Problem med att spela upp filer från en kamera eller en bärbar enhet på Xbox 360

Översikt

Du har anslutit en kamera eller annan bärbar medieenhet till din Xbox 360-konsol, men du kan inte spela upp innehållet eller kommer inte åt filerna på enheten.

Det här felet kan bero på något av följande:

• Xbox 360-konsolen känner inte igen den anslutna enheten. Det kan till exempel bero på att lagringsenheten på kameran eller den bärbara medieenheten inte har formaterats med filsystemet FAT32.
  • Filmformatet för innehållet på kameran eller den bärbara medieenheten är inte kompatibelt med Xbox 360.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar. Om en lösning inte ordnar problemet försöker du med nästa.

Lösning 1: Kontrollera att du kan spela upp innehållet på själva enheten

Kontrollera att musiken, videon eller bilden fungerar som den ska på kameran eller den andra medieenheten.

Lösning 2: Ladda ned uppdateringar

Vissa enheter, som Zune-spelare, stöds bara av Xbox 360 efter att du installerat en uppdatering för enheten. Du löser det här problemet genom att logga in på din Xbox Live-profil och sedan installera eventuella uppdateringar som du uppmanas att installera.

Lösning 3: Kontrollera att din Xbox 360-konsol kan ”se” den bärbara enheten

Testa följande om Xbox 360 inte känner igen enheten:

• Kontrollera att enheten har formaterats med filsystemet FAT32. För att göra det går du till enhetsegenskaperna. Om du har en Windows 8-baserad dator gör du så här.

Obs! Xbox 360-konsolen kan inte formatera enheter, så du måste formatera dem på en dator.

1. Anslut enheten till datorn.
    2. Tryck på Windows-tangenten och R-tangenten samtidigt för att öppna dialogrutan Kör.
    3. I rutan Öppna skriver du diskmgmt.msc och trycker på Retur.
Med verktyget Diskhantering i Windows kan du se anslutna enheter och deras layout, filsystemformat, status, kapacitet och lediga utrymme.
  1. I fönstret Diskhantering högerklickar du på enheten och klickar på Egenskaper.
  2. Kontrollera att filsystemet FAT32 används. Om inte (om det t.ex. är XFAT eller NTFS) måste du formatera om enheten med FAT32.

Obs! All data raderas när du formaterar lagringsenheten.

• Det kan hända att Xbox 360 inte kan erbjuda enheten tillräckligt med ström. Om enheten har en strömadapter kan du behöva koppla in den när enheten är ansluten till din Xbox 360-konsol.

Lösning 4: Kontrollera att innehållet är kompatibelt med Xbox 360

Kontrollera att innehållet är kompatibelt med Xbox 360-konsolen på följande sätt:

1. Kontrollera att ljud- eller videofilen inte är DRM-skyddad (Digital Rights Management). Det kan hända att enheten inte kan strömma skyddat innehåll till din Xbox 360-konsol. Mer information finns i Vanliga frågor om Windows Media Player DRM.
  2. Kontrollera att filerna har ett kompatibelt format. För mer information, se Vanliga frågor om video- och ljuduppspelning på Xbox 360.

Obs! Om du använder en Apple iPod går du till avsnittet Mer information nedan.

3. Om filerna är kompatibla med din Xbox 360-konsol men inte går att spela upp ansluter du enheten till en annan USB-port på Xbox 360-konsolen.

Vissa enheter fungerar inte när de är anslutna till konsolen. Pröva en annan enhet om ingen av metoderna ovan löser problemet.

Mer information

Gör så här om du vill lyssna på oskyddade AAC-filer (Advanced Audio Coding) från en iPod-musikspelare eller annan enhet:

1. Gå till Xbox startsida, välj apps och sedan Search Apps.
  2. Välj show me och sedan all media.
  3. Sök efter Optional Media Update.
  4. Välj extras och välj sedan Optional Media Update.
  5. Välj download, och därefter Confirm Download.
  6. Försök att spela innehållet igen.

Du kan nu lyssna på oskyddade AAC-ljudfiler, enskilda eller i spellistor med MP3- och WMA-ljudfiler från följande enheter:

• En iPod
  • En bärbar ljudspelare
  • Xbox 360-hårddisken
  • En USB-flashminne

Noteringar

• Du kan ansluta en bärbar musikspelare till din Xbox 360-konsol för att lyssna på musik när du spelar Xbox 360-spel. Xbox 360-konsolen stöder dock inte alla musikformat eller alla bärbara musikspelare. Du kan inte spela upp upphovsrättsskyddad musik från vissa tjänster som Apple iTunes. Om du vill spela oskyddad AAC-musik från en Apple iPod använder du ditt Xbox Live-guldmedlemskap för att ladda ned Optional Media Update från Xbox Live. (Se Så här lyssnar du på musik på Xbox 360-konsolen.)
  • Du kan bara ladda ned och installera AAC-codecen en gång per spelarprofil. Studera, till exempel, följande scenario:
    1. Du använder din spelprofil för att ladda ned och installera codec för AAC på din Xbox-konsol.
    2. Sedan använder du din spelprofil för att ladda ned och installera codec för AAC på din kompis Xbox-konsol.

I det här scenariot kan det hända att codec för AAC inte fungerar som väntat på din kompis konsol. Du kan få följande felmeddelande:

Can’t download – Optional iPod Support

Status Code 8007005

• iPoden kan inte strömma videoinnehåll till Xbox 360-konsolen på grund av ett videoformat. Du kan dock spela vissa musikfiler från en iPod.