Så här använder du systemlänk för att ansluta flera Xbox 360-konsoler

Översikt

Systemlänkspel är en form av spel med flera spelare som gör att du kan ansluta två Xbox 360-konsoler via kabel eller upp till 16 konsoler via ett nätverk. Med länkade konsoler kan flera spelare spela samma spel. Den här typen av spel med flera spelare skiljer sig från spel med flera spelare med delad skärm där alla spelare är anslutna till samma konsol.

Den här artikeln visar hur du länkar ihop två eller flera Xbox 360-konsoler om du vill spela ett spel från flera konsoler (systemlänksspel).

Obs! Både Xbox 360-konsoler i originalutförande och Xbox 360 S-konsoler kan ingå i systemlänksspel.

Lösningar

Detta behöver du

Kontrollera att du har följande innan du konfigurerar en systemlänk:

• Ett Xbox 360-spel som stöder systemlänkspel

Tips Titta efter systemlänkspelsikonen och information på spellådans baksida. Spellådan eller handboken anger hur många som kan spela en systemlänkmatch för det spelet.

• En spelskiva för samma spel för varje konsol, med samma spelversion, kartor och uppdragsuppdateringar.
  • En TV eller bildskärm för varje konsol
  • En systemlänkkabel eller korsad kabel för varje konsol, ett Ethernet-nav eller -växel (switch) med tillräckligt många öppna portar för att ansluta konsolerna eller en trådlös nätverksadapter för varje konsol

Metod 1: Anslut två Xbox 360-konsoler (trådburen anslutning)

1. Stäng av båda konsolerna.
  2. Länka samman de två konsolerna genom att ansluta en systemlänkskabel eller en korskopplad Ethernetkabel till Ethernetporten på baksidan av varje konsol.
    • På Xbox 360 E-konsolen hittar du Ethernetporten nedanför Aux-porten.
En bild på baksidan av Xbox 360 E-konsolen med portarna märkta
    • På Xbox 360 S-konsolen hittar du Ethernetporten nedanför Aux-porten.
En bild på baksidan av Xbox 360 S-konsolen med portarna märkta
    • På Xbox 360-konsolen i originalutförande hittar du Ethernetporten bredvid AV-porten.
Ethernetporten framhävd på baksidan av Xbox 360-konsolen i originalutförande.
  1. Ansluta varje Xbox 360-konsol till en separat TV eller bildskärm.
En bild visar två Xbox-konsoler och TV-apparater sida vid sida. Konsolerna är anslutna till varandra och separat till TV-apparaterna.

Slå på båda konsolerna och följ spelinstruktionerna för systemlänkspel.

Obs! Vid systemlänksspel måste båda konsolerna ha samma spel, version av spelet, kartor och samma uppdragsuppdateringar.

Metod 2: Anslut fler än två konsoler (trådburen anslutning)

En bild visar tre Xbox-konsoler anslutna till en router och separat till varsin TV.

Om du vill ansluta fler än två konsoler behöver du en nätverksenhet, t.ex. ett nätverksnav, en växel (switch) eller router. Så här ansluter du konsolerna:

1. Stäng av konsolerna.
  2. Ansluta varje konsol till en separat TV eller bildskärm.
  3. Anslut varje konsol till nätverksenheten (nav, växel eller router) med korsade Ethernetkablar.
  4. Slå på nätverksenheten och sedan konsolerna.
  5. Starta systemlänkspelet genom att följa spelanvisningarna.

Metod 3: Anslut två till fyra konsoler (trådlös anslutning)

Du kan ansluta två till fyra Xbox 360-konsoler för systemlänkspel genom att använda Xbox 360 trådlös nätverksadapter eller det inbyggda trådlösa nätverket i en Xbox 360 S-konsol eller Xbox 360 E-konsol. Varje konsols trådlösa nätverksadapter kommunicerar med övriga adaptrar. Det behövs ingen Internetanslutning för att skapa den här typen av länk och anslutningen mellan konsolerna är vanligtvis temporär.

Obs! Det går inte att blanda trådlösa anslutningar med kabelanslutningar i samma systemlänkspelskonfiguration.

1. Stäng av konsolerna.
  2. Anslut en trådlös nätverksadapter till varje Xbox 360-konsol i originalutförande och se till att adaptern är installerad och konfigurerad.
    Obs! Xbox 360 S-konsoler och Xbox 360 E-konsoler har ett inbyggt trådlöst nätverk och kräver ingen trådlös nätverksadapter.
En pil visar hur Xbox 360 trådlös nätverksadapter ansluts till Ethernet-porten på en Xbox 360 i originalutförande.

Information om hur du installerar en trådlös nätverksadapter finns i Lösningen för trådlös nätverksanslutning för Xbox 360.

1. Stäng av alla konsoler.
  2. Skapa länken mellan konsolerna. Så här gör du:
    1. Gå till Settings och välj System.
    2. Välj Nätverksinställningar.
      • Om du använder de senaste versionen av dashboard:
        1. Välj Avancerade inställningar från skärmen Tillgängliga nätverk.
        2. Välj Skapa ad hoc-nätverk.
        3. Ange det namn du vill använda för det trådlösa nätverket och välj sedan Done.

Det trådlösa ad-hoc-nätverket har nu skapats. Varje spelare kan ansluta till det här nätverket från sina konsoler genom att välja namnet på det trådlösa nätverk du skapade från skärmen Available Network.

4. Om du använder en äldre version av Xbox Dashboard väljer du Configure Network. Följ sedan de här stegen:
          1. Gå till fliken Basic Settings och välj Wireless Mode.
    Fliken Grundläggande inställningar är vald på skärmen Konfigurera nätverk, med informationen om IP-inställningarna markerad.
            1. Välj Scan for Networks.
            2. Välj Create Ad-Hoc Network, ange det namn du vill använda för det trådlösa nätverket och välj Done.
            3. Avsluta System Settings.

Varje spelare kan ansluta till det här nätverket genom att välja Scan for Networks och sedan välja det trådlösa nätverk du skapade.

1. Starta systemlänkspelet genom att följa spelanvisningarna.