Xbox 360-bilden på TV:n är otydlig

Ta reda på vad du kan göra när bilden på TV:n är otydlig när du använder Xbox 360-konsolen.

När du använder Xbox 360-konsolen med en TV kanske du upplever följande symptom:

• Visningen är otydlig.
  • Skärmen fladdrar.
  • Skärmen tonar mot svart.
  • Skärmen blixtrar eller visar polygoner.
  • Fel färg visas.

Dessa symtom kan bero på följande:

• En funktion i spelet du spelar
  • Anslutningen mellan Xbox 360-konsolen och TV:n
  • En inställning på TV:n
  • Konsolens bildskärmsinställningar

Felsökning

Försök med ett annat spel

En del spelfunktioner kan se ut som bildskärmsproblem, men är i själva verket en del av spelets specialeffekter. Du tar reda på om bildskärmsproblemet gäller ett särskilt spel genom att spela ett annat spel och kontrollera om samma problem uppstår.

Obs! Spel som har gjorts för Xbox-konsolen i originalutförande stöds inte längre och kanske får visningsproblem när du spelar dem på en Xbox 360-konsol. Mer information finns i Så här spelar du spel för Xbox-konsolen i originalutförande på Xbox 360-konsolen.

Kontrollera AV-kabelanslutningarna

• Kontrollera att du använder rätt AV-kabel för TV:n. Se Ansluta Xbox 360-konsolen till en TV.
  • Kontrollera att AV-kabeln är rätt ansluten till konsolen och TV:n.
  • Kontrollera att kablarna är inkopplade.

Obs! Använd endera en Xbox 360 VGA HD AV-kabel eller Xbox 360 komponent-HD AV-kabel för att kunna visa HD-innehåll på en HDTV. Om du använder kompositkabeln ska du inte försöka ange några HDTV-inställningar. Om du anger HDTV-inställningar kan bilden försvinna.

Kontrollera TV-inställningarna

En del bildskärmsproblem kan orsakas av hur TV:n är inställd. Kontrollera att detta inte är fallet genom att kontrollera TV:ns inställningar. Mer information om hur du kontrollerar TV-inställningarna finns i bruksanvisningen.

I TV-inställningarna:

• Se till att TV:n är inställd på samma sändningssystem (PAL eller NTSC) som Xbox 360-konsolen. Om Xbox 360-konsolen till exempel köptes i USA ser du till att TV:n har stöd för NTSC.
  • Om Xbox 360-konsolen är en PAL-konsol ställer du in TV:n på PAL 60.
  • Om TV:n har någon typ av bild-/rörelsekompensation aktiverad, ska du inaktivera det. Nedan finns exempel på kompensationstyper:
    • Dynamisk kontrast
    • Automatisk kompensation
    • Kontrastidentifiering
    • Ljuddetektor
    • Röstidentifiering
    • Rörelseinterpolation
    • Rörelseutjämning

Obs! Dessa funktioner kan ha olika namn beroende på TV:ns tillverkare och modell. Kontakta tillverkaren om du vill ta reda på huruvida TV:n har dessa inställningar.

Om TV-inställningarna är rätt, försöker du med att ansluta Xbox 360-konsolen till en annan TV för att kontrollera om samma bildskärmsproblem uppstår.

Du kan också prova att återställa din TV till fabriksinställningarna. Mer information om hur du gör det finns i bruksanvisningen som följde med TV:n.

Återställa konsolens bildskärmsinställningar

Om bildskärmsproblemet fortfarande inte har lösts återställer du bildskärmsinställningarna för konsolen. Så här gör du:

1. Ta ut alla skivor från skivfacket.
  2. Stäng av konsolen.
  3. Starta konsolen.

Obs! Om du använder en Xbox 360 trådlös handkontroll startar du konsolen med hjälp av Guide-knappen på handkontrollen. Se till att du använder handkontrollen för spelare 1 när du gör detta. Handkontrollen för spelare 1 lyser uppe till vänster.

4. När konsolen startar trycker du på och håller ned Y på handkontrollen och trycker ned höger avtryckare. Konsolens bildskärmsinställningar återställs till standardvärdena och konsolen startar om automatiskt.

Om problemet fortfarande inte har lösts kanske konsolen måste repareras. Starta reparationsprocessen online.