Felsöka Xbox 360-hårddiskar

Hitta lösningar på vanliga problem med Xbox 360-hårddisken.

Obs! Använd alltid Microsoft-auktoriserade produkter för bästa spelupplevelse.

Felsökning

Konsolen hittar inte hårddisken

Om Xbox 360-konsolen inte identifierar en ansluten hårddisk försöker du med följande lösningar i den ordning de presenteras:

1. En felaktigt installerad hårddisk kan vara orsaken till problemet. Du kan kontrollera att du har gjort rätt genom att läsa artikeln Installera eller ta bort en Xbox 360-hårddisk.
  2. Stäng av Xbox 360-konsolen och starta den sedan igen:
    1. Stäng av konsolen och ta sedan ur Xbox 360-hårddisken.
    2. Starta och stäng sedan av konsolen igen.
    3. Koppla in hårddisken och starta sedan konsolen igen.
  3. Om du har en till hårddisk testar du den på konsolen.
  4. Formatera hårddisken.
    Varning! När du formaterar en lagringsenhet raderas all information på den och du kan inte återställa informationen. Innan du formaterar enheten ska du säkerhetskopiera all information som du vill behålla till en annan enhet. Mer information om hur du formaterar en hårddisk finns i artikeln Xbox 360-lagring. Läs avsnittet Formatera en lagringsenhet där.
  5. Byt ut hårddisken. Du kan beställa en ersättningshårddisk för Xbox 360 från Xbox Online Service Center.
    Obs! Konsolregistrering krävs för att ersätta en hårddisk under garantitiden. Har du frågor om reparationer eller garantin? Läs artikeln Vanliga frågor om garanti för och service på Xbox 360.
Om inget av de här stegen åtgärdade problemet måste du reparera konsolen (logga in med ditt Microsoft-konto om du ombeds att göra det).

Felkod “E68”

Mer information om den här felkoden finns i Felkod E68 visas och ett rött ljus blinkar när du använder Xbox 360-konsolen.

Se sidan Sökning av Xbox-felkod/-statuskod om du vill söka efter andra felkoder.

Felen ”No space available” eller “The destination device is full”

Försök antingen frigöra utrymme på lagringsenheten eller använda en annan lagringsenhet.

Felet ”Can’t transfer item”

Alla objekt kan inte överföras. Om det här meddelandet visas går det inte att överföra objektet.

Om du försöker överföra ett objekt mellan profiler måste du göra på samma sätt som du gjorde då du skaffade objektet till den ursprungliga profilen.

Felet “Can’t perform action”

Pröva följande lösningar om felet Det går inte att utföra åtgärden visas när du försöker flytta, ta bort eller ladda ned din Xbox live-profil igen.

Lösning 1: Logga in på ditt Microsoft-konto på datorn

1. Besök accounts.live.com och logga in med ditt Microsoft-konto.

Obs! Om du inte kan logga in på ditt Microsoft-konto är det kanske tekniska problem med tjänsten. Försök logga in igen senare.

2. Om du kan logga in på ditt Microsoft-konto från en dator, kan du försöka logga in på Xbox 360-konsolen.

Lösning 2: Ta bort alla profiler med samma namn

Försök återställa ditt Xbox Live-konto med hjälp av den gamertag och Microsoft-kontoinformation du ursprungligen använde när du skapade kontot. Så här gör du:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen och logga sedan ut genom att trycka på X-knappen.
  2. Ta bort alla profiler på Xbox 360-konsolen med samma namn som den gamertag du vill återställa. Så här tar du bort en profil:
    1. Gå till navet Inställningar på konsolen och välj sedan System.
    2. Välj Storage.
    3. Välj den lagringsenhet där profilen finns.
    4. Välj Profiler.
    5. Välj den gamertag du vill ta bort.
    6. Välj Delete.
    7. Välj Ta bara bort profilen.
  3. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  4. Välj Ladda ned profil och följ instruktionerna på skärmen.

Du ombeds formatera hårddisken

Om du använder en hårddisk som inte kommer från Microsoft kan enheten visas som ”oformaterad” och du kanske ombeds formatera den. Försök lösa problemet genom att först koppla bort hårddisken och sedan koppla in den igen.

Om dessa metoder inte löste problemet

Kontakta Xbox-supporten om ingen av ovanstående lösningar åtgärdar problemet.