Streama media med Groove, Film och TV eller Windows Media Player med Xbox 360

Du kan streama musik, bilder och video till Xbox 360-konsolen från din dator med Windows Media Player, Groove eller Film och TV.

Obs! Mer information om hur du använder Windows Media Center för att streama innehåll från din dator till din konsol finns i Använda Windows Media Center för Xbox 360.

Steg 1: Anslut din konsol till nätverket (om du inte redan har gjort det)

Om du redan har anslutit konsolen till nätverket fortsätter du med ”Steg 2: Konfigurera Windows Media Player” nedan. Om inte så ansluter du konsolen till hemnätverket med en trådlös anslutning eller kabelanslutning. Testa sedan att Xbox-konsolen har anslutits. Så här gör du:

1. Från startsidan i Xbox går du till inställningar och väljer sedan Systeminställningar.
  2. Välj Nätverksinställningar.
  3. Välj Wired Network eller Wireless network.
  4. Välj Testa anslutning till Xbox Live.
Skärmen Nätverksinställningar i Xbox 360, med alternativet Testa anslutning till Xbox Live markerat

Om nätverksstatus visas som Ansluten går du till Steg 2 nedan. I annat fall väljer du Mer info på konsolen och följer förslagen.

Steg 2: Konfigurera Windows Media Player

Skaffa Windows Media Player.

Vilken version vill du använda?

• Windows Media Player 12 (Windows 7)
    1. I Windows Media Player väljer du Aktivera streaming av media från Streama-menyn.
    2. Välj Aktivera streaming av media på sidan som visas.
    3. Ange ett namn för mediebiblioteket och välj sedan OK.
  • Windows Media Player 11 (Windows Vista)
    1. Högerklicka på Bibliotek i Windows Media Player och välj sedan Mediedelning.
    2. Välj Dela mina media och sedan OK.
    3. I Delningsinställningar letar du upp Xbox 360-enheten.
    4. Välj Xbox 360, Tillåt och sedan OK.
    5. Om du vill använda fler alternativ väljer du Inställningar.
    6. Välj OK när du är klar.

Steg 3: Spela upp eller titta på musik eller videor

Spela upp musik

1. Gå till musik och välj sedan Groove Musik från startsidan på Xbox.
Panelen Groove Musik framhävs på Xbox 360 Dashboard
  1. Välj den spellista med låtar som du vill spela upp.

Spela videor

1. Gå till Film och TV från startsidan på Xbox och välj sedan Microsoft Film och TV.
Panelen Microsoft Film och TV på Xbox 360 Dashboard
  1. Välj videon som du vill spela.

Använda Groove-appen och Film och TV-appen

Mer information om hur du använder Groove-appen finns i Groove-appen på Xbox 360. Om du vill veta mer om Film och TV-appen läser du Film och TV.