Konfigurera din Xbox 360 i originalutförande eller Xbox 360 S

Obs! Mer information om hur du konfigurerar Xbox 360 E-konsolen finns i avsnittet Konfigurera Xbox 360 E-konsolen.

Xbox 360-installation

Packa upp och placera konsolen

En bild visar vad som finns i Xbox 360-konsolens förpackning.

Steg 1: Packa upp konsolen

Ett Xbox 360-spelsystem innehåller vanligtvis

1. Konsol
  2. AV-kabel (varierar beroende på konsolpaket)
  3. strömförsörjning
  4. strömsladd
  5. trådlös handkontroll
  6. 2 AA-batterier
  7. användarhandbok
  8. Kabelanslutet headset (varierar beroende på konsolpaket)

Steg 2: Ta bort skyddstejpen

En bild visar en hand som drar bort skyddstejp från framsidan av Xbox 360-konsolen.

Steg 3: Placera konsolen

Korrekt placering Dålig placering
En bild visar ett exempel på bra placering av Xbox-konsol och TV i ett skåp. Det finns luft runt konsolen. En bild visar ett exempel på dålig placering av Xbox-konsolen. Konsolen står inklämd mellan andra saker på en hylla utan ventilationsutrymme runt den.

Se till att du placerar konsolen på följande plats:

• stadig
  • Välventilerad, relativt sval och inte i närheten av direkta värmekällor.
  • Rymlig. Placera inte andra objekt på, under eller direkt bredvid konsolen.

Du kan placera konsolen vertikalt eller horisontellt.

Koppla in strömförsörjningen

En bild visar Xbox 360-strömförsörjningen ansluten till ett vägguttag och till konsolen.
  1. Anslut först strömförsörjningen till konsolen.
  2. Koppla in strömsladden i strömförsörjningen
  3. Koppla sedan in strömsladden i ett vägguttag.

Anslut konsolen till din TV

Med de flesta nya konsolsystem följer en komposit-AV-kabel. Du kan använda kabeln för att ansluta konsolen till en vanlig TV eller bildskärm. Den här kabeln kan inte användas för HD-skärm.

Om du har en HDTV läser du Ansluta en Xbox 360 S-konsol eller en Xbox 360-konsol i originalutförande till en TV.

Komposit-AV-kabelanslutning till en vanlig TV eller bildskärm:
En ritad bild visar komposit-AV-kabelanslutningar mellan en Xbox 360-konsol och en TV.
  1. Anslut AV-kontakten till AV-porten på konsolen.
  2. Leta reda på AV-portarna på TV:n eller bildskärmen. Anslut de färgkodade kontakterna på komposit-AV-kabeln till motsvarande portar på TV:n så här:
    Gul = kompositvideo
    Röd = höger kanal analogt ljud
    Vit = vänster kanal analogt ljud
  3. Obs! En mono-TV har bara ett ljuduttag. Anslut antingen den röda eller vita kontakten till TV:n.

4. Sätt på TV:n och starta konsolen.
Xbox Dashboard-startsidan

När du startar konsolen och TV:n ska Xbox Dashboard visas på bildskärmen.

Ansluta en handkontroll

Om du har en kabelansluten handkontroll läser du Ansluta en handkontroll till Xbox 360.

Ett finger sträcks ut för att trycka på den stora Guide-knappen nära mitten på en Xbox 360-handkontroll.

Ansluta en trådlös handkontroll

1. Starta konsolen.
  2. Sätt i AA-batterierna i handkontrollen.
  3. Tryck på och håll ned Xbox Guide-knappen i mitten tills handkontrollen startar. Kontrollera batterierna om handkontrollen inte startar. Om du använder en uppladdningsbar handkontroll kontrollerar du att den är laddad.
  4. Tryck på och släpp upp anslutningsknappen på konsolen.
En bild visar ett finger som sträcks ut för att trycka på den lilla anslutningsknappen på en Xbox 360-konsol i originalutförande och på en Xbox 360 E-konsol. Med konsolerna placerade vertikalt sitter anslutningsknappen nära vänsterkanten, precis under mitten på Xbox 360 i originalutförande. På Xbox 360 E-konsolen sitter den till vänster, närmare nederkanten.
  1. Tryck på och släpp upp anslutningsknappen på handkontrollen inom 20 sekunder.
En bild framhäver anslutningsknappen på framsidan av en Xbox 360-handkontroll.

Anmärkningar

• När lamporna runt av/på-knappen på konsolen slutar blinkar är handkontrollen ansluten.
  • Du kan ansluta upp till fyra handkontroller till en konsol.
  • Varje ansluten handkontroll tilldelas en av fyra positioner. Varje position motsvarar ett upplyst område runt konsolens av/på-knapp och handkontrollens Xbox Guide-knapp.
  • För mer information om hur du ansluter en handkontroll till Xbox 360-konsolen läser du Ansluta en handkontroll till Xbox 360.

Ändra konsolens inställningar

Xbox skärm för språkalternativ

Första gången du startar konsolen, ombeds du att

Utför dessa steg genom att följa anvisningarna på skärmen.

Skivfacket på Xbox 360 är öppet och en skiva tas ur.

Sedan sätter du in en spelskiva och kan därefter börja spela!

Obs! Om du vill veta hur du ändrar språk på din Xbox 360 läser du Xbox 360 Dashboard visar text på fel språk.