Konfigurera Xbox 360 som en Windows Media Center Extender

Översikt

Obs! Xbox One stöder inte strömning av media från Windows Media Center.

Du kan strömma musik, bilder och videofiler från Windows Media Center till Xbox 360-konsolen från en dator i ditt hemnätverk. Följande steg gäller för Windows-versioner som innehåller Media Center (Windows 7 Ultimate, Windows 7, Professional, Windows 7 Home Premium och Windows 7 Enterprise). Hjälp med att installera Windows Media Center på datorn finns i Windows Media Center.

Steg 1: Ansluta konsolen till nätverket

Om du redan har anslutit konsolen till nätverket fortsätter du med steg 2 nedan.

Om inte så ansluter du konsolen till hemnätverket med en trådlös anslutning eller kabelanslutning. Testa sedan att Xbox-konsolen har anslutits. Gör så här:

1. Tryck på Guide-knappen på Xbox-handkontrollen.
picture
  1. Gå till Settings och välj sedan System Settings.
picture
  1. Välj Network Settings.
picture
  1. Välj namnet på ditt trådlösa nätverk eller välj Wired Network för en kabelanslutning.
picture
  1. Välj Test Xbox Live Connection.
picture

Om statusen för anslutningen till ditt nätverk visas som Connected fortsätter du med steg 2 nedan. I annat fall väljer du More Info på konsolen och följer förslagen.

Steg 2: Ta bort tidigare anslutningar (om det behövs)

Om du tidigare har anslutit en dator till Xbox 360-konsolen måste du ta bort den befintliga anslutningen.

Du kan ta bort de tidigare stegen på din dator eller Xbox-konsol:

Datoranvisningar: Ta bort tidigare anslutningar

1. Starta Windows Media Center.
  2. Längst ned på menyn klickar du på Down Arrow och under Tasks klickar du på Settings.
picture
  1. Klicka på Extender.
picture
  1. Klicka på Xbox 360 Media Center Extender.
  2. Klicka på Avinstallera.
  3. Klicka på Nästa.

Konsolanvisningar: Ta bort tidigare anslutningar

1. Gå till My Settings och välj sedan System.
  2. Välj Computers.
  3. Välj Windows Media Center.
  4. Välj Disconnect.
  5. Gå tillbaka till Xbox Dashboard genom att trycka på B-knappen på handkontrollen.

Steg 3: Hämta konfigurationsnyckeln på konsolen

1. Gå till Apps på konsolen, välj My Apps och sedan Windows Media Center.
  2. Tips Visas inte Apps (Appar)? Du kanske måste uppdatera Xbox 360-konsolprogramvaran.
  3. Välj Continue.
  4. Skriv ned den åttasiffriga konfigurationsnyckeln.

Steg 4: Lägga till konsolen i Windows Media Center

1. Starta Windows Media Center på datorn.
  2. Gå till Uppgifter och klicka på Lägg till extender.
  3. Ange den åttasiffriga konfigurationskoden från steg 3 när du ombeds att göra det.
  4. Slutför konfigurationen genom att klicka på Nästa.

Steg 5: Starta Windows Media Center på konsolen

Gå till Apps, välj My Apps och sedan Windows Media Center. Det tar en stund att skapa mediebiblioteken första gången du använder Windows Media Center på konsolen.

What are other users saying about these topics?

To see what other users are saying about these topics, or to ask your own questions, go to our Xbox Support Forums and view the following conversations:

Observera att innehållet på Xbox-supportforumen endast finns på engelska. Du kan översätta innehållet på Xbox-supportforumen till annat språk genom att klistra in webbadressen i ett webbaserat översättningsverktyg, till exempel Bing Translator.