Xbox 360-konsolens av/på-knapp blinkar rött.

Lampan mitt på Xbox 360-konsolens av/på-knapp blinkar rött.

En lampa på en Xbox 360 E-konsol lyser grönt. En lampa på en Xbox 360 S-konsol blinkar rött.

Följande meddelande kanske också visas på skärmen:

Ett varningsmeddelande om avstängning på grund av dålig ventilering.

En blinkande röd lampa på av/på-knappen innebär att konsolen inte har tillräckligt god ventilation. Den röda lampan fortsätter att blinka tills konsolen svalnat.

Låt konsolen svalna

Du åtgärdar problemet genom att stänga av konsolen så att den svalnar, om den inte redan har stängt av sig automatiskt. Vänta sedan tills den röda lampan på av/på-knappen slutar blinka innan du startar konsolen igen.

När du startar konsolen kan ett meddelande visas som förklarar varför den stängs av och vad du ska göra för att förhindra detta i framtiden.

Ett meddelande förklarar varför din Xbox 360 stängs av och vad du ska göra för att förhindra detta i framtiden.

Flytta konsolen

Stäng av konsolen och flytta den till en öppen plats med god ventilation, på avstånd från andra elektroniska enheter. Starta sedan konsolen igen.

Xbox 360 E Xbox 360 S
En Xbox 360 E placerad på en öppen, välventilerad yta, på avstånd från andra elektroniska enheter. En Xbox 360 S placerad på en öppen, välventilerad yta, på avstånd från andra elektroniska enheter.

Tips om hur du kan placera Xbox 360-konsolen

• Placera inte konsolen i ett slutet utrymme. Placera den på en öppen yta med god ventilation.
  • Placera inte andra elektroniska enheter på, under eller intill konsolens sidor.
  • Placera konsolen och strömförsörjningen på en hård yta. Placera inte konsolen på något mjukt (till exempel en säng, soffa eller matta).
  • Håll konsolen borta från värmekällor, till exempel ventilationsöppningar på TV-apparater och andra elektroniska enheter. Håll också konsolen borta från varmluftsventiler och direkt solljus.

Begär en reparation

Om konsolen fortsätter stängas av på grund av otillräcklig ventilation även om den står på en sval plats med god ventilation, kanske den behöver repareras. Se Få Xbox-konsolen eller Kinect-sensorn reparerad.