Konfigurera inställningar för trådlöst ljud på din Xbox 360-konsol

På den här sidan

Ljudformat som stöds

Xbox 360-konsolen stöder följande analoga och digitala ljudformat:

• Analog stereo
  • Digital stereo PCM, 16 bitar, 48 kilohertz (kHz)
  • 5.1-kanaligt Dolby Digital-ljud, 48 kHz
  • WMA Pro
  • Uppspelning av 5.1-kanaligt DTS-material (Digital Theatre Surround), t.ex. film, genom att skicka den kodade digitala DTS-bitströmmen till en extern DTS-avkodare

Ansluta Xbox 360 E-konsolen till digitala ljudkällor

HDMI-kabel
HDMI-kabel

För digital utgång till en stereo eller ett hemmabiosystem:

• Anslut Xbox 360 E-konsolen till din HD-TV med HDMI-kabeln.
  • Anslut den ena änden av kabeln (ingår ej) till den digitala ljudutgångsporten på TV:n. Anslut den andra änden till den digitala ljudingången på din stereo eller ditt hemmabiosystem.

Ansluta Xbox 360 S-konsolen till digitala ljudkällor

Du kan använda följande kablar för digital uppspelning:

Xbox 360 VGA HD AV-kabel Xbox 360 S-Video AV-kabel
Xbox 360 VGA HD AV-kabel Xbox 360 S-Video AV-kabel

Du kan ansluta en optisk ljudkabel via S/PDIF (TOSLINK)-kontakten på kabeln eller adaptern.

Om du vill ansluta digitalt ljud till en Xbox 360 S-konsol ansluter du ljudkabeln till S/PDIF-porten (optiskt ljud/TOSLINK) på baksidan.

Konfigurera konsolens ljudinställningar

Obs! Anvisningarna som visas nedan kan avvika beroende på vilken typ av kabel du använder till konsolen och på vilken typ av-receiver eller uppspelningsenhet du använder.

1. Starta Xbox 360-konsolen utan någon skiva i skivfacket.
  2. Gå till Settings och välj System.
  3. Välj Console Settings och välj sedan Audio.
  4. Välj Digital Output och välj sedan den digitala uppspelningsenhet din ljudanläggning har:
    • Digital Stereo
    • Dolby Digital 5.1
    • Dolby Digital med WMA Pro: Den här inställningen gör det möjligt att transportera WMA Pro-signalen om receivern har stöd för formatet WMA Pro.