Logga in
Dela den här sidan

Konfigurera Xbox 360 som en Windows Media Center Extender

Översikt

Obs! Xbox One stöder inte strömning av media från Windows Media Center.

Du kan strömma musik, bilder och videofiler från Windows Media Center till Xbox 360-konsolen från en dator i ditt hemnätverk. Följande steg gäller Windows-versioner som innehåller Media Center (Windows 7 Ultimate, Windows 7 Professional, Windows 7 Home Premium och Windows 7 Enterprise). Hjälp med att installera Windows Media Center på datorn finns i Windows Media Center.

Steg 1: Ansluta konsolen till nätverket

Om du redan har anslutit konsolen till nätverket fortsätter du med steg 2 nedan.

Om inte så ansluter du konsolen till hemnätverket med en trådlös anslutning eller kabelanslutning. Testa sedan att Xbox-konsolen har anslutits. Gör så här:

1. Tryck på Guide-knappen på Xbox-handkontrollen.
picture
  1. Gå till Inställningar och välj sedan Systeminställningar.
picture
  1. Välj Nätverksinställningar.
picture
  1. Välj namnet på ditt trådlösa nätverk eller välj Trådburet nätverk för en kabelanslutning.
picture
  1. Välj Testa anslutning till Xbox Live.
picture

Om statusen för anslutningen till ditt nätverk visas som Ansluten fortsätter du med steg 2 nedan. I annat fall väljer du Mer info på konsolen och följer förslagen.

Steg 2: Ta bort tidigare anslutningar (om det behövs)

Om du tidigare har anslutit en dator till Xbox 360-konsolen måste du ta bort den befintliga anslutningen.

Du kan ta bort de tidigare stegen på din dator eller Xbox-konsol:

Datoranvisningar: Ta bort tidigare anslutningar

1. Starta Windows Media Center.
  2. Längst ned på menyn klickar du på Nedåtpil och under Aktiviteter klickar du på Inställningar.
picture
  1. Klicka på Extender.
picture
  1. Klicka på Xbox 360 Media Center Extender.
  2. Klicka på Avinstallera.
  3. Klicka på Nästa.

Konsolanvisningar: Ta bort tidigare anslutningar

1. Gå till Inställningar och välj sedan System.
  2. Välj Datorer.
  3. Välj Windows Media Center.
  4. Välj Koppla från.
  5. Gå tillbaka till Xbox Dashboard genom att trycka på B-knappen på handkontrollen.

Steg 3: Hämta konfigurationsnyckeln på konsolen

1. Gå till Appar på konsolen, välj Mina appar och sedan Windows Media Center.
  2. Tips Visas inte Appar? Du kanske måste uppdatera Xbox 360-konsolprogramvaran.
  3. Välj Fortsätt.
  4. Skriv ned den åttasiffriga konfigurationsnyckeln.

Steg 4: Lägga till konsolen i Windows Media Center

1. Starta Windows Media Center på datorn.
  2. Gå till Uppgifter och klicka på Lägg till extender.
picture
  1. Klicka på Nästa på skärmen Extender-konfiguration.
picture
  1. Ange den åttasiffriga konfigurationskoden från steg 3 när du ombeds att göra det.
picture
  1. Slutför konfigurationen genom att klicka på Nästa.
picture

Steg 5: Starta Windows Media Center på konsolen

Gå till Appar, välj Mina appar och sedan Windows Media Center. Det tar en stund att skapa mediebiblioteken första gången du använder Windows Media Center på konsolen.

What are other users saying about these topics?

To see what other users are saying about these topics, or to ask your own questions, go to our Xbox Support Forums and view the following conversations:

Observera att innehållet på Xbox-supportforumen endast finns på engelska. Du kan översätta innehållet på Xbox-supportforumen till annat språk genom att klistra in webbadressen i ett webbaserat översättningsverktyg, till exempel Bing Translator.