Felsöka bildskärmsproblem med Xbox 360

Översikt

Du upplever ett eller flera av följande problem när du spelar spel eller använder appar på din Xbox 360:

• Enskilda bildpunkter ser skadade ut.
  • Former är förvrängda. Slumpmässiga polygoner, utsträckta objekt eller långa linjer visas.
  • Grafiken är missformad eller visas inte på rätt sätt.
  • Grupper med gröna eller lila bildpunkter visas mitt på skärmen.

Obs! Om skärmen låser sig eller om konsolen inte svarar läser du Lösning på att Xbox 360-skärmen låser sig.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

Lösning 1: Rengör skivan

Om du har problem med ett visst spel eller en viss DVD provar du att rengöra skivan. (Se Ta hand om konsolen och spelskivorna.) Kontrollera också om problemet uppstår med andra spel eller skivor.

Lösning 2: Kontrollera AV-kabeln

1. Stäng av konsolen.
  2. Koppla bort AV-kabeln från konsolens baksida och sätt sedan i den igen.
  3. Starta konsolen och se om bildskärmsproblemet kvarstår.

Om problemet kvarstår kontrollerar du att du använder rätt AV-kabel och bildskärmsinställningar för konsolen.

Obs! Om du använder ett flerkomponentsystem ansluter du konsolen direkt till TV:n för att förenkla felsökningen.

Lösning 3: Ta bort hårddisken

Om felet endast uppstår med spelskivor kan du prova att tillfälligt ta bort hårddisken. Om Xbox 360-konsolen inte har en hårddisk hoppar du till nästa lösning.

Ta bort en hårddisk från en Xbox 360 S-konsol

1. Stäng av konsolen.
  2. Placera konsolen vågrätt.
  3. Leta reda på frigöringsknappen för hårddiskluckan som finns på höger sida av konsolen. Den finns nära konsolens baksida.
  4. Skjut frigöringsknappen mot konsolens framsida samtidigt som du drar i luckan så att den öppnas.
En hand öppnar hårddiskluckan på en Xbox 360 E-konsol.
  1. Ta ut hårddisken genom att dra i fliken.
En hand sätter in en hårddisk i hårddiskfacket på en Xbox 360 E-konsol.
  1. Sätt tillbaka hårddiskluckan.
  2. Starta konsolen.
  3. Prova att spela en spelskiva.

Ta bort en hårddisk från en Xbox 360-konsol i originalutförande

Obs! Alla Xbox 360-konsoler har inte hårddisk.

1. Stäng av konsolen.
  2. Leta reda på hårddisken på konsolens ovansida (eller på vänster sida, beroende på hur konsolen är placerad).
En pil pekar på hårddisken på en Xbox 360-konsol i originalutförande.
  1. Tryck på frigöringsknappen på hårddisken.
En pil pekar på hårddiskens frigöringsknapp på en Xbox 360-konsol i originalutförande.
  1. Lyft bort hårddisken från konsolen.
  2. Starta konsolen.
  3. Prova att spela en spelskiva.

Om detta löser problemet återansluter du hårddisken och hoppar till lösning 5.

Lösning 4: Koppla bort minnesenheter och USB-flashminnen

1. Stäng av Xbox-konsolen.
  2. Koppla bort alla Xbox-minnesenheter och USB-flashminnen som är anslutna till konsolen.
  3. Starta konsolen.
  4. Prova att spela ett spel.
  5. Om detta löser problemet återansluter du minnesenheten eller flashminnet och går till lösning 5.

Lösning 5: Rensa systemets cacheminne.

Vissa konsolproblem kan åtgärdas genom att du rensar systemets cacheminne.

Lösning 6: Försök med en annan kabel eller TV

Prova att låna en AV-kabel från en kompis och testa med den. Om problemet inte går att lösa med en annan AV-kabel provar du med att använda konsolen med en annan TV.

Begär en reparation

Om föregående lösningar inte åtgärdade problemet måste din konsol repareras. Se Få Xbox-konsolen eller Kinect-sensorn reparerad.