Hur du ansluter din Xbox 360 S eller Xbox 360 i originalutförande till en TV

Xbox 360-konsolen har stöd för olika kabeltyper. Lär dig hur du ansluter konsolen till en HD-TV, vanlig TV eller en bildskärm via olika kablar.

Obs! Den här artikeln gäller bara Xbox 360-konsoler i originalutförande och Xbox 360 S-konsoler. Mer information om hur du ansluter Xbox 360 E-konsolen till en TV finns i Så här ansluter du Xbox 360 E till en TV.

Bild på en Xbox 360 HDMI-kabel
Xbox 360 HDMI-kabel
Bild på en Xbox 360 komponent-HD AV-kabel
Xbox 360 komponent-HD AV-kabel
Bild på en Xbox 360 VGA HD AV-kabel
Xbox 360 vga HD AV-kabel
Bild på en Xbox 360 komposit-AV-kabel
Xbox 360 komposit-AV-kabel

Så här ansluter du

Ansluta Xbox 360: Med Xbox 360 HDMI-kabel

HDMI-kabeln (High-Definition Multimedia Interface) är den vanligaste för HDTV och HD-skärmar. Alla Xbox 360-konsoler i originalutförande har inte HDMI-portar.

En bild visar en Xbox 360 HDMI-kabel med ena änden ansluten till baksidan på en Xbox 360-konsol och den andra änden ansluten till en TV.
  1. Anslut HDMI-kabeln till HDMI-porten.
  2. Anslut den andra änden av HDMI-kabeln till HDMI-ingången på din HDTV eller bildskärm.
  3. Sätt på TV:n och starta konsolen.

Anmärkningar

• Om Xbox Dashboard inte visas när du slår på TV:n och konsolen kanske du måste välja videoingången.
  • Konsolen använder standardvisningsinställningarna automatiskt. Om du vill förbättra videovisningen kan du ändra inställningarna på konsolen.

Ansluta Xbox 360: Med Xbox 360 komponent-HD AV-kabel

Xbox 360 komponent-HD AV-kabeln ingår i en del Xbox 360-konsolpaket. Den fungerar med både HDTV och vanliga TV-apparater och bildskärmar.

Bild på en Xbox 360 komponent-HD AV-kabel
  1. Ställ in omkopplaren på AV-kontakten för din TV eller bildskärm:
    • Högupplöst: Ställ in på HDTV.
    • Standard: Ställ in på TV.

Obs! Ställ bara in omkopplaren på HDTV om TV:n eller bildskärmen har stöd för en skärmupplösning på 480p eller högre.

En bild visar en Xbox 360 komponent-HD AV-kabel med ena änden ansluten till en Xbox 360-konsol och den andra änden ansluten till motsvarande ingångar på en TV.
  1. Anslut kontakterna på komponent-HD AV-kabeln till motsvarande färgade uttag på TV:n. Om kabeln till en HDTV har en gul RCA-kompositvideokontakt ska du inte ansluta den.

Obs! Du ansluter till en vanlig TV genom att bara använda de gula, röda och vita kontakterna. Använd inte de andra kontakterna.

2. Anslut AV-kontakten på komponent-HD AV-kabeln till AV-porten på konsolen.
  3. Sätt på TV:n och starta konsolen.

Anmärkningar

• Om Xbox Dashboard inte visas när du slår på TV:n och konsolen kanske du måste välja videoingången.
  • Konsolen använder standardvisningsinställningarna automatiskt. Om du vill förbättra videovisningen kan du ändra inställningarna på konsolen.

Ansluta Xbox 360: Via Xbox 360 VGA HD AV-kabel

Xbox 360 VGA HD AV-kabeln ingår vanligtvis inte i Xbox 360-konsolpaketen. Om du behöver en sådan kabel till bildskärmen måste du köpa den separat. Om du redan har en kabel men bildskärmen inte har någon VGA-port, kan du köpa en adapter.

En bild visar en Xbox 360 VGA HD AV-kabel med ena änden ansluten till en Xbox 360-konsol och den andra änden ansluten till motsvarande portar på en TV.
  1. Anslut AV-kontakten på VGA-kabeln till AV-porten på konsolen.
  2. Anslut VGA-kontakten på VGA-kabeln till VGA-porten på din HDTV eller HD-bildskärm.
  3. Anslut vänster och höger (vit och röd) ljudkontakt på VGA-kabeln till ljudporten på bildskärmen.
  4. Sätt på TV:n och starta konsolen.

Anmärkningar

• Om Xbox Dashboard inte visas när du slår på TV:n och konsolen kanske du måste välja videoingången.
  • Konsolen använder standardvisningsinställningarna automatiskt. Om du vill förbättra videovisningen kan du ändra inställningarna på konsolen.

Ansluta Xbox 360: Via Xbox 360 komposit-AV-kabel

Använd Xbox 360 komposit-AV-kabeln med en vanlig TV eller bildskärm. Den här kabeln kan inte användas för HD-skärmar.

En bild visar en Xbox 360 komposit-AV-kabel med ena änden ansluten till en Xbox 360-konsol och den andra änden ansluten till motsvarande ingångsportar på en TV.
  1. Anslut AV-kontakten till AV-porten på konsolen.
  2. Leta reda på AV-portarna på TV:n eller bildskärmen. Anslut de färgkodade kontakterna på komposit-AV-kabeln till motsvarande portar på TV:n så här:

Gul = kompositvideo
    Röd = höger kanal analogt ljud
    Vit = vänster kanal analogt ljud

Obs! En mono-TV har bara ett ljuduttag. Anslut antingen den röda eller vita kontakten till TV:n.

3. Sätt på TV:n och starta konsolen.

SCART-adapter (för Storbritannien, Europa, Australien och Nya Zeeland)

Bild på en SCART-adapter
  1. Koppla in AV-kontakterna i motsvarande färgkodade portar på SCART-adaptern.
  2. Koppla in AV-kabeln och SCART-adaptern i en ledig SCART-port.
  3. Sätt på TV:n eller starta konsolen.

Anmärkningar

• Om Xbox Dashboard inte visas när du slår på TV:n och konsolen kanske du måste välja videoingången.
  • Konsolen använder standardvisningsinställningarna automatiskt. Om du vill förbättra videovisningen kan du ändra inställningarna på konsolen.

What are other users saying about these topics?

To see what other users are saying about these topics, or to ask your own questions, go to our Xbox Support Forums and view the following conversations:

Observera att innehållet på Xbox-supportforumen endast finns på engelska. Du kan översätta innehållet på Xbox-supportforumen till annat språk genom att klistra in webbadressen i ett webbaserat översättningsverktyg, till exempel Bing Translator.