Felsöka ljudproblem i Xbox 360

Översikt

Läs dessa tips först om du har ljud- eller videoproblem och använd sedan felsökningsprocedurerna nedan:

Om en felkod eller statuskod visas när problemet uppstår kan du leta upp en lösning på sidan Sökning av fel- och statuskoder.

Lösningar

Testa en annan kabel

Testa om möjligt med en annan kabel. Du kan t.ex. ansluta till Xbox One-konsolen med en annan HDMI-kabel och sedan testa igen.

Kontrollera att ljudet är korrekt konfigurerat

Om systemet skickar ut optiskt digitalt ljud eller HDMI-ljud ska du kontrollera att den digitala utgången är rätt konfigurerad. Så här gör du:

Obs! De här anvisningarna gäller enbart system där optiska digitala utgångar eller HDMI-ljudutgångar används.

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
En bild visar ett finger som sträcks ut för att trycka på Guide-knappen på en Xbox 360-handkontroll.
  1. Välj Inställningar och sedan Systeminställningar.
En skärmbild visar Xbox Guide-menyn med alternativet
  1. Välj Konsolinställningar.
  2. Välj Ljud.
  3. Välj det konfigurationsalternativ som matchar ditt system.

Stäng av automatisk identifiering

När du startar Xbox 360 kommunicerar konsolen med den anslutna TV:n eller bildskärmen. Under denna ”hälsning” talar skärmen om för Xbox vilka funktioner som stöds. Men vissa TV-apparater hälsar inte på rätt sätt, så din konsol kanske inte är inställd för bästa möjliga prestanda.

Testa om det är problemet genom att stänga av identifiering av displayen. Så här gör du:

Obs Om du stänger av identifiering av displayen måste du ställa in ljud- och videoinställningarna manuellt.

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Välj Inställningar och sedan Systeminställningar.
  3. Välj Konsolinställningar.
  4. Välj Display.
  5. Välj Displayidentifiering.
  6. Välj Inaktiverad.
  7. Stäng av Xbox 360-konsolen och starta den sedan igen. Testa och se om ljudet fungerar korrekt.

Ljud utan bild

Försök med följande:

• Se till att TV:n är på.
  • Växla mellan AV-källor och ingångar på din TV.
  • Ta bort alla enheter, till exempel en receiver, som finns mellan konsolen och TV:n.
  • Om din TV har ett ekonomi-/energisparläge inaktiverar du det på TV:n.

Testa detta om du använder Xbox 360 E-konsolen:

1. Stäng av konsolen.
  2. Koppla bort alla ljud- och videokablar (inklusive headset) från baksidan på konsolen.
  3. Anslut endast HDMI-kabeln på baksidan av konsolen. Anslut sedan HDMI-kabeln till en ingång på TV:n.

Bild utan ljud

Försök med följande:

Bilden och ljudet är inte synkroniserat

Pröva att ansluta konsolen och TV:n:

1. Ta bort alla enheter som finns mellan konsolen och TV:n.
  2. Anslut HDMI-kabeln från konsolens baksida direkt till HDMI-porten på din HDTV eller HD-bildskärm.
  3. Om du använder en AV-kabel för enbart ljud, kopplar du bort den här kabeln och ansluter sedan HDMI-kabeln från baksidan av konsolen direkt till HDMI-porten på HDTV:n eller HD-bildskärmen.