Konfigurera Xbox 360 som en Windows Media Center Extender (Windows 8)

Översikt

Obs! Xbox One stöder inte strömning av media från Windows Media Center.

Du kan strömma musik, bilder och videofiler från Windows Media Center till Xbox 360-konsolen från en dator i ditt hemnätverk. Följande steg gäller Windows 8. Hjälp med att installera och konfigurera Windows Media Center på datorn finns i Windows Media Center.

Steg 1: Ansluta konsolen till nätverket (om du inte redan har gjort det)

Om du redan har anslutit konsolen till nätverket fortsätter du med steg 2 nedan.

Om inte så ansluter du konsolen till hemnätverket med en trådlös anslutning eller kabelanslutning. Testa sedan att Xbox-konsolen har anslutits. Så här gör du:

1. Tryck på Guide-knappen på Xbox-handkontrollen.
picture
  1. Gå till Inställningar och välj sedan Systeminställningar.
picture
  1. Välj Nätverksinställningar.
picture
  1. Välj namnet på ditt trådlösa nätverk eller välj Wired Network för en kabelanslutning.
picture
  1. Välj Test Xbox Live Connection.
picture

Om statusen för anslutningen till ditt nätverk visas som Ansluten fortsätter du med steg 2 nedan. I annat fall väljer du Mer info på konsolen och följer förslagen.

Steg 2: Ta bort tidigare anslutningar (om det behövs)

Om du inte tidigare har anslutit en dator till Xbox 360-konsolen går du till steg 3. Om du har gjort det måste du ta bort den befintliga anslutningen. Du kan ta bort de tidigare stegen på din dator eller Xbox-konsol:

Datoranvisningar: Ta bort tidigare anslutningar

1. Starta Windows Media Center.
  2. Längst ned på menyn klickar du på Nedåtpil och under Aktiviteter klickar du på Inställningar.
picture
  1. Klicka på Extender.

picture
  1. Klicka på Xbox 360 Media Center Extender.

2. Klicka på Avinstallera.

3. Klicka på Nästa.

Konsolanvisningar: Ta bort tidigare anslutningar

1. Gå till My Settings och välj sedan System.

2. Välj Datorer.

3. Välj Windows Media Center.

4. Välj Koppla från.

5. Gå tillbaka till Xbox Dashboard genom att trycka på B-knappen på handkontrollen.

Steg 3: Hämta konfigurationsnyckeln på konsolen

1. Gå till Apps på konsolen, välj My Apps och sedan Windows Media Center.

2. Välj Continue.

3. Skriv ned den åttasiffriga konfigurationsnyckeln.

Steg 4: Installera Windows Media Center (om du inte redan gjort det)

Om du redan har installerat Windows Media Center på datorn går du till Steg 5. Om inte, följ stegen på Windows 8 Pro-sidan och installera Windows 8 Media Center Pack eller Windows 8 Pro Pack.

Steg 5: Lägga till konsolen i Windows Media Center

1. Starta Windows Media Center på datorn.
  2. Bläddra ned till Tasks och klicka på Add Extender.
  3. Klicka på Nästa på skärmen Extender-konfiguration.
picture
  1. Ange den åttasiffriga konfigurationskoden från steg 3 när du ombeds att göra det.
picture
  1. Slutför konfigurationen genom att klicka på Nästa.
picture

Steg 6: Starta Windows Media Center på konsolen

Gå till Appar, välj Mina appar och sedan Windows Media Center. Det tar en stund att skapa mediebiblioteken första gången du använder Windows Media Center på konsolen.