Översikt av PlayTo för Xbox 360

Med funktionen PlayTo kan Xbox 360 spela upp streamande innehåll från andra enheter, t.ex. en Windows-baserad dator eller surfplatta.

På den här sidan

Systemkrav

Om du vill använda PlayTo-funktionen ska du se till att du har följande:

• Den senaste programvaruuppdateringen för Xbox 360.
  • En DLNA-kompatibel enhet (Digital Living Network Alliance), t.ex. en Windows-dator.
  • En lokal nätverksanslutning mellan Xbox 360 och den DLNA-kompatibla enheten.

Obs! Vissa mobila enheter, som surfplattor och telefoner, stöder DLNA men kan inte dela media med en Xbox 360-konsol.

Videofiltyper som stöds

Xbox 360-konsolen stöder följande videofilformat:

• Windows Media Video (WMV) 7, WMV 8 och WMV 9:
    • Maximal upplösning 1920x1080 (1080p).
    • Ljudformaten Windows Media Audio Standard eller Windows Media Audio Pro.
    • Obs! WMV-innehåll kan vara Windows Media DRM-skyddat (Digital Rights Management).

• VC-1:
    • Maximal upplösning 1920x1080 (1080p).
    • Ljudformaten Windows Media Audio Standard eller Windows Media Audio Pro.
    • Obs! VC-1-innehåll kan vara Windows Media DRM-skyddat.

• MPEG-1 med MPEG-1 layer I eller II audio.
  • MPEG-2:
    • Maximal upplösning 1920x1080 (1080i).
    • AC-3- eller MPEG-1 layer I audio eller layer II audio.
  • WMV Image 1 (Photo Story 1 och 2) och WMV Image 2 (Photo Story 3).
  • H.264/MPEG-4.

Ljudfiltyper som stöds

Följande ljudformat stöds:

• Windows Media Audio (WMA) 7, WMA 8 och WMA 9.
  • Obs! WMA Standard-innehåll kan vara Windows Media DRM-skyddat.

• WMA Professional.
  • Obs! WMA Professional-innehåll kan vara Windows Media DRM-skyddat.

• WMA Lossless.
  • Obs! WMA Lossless-innehåll kan vara Windows Media DRM-skyddat.

• MP3.

Aktivera PlayTo på Xbox 360

Kontrollera att PlayTo är aktiverat på konsolen. Så här aktiverar du funktionen:

1. Från Xbox startsida väljer du settings och sedan System Settings.
  2. Välj Console Settings.
  3. Välj Connected Devices.
  4. Sätt PlayTo på "On".

Ge din konsol ett namn

Om du namnger din Xbox 360-konsol är namnet till hjälp när du ska identifiera konsolen i ditt nätverk. Detta är särskilt bra om du har flera Xbox-konsoler i ditt nätverk och behöver identifiera vilken du ska ansluta din enhet till. Så här gör du för att namnge din konsol:

1. Gå till Settings och välj System Settings.
  2. Välj Console Settings.
  3. Välj Console Name.
  4. Välj ett namn från listan. Om du vill skapa ett eget namn väljer du Custom.
  5. Ange ett namn för konsolen och välj Done.

Spela media på din Xbox 360

När du har konfigurerat PlayTo kommer du att kunna välja det för uppspelning från kompatibla appar och enheter. De exakta uppgifterna varierar för olika appar och enheter. Kontakta din appleverantör för mer information.

Om du vill lära dig använda PlayTo läser du Använd PlayTo-funktionen och streama innehåll från Groove eller Film och TV till konsolen.