En röd lampa blinkar på en Xbox 360-konsol i originalutförande

Du ser en blinkande röd lampa runt av/på-knappen på Xbox 360-konsolen i originalutförande:

En lampa blinkar rött runt av/på-knappen på en Xbox 360-konsol i originalutförande.

Följande felkod och meddelande kanske också visas på TV- eller bildskärmen:

Systemfel. Kontakta kundsupporten för Xbox.

Statuskod: Exx.

"xx“ är ett tvåsiffrigt tal som varierar.

Anmärkningar

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

Lösning 1: Koppla från och anslut kablarna

Så här gör du:

1. Stäng av Xbox 360-konsolen.
  2. Koppla bort alla minnesenheter, handkontroller och tillbehör från konsolen.
  3. Koppla bort allt från baksidan på konsolen, även strömsladd och videokablar.
En bild visar strömförsörjningssladden inkopplad i baksidan på en Xbox 360 i originalutförande, strömförsörjningen inkopplad i vägguttaget och den korta sladden inkopplad i strömförsörjningen.

Obs! Ta inte bort hårddisken.

1. Återanslut konsolens strömförsörjning.
  2. Anslut tillbehören igen ett i taget. Börja med en handkontroll.
  3. När du har återanslutit alla tillbehören slår du på konsolen.

Lösning 2: Ta bort hårddisken

Kontrollera om problemet har att göra med den ursprungliga Xbox 360-hårddisken genom att tillfälligt ta bort hårddisken. Så här gör du:

Obs! Alla Xbox 360-konsoler har inte hårddisk. Om Xbox 360-konsolen inte har någon hårddisk går du till lösning 3.

1. Stäng av konsolen.
  2. Leta reda på hårddisken på konsolens ovansida (eller på vänster sida, beroende på hur konsolen är placerad).
En pil pekar på hårddisken på en Xbox 360-konsol i originalutförande.
  1. Tryck på frigöringsknappen på hårddisken.
En pil pekar på hårddiskens frigöringsknapp på en Xbox 360-konsol i originalutförande.
  1. Lyft bort hårddisken från konsolen.
En bild visar hur du tar bort hårddisken från en Xbox 360-konsol i originalutförande.

Om den här åtgärden löser problemet sätter du tillbaka hårddisken och kontrollerar att felet bara uppstår när Xbox 360-hårddisken är ansluten.

Lösning 3: Koppla bort minnesenheter och USB-flashminnen

Så här gör du:

1. Stäng av Xbox 360-konsolen.
  2. Koppla bort alla minnesenheter och USB-flashminnen som är anslutna till konsolen.
  3. Starta konsolen.

Om den här åtgärden löser problemet sätter du tillbaka minnesenheten eller USB-flashminnet och kontrollerar att felet bara uppstår när något av dessa är anslutna. Om det är så beställer du en ny minnesenhet eller använder ett annat USB-flashminne.

För information om support läser du Vanliga frågor om Xbox 360-konsolen i originalutförande.