabel (S/PDIF eller TOSLINK) och en HDMI-ljudadapter
      eller
    • En vanlig stereoljudkabel och en HDMI-ljudadapter.

På den här sidan

Xbox 360 E-konsol

Om du vill ha stereoljud när du använder Xbox 360 E-konsolen ansluter du din TV till din ljudanläggning. Gör så här:

picture
  1. Låt HDMI-kabeln vara ansluten till TV:n för video.
  2. Använd en vanlig stereoljudkabel som rekommenderas av TV-tillverkaren och anslut dess ena ände till utgången på TV:n.
  3. Anslut den andra änden av kabeln till ljudingången på mottagaren.

Xbox 360 S-konsol

• Så här ansluter du konsolen till en ljudanläggning med en digital ljudkabel när den är ansluten till din TV via en HDMI-kabel:
picture
  1. Låt HDMI-kabeln vara ansluten till TV:n för video.
  2. Anslut den ena änden av digitalljudkabeln till S/PDIF-porten (optiskt ljud) på konsolen.
  3. Anslut den andra änden av digitalljudkabeln till den digitala ljudingången på mottagaren.
  • Så här ansluter du konsolen till en ljudanläggning när den är ansluten till din TV via en AV-kabel:
picture
  1. Låt AV-kabeln vara ansluten till TV:n eller skärmen för video.
  2. Koppla bort ljudkontakterna från TV:n eller skärmen.
  3. Anslut den ena änden av digitalljudkabeln till S/PDIF-porten (optiskt ljud) på konsolen.
  4. Anslut den andra änden av digitalljudkabeln till den digitala ljudingången på mottagaren.

Xbox 360-konsol i originalutförande

• Så här ansluter du konsolen till en ljudanläggning när den är ansluten till din TV via en HDMI-kabel:
picture
  1. Låt HDMI-kabeln vara ansluten till TV:n eller skärmen för video.
  2. Anslut HDMI-ljudadaptern till AV-porten på konsolen.
  3. Anslut den ena änden av digitalljudkabeln till HDMI-ljudadaptern.
  4. Anslut den andra änden av digitalljudkabeln till den digitala ljudingången på mottagaren.
  • Så här ansluter du konsolen till en ljudanläggning när den är ansluten till din TV via en AV-kabel:
picture
  1. Låt AV-kabeln vara ansluten till TV:n eller skärmen för video.
  2. Koppla bort ljudkontakterna från TV:n eller skärmen.
  3. Anslut den ena änden av digitalljudkabeln till TOSLINK-porten på AV-kabeln.
  4. Anslut den andra änden av digitalljudkabeln till den digitala ljudingången på mottagaren.

Ansluta till en ljudanläggning med en vanlig stereoljudkabel

Ansluta till en ljudanläggning med en vanlig stereoljudkabel fungerar på samma sätt oberoende av vilken Xbox-konsol du använder. Gör så här:

picture
  1. Låt HDMI-kabeln vara ansluten till TV:n för video.
  2. Anslut HDMI-ljudadaptern till AV-porten på konsolen.
  3. Anslut de vita och röda kontakterna på stereoljudkabeln till motsvarande portar på HDMI-ljudadaptern.
  4. Anslut kontakterna i den andra änden av stereoljudkabeln till stereoingångarna på mottagaren.