Konfigurera Xbox 360 E-konsolen

Översikt

Det är enkelt att konfigurera din Xbox 360 E-konsol – följ bara anvisningarna nedan.

Lösningar

Packa upp och placera konsolen

Steg 1: Packa upp konsolen

En bild visar vad som finns i Xbox 360 E-konsolens förpackning.

Ett Xbox 360 E-spelsystem innehåller vanligtvis

1. Konsol
  2. AV-kabel (3,5 mm komposit)
  3. strömförsörjning
  4. strömsladd
  5. trådlös handkontroll
  6. 2 AA-batterier
  7. användarhandbok
  8. Kabelanslutet headset (varierar beroende på konsolpaket)

Steg 2: Ta bort skyddstejpen

En bild visar en hand som drar bort skyddstejp från framsidan av Xbox 360 E-konsolen.

Steg 3: Placera konsolen

Korrekt placering Dålig placering
En bild visar ett exempel på bra placering av Xbox-konsol och TV i ett skåp. Det finns luft runt konsolen. En bild visar ett exempel på dålig placering av Xbox-konsolen. Konsolen står inklämd mellan andra saker på en hylla utan ventilationsutrymme runt den.

Se till att du placerar konsolen på följande plats:

• Stadig.
  • Välventilerad, relativt sval och inte i närheten av direkta värmekällor.
  • Rymlig. Placera inte andra objekt på, under eller direkt bredvid konsolen.

Du kan placera konsolen vertikalt eller horisontellt.

Koppla in strömförsörjningen

1. Koppla in strömförsörjningen.
  2. Koppla in strömsladden i strömförsörjningen
  3. Koppla sedan in strömsladden i ett vägguttag.

Anslut konsolen till din TV

Xbox 360 E-konsolsystemet inkluderar en komposit-AV-kabel. Du kan använda kabeln för att ansluta konsolen till en vanlig TV eller bildskärm. Så här gör du:

Noteringar

• Den här komposit-AV-kabeln kan inte användas för HD-skärm.
  • Om du har en HD-skärm och vill läsa anvisningar för användningen av en HDMI-kabeln går du till Ansluta Xbox 360-konsolen till en TV.
  1. Anslut den lilla 3,5 mm-kontakten till 3,5 mm-uttaget på konsolens baksida.
  2. Leta reda på AV-portarna på TV:n eller bildskärmen. Anslut de färgkodade kontakterna på komposit-AV-kabeln till motsvarande portar på TV:n så här:
    • Gul = kompositvideo
    • Röd = höger kanal analogt ljud
    • Vit = vänster kanal analogt ljud
En ritad bild visar komposit-AV-kabelanslutningar mellan en Xbox 360 E-konsol och en TV.

Obs! En mono-TV har bara ett ljuduttag. Anslut antingen den röda eller vita kontakten till TV:n.

1. Sätt på TV:n och starta konsolen.

När du startar TV:n och konsolen ska Xbox Dashboard visas på bildskärmen:

Xbox-startsidan

Om Xbox Dashboard inte visas kanske du måste ändra inställningen för videoingång. Du ändrar inställningen för videoingången genom att följa anvisningarna i bruksanvisningen till TV:n eller konsolen.

Du förbättrar bildvisningen genom att ändra standardinställningarna.

Ansluta en handkontroll

Ansluta en trådlös handkontroll

1. Starta konsolen.
  2. Sätt i AA-batterierna i handkontrollen.
  3. Starta handkontrollen genom att trycka på och hålla ned den mittersta Xbox Guide-knappen tills handkontrollen startar.
Ett finger sträcks ut för att trycka på den stora Guide-knappen nära mitten på en Xbox 360-handkontroll.

Kontrollera batterierna om handkontrollen inte startar. Om du använder en uppladdningsbar handkontroll kontrollerar du att den är laddad.

1. Tryck på och släpp upp anslutningsknappen på konsolen.
Ett utsträckt pekfinger som är på väg att trycka på den lilla anslutningsknappen längst ned till vänster framtill på den vertikalt placerade konsolen.
  1. Tryck på och släpp upp anslutningsknappen på handkontrollen inom 20 sekunder.
Anslutningsknappen framhävs på handkontrollens framkant.

Noteringar

• När lamporna runt av/på-knappen på konsolen slutar blinkar är handkontrollen ansluten.
  • Du kan ansluta upp till fyra handkontroller till en konsol.
  • Varje ansluten handkontroll tilldelas en av fyra positioner. Varje position motsvarar ett upplyst avsnitt runt handkontrollens Xbox Guide-knapp.
Xbox 360-konsol och handkontroll

Ansluta en kabelansluten handkontroll

Om du har en kabelansluten handkontroll, se Ansluta en spelkontroll.

Ändra konsolens inställningar

Xbox Dashboard-startsidan

Första gången du startar konsolen, ombeds du att

• välja språk
  • Skapa en profil.
  • Konfigurera en nätverksanslutning (valfritt). Mer information om hur du ansluter till Xbox Live finns i Kabelanslutning och Trådlös anslutning.

Utför dessa steg genom att följa anvisningarna på skärmen.

Skivfacket är öppet och en skiva tas ur.

Nu är det bara att sätta in en spelskiva och börja spela!