Felet ”Secure HDCP link not found” visas när du spelar en DVD eller streamar en Netflix-film på Xbox 360

Något av följande felmeddelanden visas när du försöker streama en film från Netflix-appen eller spela upp en DVD:

Secure HDCP link not found

Secure HDCP link lost

Problemet kan uppstå om du ansluter din Xbox 360-konsol till en bildskärm med en HDMI-kabel. Ett av meddelandena kan visas om konsolen inte kan etablera en säker anslutning till bildskärmen med protokollet HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection).

Detta kan ha följande orsaker:

• Det finns en hemmabiotuner eller AV-switchbox mellan Xbox 360-konsolen och bildskärmen som stör HDMI-anslutningen.
  • Det finns ett problem med HDMI-kabeln.
  • Bildskärmen stöder inte HDCP-protokollet fullt ut.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar.

Lösning 1: Kringgå andra enheter

Vissa hemmabiotuners och AV-switchboxar har en ”HDMI pass through”-anslutning. Med den kan du ansluta en HDMI-kabel från din Xbox 360-konsol till enheten och sedan ansluta en annan HDMI-kabel till bildskärmen. Din Xbox 360 kanske inte ger en riktig "HDCP-handskakning" när videouppspelningen börjar när du använder någon av dessa enheter.

Om du vill testa om din tuner eller switchbox orsakar problemet ansluter du en HDMI-kabel direkt från din Xbox 360-konsol till bildskärmen:

En bild visar en Xbox 360 HDMI-kabel med ena änden ansluten till baksidan av en Xbox 360 E-konsol och den andra änden ansluten till en TV.

Om detta löser problemet kontaktar du tillverkaren av hemmabiotunern eller AV-switchboxen för att lösa konflikten.

Lösning 2: Kontrollera om bildskärmen stöder HDCP

Vissa bildskärmar har en HDMI-anslutning, men stöder inte HDCP-protokollet fullt ut. Läs i bildskärmshandboken eller på tillverkarens webbplats för att se om den är fullt HDCP-kompatibel.

Om bildskärmen inte stöder HDCP kan du använda en Xbox 360 komponent-HD AV-kabel för att ansluta din konsol till bildskärmen.

Lösning 3: Byt ut HDMI-kabeln

Om bildskärmen stöder HDCP provar du en annan HDMI-kabel. Se till att det är en direkt anslutning mellan din Xbox 360-konsol och bildskärmen

Om problemet ändå inte är löst provar du med en annan bildskärm.

Obs! Du kan också använda en Xbox 360 komponent-HD AV-kabel för att komma runt problemet.